Ouvea

Tips over Ouvea (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Ouvéa is het kleinste en meest afgelegen van de 3 hoofd-eilanden van de Îles Loyauté. Ouvéa is een fraaie atol, dat nog weinig door toeristen wordt bezocht. Er zijn slechts 2 guesthouses op het eiland. Ouvéa heeft een oppervlakte van 132,1 km². Er wonen ca. 4400 mensen op het eiland. In Ouvéa wordt naast het Frans en de lokaleMelanesisch taal van de Kanaken ook een Polynesisch taal gesproken, het Faga Uvea. Het is de enige Polynesische taal die gesproken wordt in Nieuw-Caledonië. Mensen die Faga Uvea spreken zijn volledig geïntegreerd.

Nabij Ouvéa liggen nog enkele kleinere eilanden (zoals Mouli en Faiava). De hoofdplaats op Ouvéa is Fayaoué. Een bezoek waard zijn de blauwe grotten bij Anawa en de Lekine-kliffen. Op Ouvéa leven twee soorten vleermuizen (waaronder de Tongavleerhond), de enige zoogdieren op het eiland.

Voor meer informatie over andere bestemmingen op de Outer Islands, ga naar:

 

Accommodatie op Ouvea

Paradis D Ouvea | accommodatie in Nieuw-Caledonië

Paradis D Ouvea

Op zoek naar een hotel in Nieuw Caledonië? Bij Pacific Island Travel boekt u voordelig het Paradis d'Ouvea in Nieuw-Caledonië. Ga snel naar onze website

Drehu Village Hotel

Drehu Village Hotel

Drehu Village Hotel

Op zoek naar een hotel in Nieuw Caledonië? Bij Pacific Island Travel boekt u voordelig het Drehu Village Hotel in Nieuw-Caledonië. Bekijk onze website!

Nengone Village

Nengone Village

Nengone Village

Op zoek naar een hotel in Nieuw Caledonië? Bij Pacific Island Travel boekt u voordelig het Nengone Village in Nieuw-Caledonië. Ga snel naar onze website

Ile des Pins | Nieuw Caledonie

Ile Des Pines

Tips over Ile des Pines (Nieuw-Caledonië)

Île des Pins is het bekendste en meest bezochte buiteneiland van Nieuw Caledonië. U kunt hier wandeltochten maken naar het centrale massief en genieten van de tropische bloemen en planten en het fantastische uitzicht.

Strand Lifou | vakantie Nieuw Caledonie

Lifou

Tips over Lifou (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Lifou is het grootste eiland van de Iles Loyauté. Het is een koraalatol met bijzondere zandsteen grotten, interessante onderwater flora en fauna en mooie witte zandstranden.

Mare | Nieuw Caledonie

Mare

Tips over Mare (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Tradities leven nog sterk op Maré, u ziet in de dorpjes nog veel hutten met grasdaken en de inwoners leven grotendeels van wat zij verbouwen op eigen land.

Ouvea

Ouvea

Tips over Ouvea (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Ouvéa is een fraaie atol, dat nog weinig door toeristen wordt bezocht. Het is het meest afgelegen van de 3 hoofd-eilanden. Er zijn maar slechts 2 guesthouses te vinden op dit eiland.