Trouwen in Frans Polynesië

Uw droom, onze specialiteit

Het is tegenwoordig mogelijk om te trouwen in Frans Polynesië.Legaal trouwen is echter alleen mogelijk in een gemeentehuis en wij bieden deze aan op Tahiti, Moorea en Bora Bora. Op het strand of bij een resort is 'legaal' niet mogelijk maar u kunt wel na het officiële huwelijk de trouwerij op het strand nog een keer over doen.
Indien u niet vloeiend bent in het Frans dan dient er bij de ceremonie een beëdigde vertaler aanwezig te zijn.

Voor de rest zijn de formaliteiten rond een huwelijksvoltrekking in Frans-Polynesië tamelijk eenvoudig. Documenten die u moet overleggen op het eiland (gemeente) waar het huwelijk wordt gesloten zijn:

Voor Franse staatsburgers,

 • geboorteakte (minder dan 3 maanden oud) van de toekomstige echtgenoten
 • voorhuwelijkse medische attesten
 • verblijfsbewijs (ten minste 1 maand)
 • kopie van de notariële akte van het huwelijkscontract als dat bestaat
 • geboorteakte van de te legitimeren kinderen, indien van toepassing

Staatsburgers met een andere nationaliteit dienen eveneens te overleggen:

 • een "certicificat de coutume" (document waarin wordt aangegeven hoe de huwelijkswetgeving in elkaar zit) afgegeven door de autoriteiten van hun land,
 • een "certificat de célibat" (bewijs dat de betrokkene niet eerder in het huwelijk is getreden),
 • een bewijs van publicatie van de officiële bekendmaking in de woonplaats in het buitenland, (de geboortakten moeten in het Frans worden vertaald door een beëdigd vertaler)

We werken in Frans-Polynesië samen met een agent die zorgdraagt voor het officiële papierwerk. Na boeking sturen we de gescande documenten door en worden ter plaatse de zaken geregeld.

Naast de formaliteiten en de feitelijke huwelijksvoltrekking door een ambtenaar van de burgerlijke stand, kunnen we uiteraard ook alle belangrijke daaromheen regelen. Denk daarbij aan:

 • de trouwlokatie (evt vergunningen van landeigenaren, zoals van hotels of de Nationale Parken);
 • bloemen (bijv. boeketten, kransen of bogen);
 • feestelijkheden (bijv. live muziek, drank, hapjes, diner, kanotocht, etc.)
 • foto en video opnames (bijv. een proffessional van het eiland)

Traditioneel Huwelijk

Naast het burgerlijke huwelijk kunt u in Frans-Polynesië ookkiezen voor een traditionele huwelijkheidsplechtigheid. Die heeft geen wettelijke waarde, maar kan een feestelijke aanvulling zijn op het burgerlijke huwelijk of kan worden gekozen om de huwelijksgeloften na zoveel jaren op een originele manier te vernieuwen. Dergelijke plechtigheden zijn mogelijk in de meeste grote hotels en in het Tiki Village op Moorea.

 

Om een huwelijk minder ingewikkeld te maken maar net zo mooi, raden wij de Cook Eilanden aan. Daar is trouwen in de lagune, op het strand of bij een resort wel gewoon 'legaal' mogelijk. Vervolgens vliegt u door naar Frans Polynesië voor de honeymoon. Op de Cook Eilanden is de voertaal Engels en het is er net zo mooi als in Frans Polynesië en over het algemeen een stuk voordeliger.

 

In de meeste hotels krijgen honeymooners een leuk welkomstgeschenk aangeboden. Vaak gelden speciale aanbiedingen voor mensen op huwelijksreis