Poum

Tips over Poum (noorden van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

De noordzijde van Nouméa. Het is plaatsje met ca. 1400 inwoners is opzichzelf niet zo bijzonder, maar de streek eromheen is wonderschoon. U ziet er hagelwitte stranden met palmbomen aan een turquoise lagune, waar menigeen van gedroomt heeft. Voor de kust ligt een groot koraalrif, waar uitstekend kan worden gedoken en gesnorkeld. Nabij Poum kunt u een klein Kanakendorpje bezoeken, waar u inzicht krijgt in de leefgewoonten van de Kanaken.

Wandelroute

Een wandeltocht maken met een lokale gids in het noorden van Grande Terre is een unieke ervaring, vanwege de prachtige natuur en het contact met de plaatselijke inheemse bevolking. De volgende wandeltochten zijn mogelijk:

Wandelroute bij Poum:

  • Forêt sèche de Baaba: met de prauw erdoorheen en bezoek aan een oude stam. Ontdekking van het droge woud eromheen onder leiding van een natuurgids.

Hoogtepunten van Poum

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van .Belep eilanden
Belep is een eilandengroep ten noorden van Koumac voert door een wat droger gebied,bij Col d' Amoss heeft u een mooi uitzicht over de bergen en lagunes. In de verte is het eiland Pam te zien, dat geheel tot natuurpark is verklaard. U steekt de brede Diahot rivier over per ferry bij het plaatsje Ouégoa (vaart 24 uur/dag).Voor meer informatie over andere bestemmingen op Grande Terre, ga naar: