Grande Terre

Vakantie tips voor een prachtige rondreis in Grande Terre

Het hoofdeiland Grande Terre is één van de grootste eilanden in de Stille Zuidzee, het is 450 km lang en 50 km breed. Van noord naar zuid strekt de hoge bergketen de "Chaîne Centrale" zich hier uit. Op de 1628 m hoge "Mont Panié" (Hienghène) bevindt zich een natuurreservaat dat uitzonderlijk rijk is aan inheemse plantensoorten. In het zuidwesten ligt de tweede top van Nieuw-Caledonië, de "Mont Humbolt" (Païta), van 1618 meter hoog. Het bergachtig binnenland is dichtbegroeid met jungle. U ziet hier wild water rivieren, mistige bergtoppen en veel mooi gekleurde vogels.

Voor liefhebbers van natuur en avontuur is een wandeltocht de beste manier om de vaak verborgen schatten te ontdekken die Nieuw-Caledonië te bieden heeft. Ook is het een goede gelegenheid de savannes met kajapoetbomen te bewonderen op de uitgestrekte vlaktes van de westkust, de grote bergketen bedekt met oerbossen te doorkruisen, op zoek te gaan naar de jungle en de Caledonische cowboys of gastvrije stammen te bezoeken.

Het eiland is goed toegankelijk via de geasfalteerde weg, die grofweg rond het eiland loopt. Door de uitstekende kwaliteit van de wegen is een rondrit over het eiland met een huurauto een plezier. Tijdens de reis komt u langs gevarieerde landschappen, dwars door natuurparken, langs bochtige kustwegen, over bergpassen en op pontjes om een rivier over te steken. Het is echter wel aan te raden een terreinwagen te nemen als u de gebaande paden wilt verlaten...

Op een schiereiland aan de zuidwestzijde ligt de hoofdstad Nouméa, een moderne stad met enkele mooie stranden, interessante musea, gezellige restaurants en bars.

De westkust van het eiland bestaat uit een kustvlakte met grasland, mangrove bossen en ondiepe baaien. De oostkust daarentegen biedt een veel afwisselendere natuur. Hier vindt u nog ongerepte jungle, grillig gevormde bergen, prachtige valleien, schitterende baaien met stranden. Aan de zuidoostzijde vindt u enkele grote meren die door grote watervallen trapsgewijs in de oceaan uitmonden.

Nieuw-Caledonië leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Wandel- en ruitertochten langs de bergketen of de rivieren of te midden van de laagvlakten zijn mogelijk met een gids, die alles weten over de fauna en flora van Nieuw-Caledonië, u kennis kunnen laten maken met de aard van de stammen en met u overblijfselen uit het verleden kunnen bezoeken.

Ook op het water zijn er genoeg activiteiten te doen, op en in de lagune, maar ook in de rivier, zoals canyoning en kanoën. Parapente, ULV, vliegen en parachutespringen vormen een waar plezier voor de luchtliefhebber. Er zijn nog talrijke andere activiteiten te doen: tennis, golf… om uw verblijf compleet te maken!

Ofschoon Grande Terre een veilige, comfortabele en goed toegankelijke bestemming is, die aan de bezoeker veel te bieden heeft, heeft het toerisme nog geen grote vlucht genomen.

International Airport Tontouta

De international Airport Tontouta ligt op 45 minuten rijden van Nouméa. U kunt van hier naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en andere Stille Zuidzee eilanden vliegen met Air Caledonie, Qantas, Virgin, Air New Zealand, Air Vanuatu en Air Pacific. De luchthaven beschikt over een moderne terminal met cafés, restaurants en tax-freeshops. In de aankomstahl bevindt zich een geldmachine (ATM). Op de luchthaven zijn enkele autoverhuurders gevestigd. Tontouta ligt aan de westkust op het hoofdeiland Grande Terre, 70 km ten noorden van de hoofdstad Noumea. Op deze luchthaven worden alleen internationale vluchten uitgevoerd. De volgende luchtvaartmaatschappijen voeren internationale vluchten uit.

  •  Air Caledonie (naar Auckland, Brisbane, Honiara, Nadi, Papeete, Port Vila, Walis & Futuna en Sydney)
  • Air France (naar Parijs)
  • Air New Zealand (naar Auckland [Nw.Zealand])
  • Air Pacific (naar Nadi [Fiji]
  • Air Vanuatu (naar Port Vila [Vanuatu])
  • Qantas (naar Brisbane, Melbourne en Sydney [Australië])
  • Solomon Airlines (naar Honiara [Salomon Eilanden])
  • Virgin Australia (naar Brisbane, Melbourne en Sydney [Australië])

De stad Noumea heeft ook een luchthaven - Magenta Airport - voor binnenlandse vluchten, deze ligt veel dichter bij de stad (5km ten oosten van het centrum).

Informatie over andere bestemmingen op Grande Terre, ga naar:

Hotels Nieuw Caledonie

Hotels

Hotels in Grande Terre

Op zoek naar een mooi verblijf in Nieuw-Caledonië? Wij bieden een groot scala aan diverse accommodaties in verschillende prijsklasse.

Boulouparis | Nieuw Caledonie

Boulouparis

Tips over Boulouparis (zuidwesten van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Ten noorden van Nouméa ligt een gebied met groene heuvels waar veel landbouw en veeteelt plaatsvind. Het lijkt veel op zuid-Frankrijk. Er liggen de plaatsjes Dumbéa, Paita en Boulouparis.

Bourail | Hotels Nieuw Caledonia

Bourail

Tips over Bourail (westkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Bourail is de tweede stad van Nieuw-Caledonië. Op 17km ten westen van Bourail ligt Plage de Poé, een prachtig gelegen 15 km lang wit zandstrand.

Hienghene | Hotels Nieuw Caledonie

Hienghene

Tips over Hienghene (noordoostkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Hienghène is een populaire toeristentrekpleister, met wonderschone ligging. 7 km voor u Hienghène bereikt, rijzen plotseling de messcherpe zwarte zeekliffen op.

Kone | Nieuw Caledonie

Kone

Tips over Kone (westkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Aan de noordwestkust liggen de plaatsjes Pouembout, Koné, Voh en Kaala-Gomen. Het is een streek waar veel toeristen snel doorheen rijden op doorweg langs de westkust.

Koumac | Nieuw Caledonie

Koumac

Tips over Koumac (noordwestkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Koumac ligt in het noordwesten van Grande Terre. Koumac leeft vooral van de landbouw en mijnbouw, maar het heeft de potentie om een toeristische plek te worden.

Noumea | Nieuw Caledonie

Noumea

Tips over Noumea (zuidwestkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Nouméa, de moderne hoofdstad van Nieuw-Caledonië, wordt ook wel "Parijs van de Zuidzee" genoemd. In Nouméa ontmoet het Bourgondische Franse leven de kalmte van de Stille Zuidzee.

Poindimie | Nieuw Caledonie

Poindimie

Tips over Poindimie (oostkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Poindimié is de belangrijkste plaats aan de oostkust. Het stuk tussen Poindimié en Hienghène is één van de mooiste kustwegen in de Pacific.

Poum | Nieuw Caledonie

Poum

Tips over Poum (noorden van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Voor de kust van Poum ligt een groot koraalrif, waar uitstekend kan worden gedoken en gesnorkeld. Nabij Poum kunt u een klein Kanakendorpje bezoeken, waar u inzicht krijgt in de leefgewoonten van de Kanaken.

Yate | Nieuw Caledonie

Yate

Tips over Yaté (zuidoostkust van Grande Terre - Nieuw-Caledonië)

Ten zuidoosten van Nouméa ligt een streek met veel bossen en heuvels. U vindt er het Parc de la Rivière Bleue en de Madeleine waterval. Het plaatsje Yaté dient als uitvalsbasis voor een bezoek aan de natuurparken in de omgeving.