Whale Watching in de Zuidzee

Whale Watching en accommodatie(ID: 50142)

Over de reis

De ruige en afgelegen Austral Islands zijn vanuit Papeete in 2 uur met het vliegtuig te bereiken. Tradities zijn hier nog steeds aanwezig. Het eiland is bijna 3.000 jaar bewoond. Hier wordt een aparte taal gesproken die vele legendes vertelt, elk geïnspireerd door het bijzondere landschap. Rurutu staat bekend om de grotten en de ondergrondse tunnels die vroeger gebruikt werden als graven. Korven vlechten is hier een typische handarbeid. U kunt als souvenir misschien een korf of een hoed mee naar huis nemen. Van augustus tot oktober kunt u op Rurutu bultrugwalvissen spotten vanaf een platform of een boot. Wie van avontuur houdt kan ook zwemmen met deze fantastische wezens. Geniet daarbij van hun aanstekelijke geluiden en ontdek dit eiland weg van de gebaande paden!

In een oogopslag

  • 4 dagen van/naar Tahiti incl. eilandvluchten
  • halfpension
  • excursies met Engelstalige gids
  • gigantische bultrugwalvissen van dichtbij
Vanaf € 1.031 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: (vr) Papeete - Rurutu (D).

U vliegt met Air Tahiti naar Rurutu.

Overnachting: 3 overnachtingen: Pension Manotel Rurutu, Garden Bungalow.

Dag 2: (za) Rurutu (O/D).

Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan twee walvisexpedities van telkens ca. 3 uur. Samen met de lokale vissers observeert u de walvissen in hun natuurlijke omgeving. Goede zwemmers gaan met masker, snorkel en zwemvliezen in het water om tussen de walvissen te zwemmen of te snorkelen (afhankelijk van de omstandigheden en de walvissen). Geniet van de weerspiegeling van het eiland op het water.

Dag 3: (zo) Rurutu (O/D).

Rurutu is niet alleen bekend om het walvissen spotten. Bezoek tevens de archeologische sites of de verschillende grotten. Verken het eiland per fiets of te paard en leer bij over de cultuur en ambachten van de inwoners.

Dag 4: (ma) Rurutu - Tahiti (O).

In de namiddag terugvlucht naar Tahiti.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

50142

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vluchten van/naar Papeete met Air Tahiti, tour met Engelstalige reisleiding, transfers, 3 overnachtingen, maaltijden (O=ontbijt, D=diner).

Exclusief

  • optionele activiteiten en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Mogelijke start op maandag bij boeking van extra nacht tegen toeslag (op aanvraag). Vluchten in beide richtingen op vrijdag, zondag en maandag (stand: september 2020).

Mogelijke accommodaties tijdens deze rondreis

Pension Le Manotel | hotels in Frans Polynesië

Pension Le Manotel

Het pension ligt op enkele meters van het strand. Het pension ligt in een groene omgeving en is de ideale uitvalsbasis voor 4x4-tochten en bezoeken aan de vele omliggende plantages.