Mare

Tips over Mare (Îles Loyauté - Nieuw-Caledonië)

Maré is een enigszins heuvelachtig en weelderig begroeid eiland, met steile kliffen en enkele mooie strandjes. Maré heeft een oppervlakte van 642 km², het hoogste punt is 138 meter. Er wonen ca. 7500 mensen op het eiland, waarvan de meeste in en om het hoofdplaatsje Tadine. De enige zoogdieren die op het eiland leven zijn vleermuizen, er leven vier soorten.

Tradities leven nog sterk op Maré, u ziet in de dorpjes nog veel hutten met grasdaken en de inwoners leven grotendeels van wat zij verbouwen op eigen land. Er zijn enkele tropische vruchten plantages, zoals sinaasappels, avocado's en lychees.

Wandelroutes op Maré

Op de eilanden zijn wandelroutes uitgezet door gebieden waar legendes en tradities u op de voet volgen. Treedt binnen in deze mysterieuze, onbekende wereld en een verborgen natuur waar iedere boom, iedere rots zijn eigen verhaal vertelt. Een wandeltocht maken over Maré met een lokale gids is een unieke ervaring, vanwege de prachtige natuur en het contact met de plaatselijke inheemse bevolking. De volgende wandel-tochten zijn mogelijk:Stam van Kurine

  • Ten zuiden van Maré, kunt u in het gebied van de stam van Kurine op ontdekkingsreis gaan naar Shabadran. Tijdens een sportieve wandeltocht van tweeënhalf uur langs het koraalplateau doorkruist u ademloos mooie landschappen naar een feeërieke plek onder de kokospalmen, aan de oever van een kreek met een hagelwit zandstrand. Uw gids zal u langoesten of kokoskrabben leren vangen en samen met u groene kokosnoten plukken. Een onvergetelijk moment dat nog wordt versterkt door het feit dat deze magische plek lange tijd niet toegankelijk was voor toeristen.

Stam van La Roche

  • Rocher de Titi, met de eerste vestingwallen (Guhnere Tare), het katholieke jubeljaarmonument en de grot van Tawabeniruo.

Voor meer informatie over andere bestemmingen op de Outer Islands, ga naar: