Aranui 5

13 dagen met het vrachtschip naar afgelegen eilanden(ID: 80830)

Over de reis

Ontdek de Tuamotu en de Marquesas eilanden aan boord van het vracht- en passagiersschip, de Aranui 5. Wees erbij wanneer het schip in de haven wordt gelost en geladen. Geniet tijdens de cruise van de prachtige kustpanorama’s en wuivende palmbomen. Kunstenaar Paul Gauguin en chansonnier Jacques Brel hadden hier op de Marquesas eilanden hun paradijs al gevonden.

In een oogopslag

  • 13 dagen cruise van/naar Tahiti
  • max. 230 personen
  • maaltijden en landexcursies inbegrepen
  • hoogtepunten: Marquesas, Bora Bora
Vanaf € 2.926 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: vertrek van Papeete (L/D), start om 16.00 u.

Individuele aankomst in Papeete. Inschepen tussen 07.00 uur en 09.00 uur. Om 10.00 uur afvaart met de Aranui vanaf de handelshaven.

Dag 2: Fakarava in de Tuamotu archipel (O/L/D).

Aankomst in Fakarava. Bezoek aan het dorp Rotoava met zijn kerk gebouwd uit koraal. U kunt hier wandelen op het witte zandstrand en picknicken op het strand. In de heldere lagune kunt u zwemmen en te snorkelen. In de namiddag vaart het schip richting de Marquesas eilanden.

Dag 3: op zee (O/L/D).

Geniet van de kalme zee terwijl de Polynesische bemanning u de lokale muziek en dans demonstreert.

Dag 4: Nuku Hiva (O/L/D).

Bezoek Taiohae voor u met de 4x4-wagen richting de archeologische plaatsen Mea’e Kamuihei gaat. Wandeling door het regenwoud naar Paeke. Umu lunch met dans en muziek. Museumbezoek in het dorp Haitheu en rit naar het spectaculaire Taiohae, met zijn vele kliffen en watervallen.

Dag 5: Ua Huka (O/L/D).

Vroege aankomst in de kleine maar niet te missen baai van Ua Huka. Museumbezoek. Vanuit een 4x4-wagen geniet u van het fantastische uitzicht en de botanische tuin. Daarna komt u aan in het prachtige dorp Hane.

Dag 6: Ua Pou (O/L/D).

De bergtop van het eiland Ua Pou is wel 1.200 m hoog. Bezoek het dorp Hakahau en de houtbewerkers. Daarna volgt een wandeling met droomuitzicht en lokale lunch, aangevuld met dans en muziek.

Dag 7: Hiva Oa (O/L/D).

U komt aan in Atuona op het eiland Hiva Oa. Bezoek aan het kerkhof met de grafstenen van schilder Paul Gauguin en zanger Jacques Brel. Lunch aan boord en rit naar het strand van Koku'u's. Zwemmen en snorkelen.

Dag 8: Hiva Oa & Tahuata (O/L/D).

U rijdt van Puamau naar de archologische vindplaatsen Meae Iipona. Daar ontdekt u de grootste Tiki van de eilandengroep. Rit van Aranui naar Tahuata. Bij dit bladvormige eiland hoort de typische geur van de Tiare bloem. De kerk in het dorp Vaitahu werd gedecoreerd met lokaal houtsnijwerk.

Dag 9: Fatu Hiva (O/L/D).

De Aranui ankert bij Omoa. Fatu Hiva is het meest groene en afgelegen eiland van de Marquesas. Fatu Hiva is beroemd om zijn handgemaakte pareo’s, Monoï olie en de Tapa (stoffen). Sportieve passagiers kunnen een wandeling maken rond het eiland naar de Bay of Virgins. 16 km die zeker de moeite waard zijn! Zonsondergang in de Hanavave of Maagdenbaai.

Dag 10: op zee (O/L/D).

De Aranui cruist richting de Tuamotu archipel.

Dag 11: Rangiroa (O/L/D).

Op Rangiroa, een van de grootste lagunes ter wereld, kunt u deelnemen aan enkele optionele excursies. U kunt er ook zwemmen en snorkelen in de eindeloze lagune. Met wat geluk spot u enkele dolfijnen.

Dag 12: Bora Bora (O/L/D).

Aankomst in de haven van Vaitape op Bora Bora. Vandaag brengt u uw tijd door aan het witte zandstrand waar u kunt snorkelen in de lagune en genieten van een picknick. Optionele excursies zijn ter plaatse bij te boeken zoals bv. een eilandrondrit.

Dag 13: aankomst in Tahiti (O), einde om 06.00 u.

Tegen 06.00 uur legt de Aranui weer aan in Papeete. Individuele voortzetting van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

80830

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 12 overnachtingen aan boord, 4,5% toeristenbelasting, havengelden en lokale belastingen, brandstoftoeslag, vermelde maaltijden (lunch: picknick of in lokaal restaurant), tafelwijn tijdens lunch en diner aan boord, excursies aan land met Engelstalige reisleiding.

Exclusief

  • fooien, drankjes aan de bar of in het restaurant, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Wij raden u aan tijdig te boeken! De Aranui is zeer populair.

De weergegeven route geldt vanaf januari 2022. Andere wijzigingen zijn afhankelijk van weersomstandigheden of (vracht-)technische redenen.