Fakarava

Luieren op uw privé eiland

Fakarava is, met een lengte van 60km en een breedte van 25km, de op één na grootste atol van Frans Polynesië. De atol is onderdeel van de Tuamotu archipel. Het atol heeft 2 dorpen – Rotoava en Tetamanu. De lagune en een groot aantal eilanden van de atol zijn een beschermd natuurreservaat, vanwege de zeldzame vogels en vissen die hier leven. U ziet er barracuda, mantaroggen, en verscheidene soorten haaien.

Door het spiegelgladde water van de turquoise lagune glijdt een zwarte driehoek. Rifhaaien zweven over het rif, terwijl u nog geen meter van ze afzwemt. Verderop schieteen speer door het water. Een lokale visser vangt zijn avondeten bij elkaar. De vissers duiken zonder vrees onder in deze wereld. Ze zijn er onderdeel van. Ze vangen niet meer dan ze nodig hebben. Ze jagen volgens oude tradities. Hun buit eten ze het liefst rauw: poisson cru, zoals de Fransen het noemen. Sashimi zoals je het nog nooit gegeten hebt.

De vissers brengen u graag naar hun favoriete motu, een kleine eilandje op het beschermende rif om het atol. Hier loopt u uw eigen voetafdrukken achterna. Het zijn de enige op het eiland. De lagune van Fakarawa staat in een open verbinding met de Grote Oceaan. Ontelbare vissen komen naar de voedselrijke lagunes. 's Avonds ligt de vis op de barbecue. Met wat lokale bewoners van een van de kleine eilandjes kijkt u naar het vuur en de sterrenhemel. U wordt onmiddellijk opgenomen in de gemeenschap, waar het leven eenvoudig is.

Op meer dan dertig uur vliegen van Nederland was het jachtige leven nog nooit zo ver weg. Midden in het paradijs hoeft u slechts na te denken over wat u morgen gaat doen. Luieren op uw privé-eiland of met een speer op jacht naar uw avondmaal.