Visum Hawaii

Bent u een rondreis Hawaii aan het plannen? U dient al vóór vertrek naar Hawaii een ETA aangevraagd te hebben. Het betreft een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) of eVisitor genoemd, dat elektronisch aan uw paspoort gekoppeld wordt. Met de Nederlandse nationaliteit is het makkelijk een ETA voor Hawaii of Amerika aan te vragen. Het visum is twee jaar geldig. U leest op deze pagina meer over het aanvragen van een visum voor Hawaii.

Wat voor visum moet ik aanvragen voor mijn reis naar Hawaii?

U bent verplicht om een ESTA (Electronic System fr Travel Authorization) voor 72uur voor aanvang van de geplande reis aangevraagd te hebben. Dit ESTA formulier is een elektronische reistoestemming en kan alleen online aangevraagd worden.
 

Hoe moet ik een ETA aanvragen?

De aanvraag voor een ESTA dient online gedaan te worden via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. De kosten voor ESTA zijn US$14,- per aanvraag via officiële website van de Amerikaanse overheid. De betaling dient online plaats te vinden per creditcard (uitsluitend MasterCard, VISA, American Express of Discover).

Let op: er zijn diverse websites die hulp bieden bij het invullen van ESTA. Echter zijn de kosten hiervoor veel hoger dan wanneer u het zelfstandig en direct bij de overheid aanvraagt.

Hoelang is mijn ETA geldig?

Nadat u de ESTA heeft verkregen is deze nog twee jaar geldig. U kunt dus meerdere malen met dezelfde ESTA naar Amerika of Hawaii reizen. U moet wel een nieuwe reistoestemming aanvragen indien u een nieuw paspoort heeft of als uw gegevens wijzigen.

Geldigheid paspoort

Een visum Hawaii aanvragen, is snel geregeld. In de meeste gevallen wordt het visum binnen één werkdag aan uw paspoort gekoppeld. Om een visum voor Hawaii aan te kunnen vragen, moet uw paspoort tijdens uw verblijf in Hawaii en Amerika nog geldig zijn.

Let op: als u na koppeling van de ETA aan uw paspoort een nieuw paspoort aanvraagt, dan dient het ETA opnieuw aangevraagd te worden. Het wordt niet automatisch aan het nieuwe paspoort gekoppeld.

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Hawaii?

Om als Europeaan naar Hawaii te reizen moet u aan een aantal toegangsvoorwaarden voldoen. Hawaii valt onder Amerika en hiervoor geldt dezelfde regelgeving. Een zakenreis of vakantie naar Amerika mag tot een maximale duur van 90 dagen en u dient in het bezig te zijn van een retourticket. Voor een rondreis naar Hawaii heeft u dus een visum nodig.

Reis Hawaii boeken

Wilt u uw reis naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.