Marquesas Islands

Informatie, excursies en accommodaties(ID: 28812)

Over de reis

Kaoha Nui! Op 3 uur vliegen ten noordoosten van de Society Islands liggen de ruige, groene Marquesas met hun hartelijke inwoners met heerlijke tradities. Geen beschermd rif hier maar enkel kliffen, spitse bergen, diepe valleien en kloven. De eilandengroep is geschiedkundig gezien van groot belang. U treft hier getuigenissen uit oude tijdperken aan, o.a. in de vorm van stenen figuren, de Tiki, en wordt ondergedompeld in een wereld van legenden. Beroemde mensen zoals schilder Paul Gauguin, zanger Jacques Brel en auteur R. L. Stevenson hebben zich door deze pracht laten inspireren.

In een oogopslag

  • 7 dagen van/naar Tahiti incl. eilandvluchten
  • Engelstalige reisleiding
  • halfpension, 2x lunch
  • hoogtepunten: grandioze natuur en archeologische sites
Vanaf € 2.268 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Tahiti - Nuku Hiva (D), start om 06.00 u.

Na 3 uur vliegen bereikt u Nuku Hiva. Daarna 1,5 uur transfer per 4x4 door een fascinerend landschap. U komt aan in de Keikahanui Lodge, vanwaar u een fraai uitzicht heeft over het dorp Taiohea en de baai. 50 trappen brengen u naar het zwarte zandstrand. Geniet van de rust! Vlucht naar Nuku Hiva en 1,5 uur durende transfer per 4x4 naar uw verblijf. U kunt het Tapueahu dal (´Grand Canyon van de Marquesas´) en het Toovi Plateau bezoeken. In de namiddag bezoek aan de Notre Dame kathedraal, de archeologische site Koueva en Tohua Temehea.

Overnachting: 3 overnachtingen: Le Nuku Hiva by Pearl Resorts (STD garden bungalow, SUP bungalow met zeezicht, DLX premium bungalow met zeezicht).

Dag 2: Nuku Hiva (O/D).

U bezoekt het dorp Taiohae met de Notre Dame kathedraal, de archeologische sites Koueva en Tohua Temehea. De antieke, ceremoniële plaats Koueva van de voormalige krijger Pakoko bereikt u te voet. De kathedraal werd in 1973 gebouwd en herbergt verschillende houten sculpturen van lokale kunstenaars. Tohua Temehea is een ceremoniële plaats met stenen werken die verwijzen naar oude legenden. Het is een getuige van de culturele renaissance.

Dag 3: Nuku Hiva (O/L/D).

Dagexcursie per 4x4 door het noorden van het eiland. U rijdt via de Muake pas met spectaculair uitzicht over de baai van Taiohae en het Taipivai dal, dat bekend is gewordendankzij schrijver Hermann Melville. Vandaag bezoekt u het Hatiheu dal met zijn talrijke archeologische vindplaatsen, zoals bijv. Kamuihei. U ziet stenen gebouwen, ceremoniële plaatsen en petrogliefen. U luncht onderweg (inbegrepen). U bezoekt ook het Museum of Marquesas Arts. Bij goed weer kunt u ook zwemmen. Op de terugweg maakt u nog een stop bij Hikokua, een gereconstrueerde archeologische site.

Dag 4: Nuku Hiva - Hiva Oa (O/D).

Korte vlucht naar Hiva Oa (45 minuten) en transfer naar uw lodge, die op een heuvelflank ligt – een majestueuze omgeving. De lodge biedt uitzicht op Mt. Temetiu en de Traitors Bay. U kunt de wilde omgeving en archeologische sites verkennen.

Overnachting: 3 overnachtingen: Hanakee Lodge (STD mountain view bungalow, SUP seaview bungalow, DLX premium seaview bungalow).

Dag 5: Hiva Oa (O/L/D).

Per 4x4 rijdt u vandaag op banen met veel bochten en een heerlijk uitzicht naar Puamau in het noordoosten van het eiland. U ziet de hoogste stenen tiki in Te Lipona: de Takai is ca. 2,40 m groot. U ziet ook de Makaii Taua Pepe, een liggende tiki. Lunch inbegrepen. In de namiddag heeft u vrije tijd in Te Lipona. Op de terugweg stopt u in het midden van het regenwoud van Punaei nog bij de Ututka Tiki, ook wel de glimlachende tiki genoemd.

Dag 6: Hiva Oa (O/D).

Dorpsbezoek in Atuona met het Paul Gauguin Museum en Espace Jacques Brel (uitgezonderd zaterdag, zondag en feestdagen). In het Paul Gauguin Museum ziet u o.a. replica’s van de beroemde Franse schilder. Espace Jacques Brel is gewijd aan de voormalige Belgische zanger. De graven van beide beroemdheden kunt u op het kerkhof bezichtigen.

Dag 7: Hiva Oa - Tahiti (O), einde om 17.05 uur.

Ontbijt en terugvlucht naar Tahiti.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

28812

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vlucht van/naar Papeete, 4x4-tour, Engelstalige reisleiding, transfers, 6 overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), 2 dagexcursies en 2 halve dagexcursies volgens programma, entree Puamau.

Exclusief

  • optionele excursies, persoonlijke uitgaven en hotelbelasting op Nuku Hiva CFP 150 per persoon (stand: september 2019).

Opmerking

Het programma kan niet worden ingekort.