Kone

Tips over Kone (westkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Aan de noordwestkust - in het dorre heuvelland tussen Bourail en Koumac - liggen de plaatsjes Pouembout, Koné, Voh en Kaala-Gomen, plaatsjes met enkele historische gebouwen. Onderweg passeert u grotten, mijnplaatsjes en enkele mooie uitzichtpunten. Het is een streek waar veel toeristen snel doorheen rijden op doorweg langs de westkust. Wel zijn er steeds fraaie stranden te vinden langs de turquoise lagune aan de westkust. Ook kunt u fraaie wandelingen maken in de bergen, bijvoorbeeld bij Mont Panie (de hoogste berg van Nieuw-Caledonië). In dit gebied zijn weinig overnachtingsmogelijkheden (voornamelijk bij Koné).Koné is een rustig provinciestadje met enkele winkels, kerkjes, en openbare faciliteiten.

Wandelroutes

Een wandeltocht maken over het noordelijk deel van het eiland is een unieke ervaring vanwege de natuur daar en het contact met de plaatselijke inheemse bevolking. Aangezien de Kanaken alles weten van de paden van hun voorouders en de heilige plaatsen, kunnen zij u als enigen hier naar toe brengen. Ze zullen u de legendes van hun voorouders vertellen en u bijzondere planten laten zien (meer dan 2500 inheemse soor-ten). De gidsen, die vaak botanist, soms vertellers of historici en ook wel taalkundigen zijn, kunnen uw tocht iets extra's geven door informatie die in geen enkele gids te vinden is.Wandelen in dit gebied is ook leren omgaan met de leegte, de stilte, terug naar de natuur in de meest zuivere betekenis van de term, een kennismaking met een volledig andere wereld. U vergeet al snel het comfort van de stad bij het zien van het feeërieke schouwspel van de nevel die opkomt aan het einde van een dal of de zon die ondergaat achter boomvarens of prehistorische coniferen.Wandelroutes bij Koné:

  • Grand sentier de Néami: een ontdekkingstocht naar de flora die veel inheemse soorten telt; dicht bij de route zijn nesten van vliegende honden te zien. Talloze panorama's. Kreken en rivierbekkens om af te koelen. Bij vooraf reserveren is het mogelijk te eten bij de inboorlingen.
  • Sentier de la croix Pwicate: varens, palmen, kauri-bomen, tamanu's en de Montrouziera cauliflora; schitterende panorama's van de Mont Panié (hoogste punt van Nieuw-Caledonië), het Massif du Koniambo, de Pic du Cantaloupaï, baden onder watervallen en de maaltijd gebruiken bij een stam (vooraf reserveren).

Wandelroutes bij Pouembout:

  • Sentier de Görö-Pörö: kennismaking met de stam van "Ouaté" en de schitterende natuur, panorama van de Vallée de la Ponérihouen en het Massif du Boulinda.

Wandelroutes bij Poya:

  • Bezoek aan de stam van "Gohapin".
  • Pad naar de tweelingwaterval Inérami en de Arawa: kreekjes en watervallen, traditionele cultuur, varens, épaulettes, ochideeën, baniaanbomen, blauwe kersen en mythen en sagen van de Kanaken.
  • Sentier de l'Aoupinié: de stam van "Gohapin", kajapoetbomen en regenwoud, uitkijkpunten.

Wandelroute bij Voh:

  • Sentier de Ouango : uitkijkpunten, resten

Voor meer informatie over andere bestemmingen op Grande Terre, ga naar:

Hotels

Hotels in Kone

Hotel in Kone? Zoek en boek uw accommodatie in Kone, Nieuw-Caledonië bij Pacific Island Travel. Klik hier voor een overzicht!