Beste reistijd Hawaii

De beste reistijd voor uw Hawaii vakantie!

Het weer in Hawaii - met een heerlijke reis naar Hawaii in het vooruitzicht, geven wij u graag wat meer inzicht in het klimaat in Hawaii. 

Op Hawaii geniet u van een tropisch klimaat. De gunstige ligging in het noorden van de Stille Oceaan zorgt er samen met de noordoostelijke passaatwinden voor dat Hawaii gedurende het hele jaar een heerlijke vakantiebestemming is: zonnig en met aangename temperaturen. De nachtelijke minimumtemperatuur komt zelden onder de 18 graden Celsius en de temperatuur overdag ligt gedurende het hele jaar tussen de 25 tot 32 graden Celsius. 

Regenseizoen

In de zomerperiode, mei tot oktober, valt er gemiddeld zes tot zeven dagen per maand regen. In de winterperiode, november tot april, stijgt dit tot gemiddeld negen tot tien dagen per maand. Een echt regenseizoen kent Hawaii dan ook niet.

Vanwege de vulkanische oorsprong van de eilanden, treft u op de eilanden zelf wel grote verschillen aan. In het noorden en oosten van de eilanden regent het vaker dan in het zuiden en westen. Het zuiden en westen worden grotendeels tegen zowel de passaatwind als de regen beschut door het bergachtige noorden en oosten van de eilanden.    

Mount Waialeale op Kauai is één van de natste plaatsen ter wereld. Waialeale betekent niet voor niets 'Rippling water', vrij vertaald: kabbelend water. Het op meerdere plekken tegelijk naar beneden stromende water zorgt voor mooie foto's! 

Klimaat Hawaii

 

Het zeeklimaat maakt het Hawaiiaanse weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de overwinterings maanden, december t/m februari, en de zomer, mei t/m augustus. Wie in alle rust van de eilanden wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden april, mei, oktober en november.

Beste reistijd Hawaii - overzicht per activiteit

ActiviteitenMaanden
Strandvakantieapril, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Surfenjanuari, februari, november, december
Walvissen spottenjanuari, februari, maart, april
Wandelenapril, mei, juni, november, december
Voordeligste reistijd                                          half april, mei, juni, september, oktober
Hoogseizoenjuli, augustus (vakantie Amerikanen), november, december, januari

 

Als u de beste reistijd voor uw vakantie naar Hawaii heeft vastgesteld, is het misschien leuk om uw vakantie een extra speciaal tintje te geven door op één van onderstaande feestdagen in Hawaii te verblijven. Of als u juist voor totale rust en ontspanning kiest, wilt u de feestdagen wellicht liever ontwijken en om deze dagen heen plannen.

Voor beide gevallen vindt u onderstaand een overzicht van de belangrijkste feestdagen in Hawaii. Kijk hier voor onze rondreizen naar Hawaii.

Feestdagen in Hawaii

In Hawaii gelden de volgende officiële feestdagen (in aanvulling op de gebruikelijke internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1ste en 2de Paasdag en Kerst):

  • Martin Luther King Day: 3de maandag in januari
  • Presidents Day: 3de maandag in februari
  • Memorial Day: laatste maandag in mei
  • Kamehameha Day: 11 juni 
  • Independance Day: 4 juli
  • Labor Day: 1ste maandag in september
  • Columbus Day: 2de maandag in october
  • Veteran's / Armistice Day: 11 november
  • Thanksgiving Day: laatste donderdag in november

Daarnaast gelden per eiland nog aparte feestdagen, bijv. ter gelegenheid van het Aloha Festival, in september, op Oahu.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen dient u er rekening mee te houden dat veel Amerikanen zelf ook op vakantie gaan en dat het dan dus extra druk kan zijn in hotels, op campings, in de nationale parken en bij bezienswaardigheden. Bovendien zijn op feestdagen winkels en soms ook attracties gesloten.

Hawaii vakantie boeken

Wilt u uw reis naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.

Wilt u uw reis combineren met een bezoek aan Amerika? Dit kunnen wij samen met de reis Hawaii boeken, u krijgt dan een combinatiereis op maat.