Moorea

Waar het échte eilandleven zich afspeelt!

Het eiland Moorea is onderdeel van de benedenwindse eilanden van de Society Islands, ook wel bekend als Genootschapseilanden. Net als Tahiti, het hoofdeiland van deze eilandengroep, is ook Moorea bergachtig en wordt omgeven door een lagune. Moorea heeft echter een veel indrukwekkender skyline dan Tahiti.

Het leven op Moorea verloopt in een veel langzamer tempo dan het leven op Tahiti, ofschoon de oversteek maar een boottochtje van slechts veertig minuten vergt. Deze boottocht brengt u naar een andere wereld, met messcherpe bergenkammen, dichte jungle en verborgen baaien waar gracieuze mantaroggen zich ontspannen laten voeren door duikers en snorkelaars. Aan de noordkust liggen twee prachtige baaien, "Baie de Cook" en "Baie de Opunohu". In deze baaien komt de bevolking aan het eind van de middag naar het strand om te pootjebaden. De stranden zijn weliswaar minder oogverblindend dan op het nabijgelegen Bora Bora, maar het is wel hier - in het zand tussen de palmbomen - waar zich het échte eilandleven afspeelt. Met een ukulele en een BBQ komt een ieder genieten van de ondergaande zon. Moorea is trouw gebleven aan haar Polynesische traditie. Waar luxe niet nodig is, omdat de zon, de zee en het strand eenvoudigweg niet te overtreffen zijn.

Het Tiki Theatre Village, aan de westkust van Moorea, is zeker een bezoek waard. Hier wordt de levensstijl van de oorspronkelijke Polynesische bevolking waarheidsgetrouw weergegeven in een dorp met ondermeer traditionele huizen en tempels.

Moorea is ook een heerlijke huwelijksreisbestemming!

Combinatiereizen - Moorea

Bora Bora Pearl Beach | frans polynesie
Al vanaf € 7.450,- p.p.

Frans Polynesie en Cookeilanden Reis

28-daagse Polynesian Explorer

De Polynesian Explorer reis combineert Cook Eilanden met Frans Polynesië . Deze twee eilandengroepen behoren tot de schilderachtigste in de Pacific.

Moorea overwater bungalows | vakantie frans polynesie

Bounty reis - Fiji, Cook en Frans Polynesië

29-daagse reis

Tijdens deze 29-daagse rondreis ontdekt u de parels van de Stille Zuidzee. Deze reis combineert Fiji, Cook Islands en Frans Polynesië!

Frans Polynesië - Kontiki Reis
Onze bestseller!

Frans-Polynesie reis - Kontiki

18-daagse reis naar de Society eilanden

U bezoekt tijdens deze reis de legendarische Society eilanden: Tahiti, Moorea, Raiatea, Taha’a en het idyllische Bora Bora. Prachtige vulkaaneilanden met niet te evenaren natuurschoon, omringd door turquoise-blauw water.

Praktische informatie

Moorea heeft een oppervlakte van 134 km² en heeft ongeveer 16.000 inwoners. De hoofdplaats is Afareaitu, het hoogste punt op het eiland is Mont Tohivea (1.207 m).

De naam Moorea betekent "gele (Mo'o) hagedis (rea)", een verwijzing naar de legende over het ontstaan van Moorea. 

Bereikbaarheid

Moorea beschikt over een eigen vliegveld. Het vliegveld biedt geen internationale vluchtverbindingen aan, maar het eiland is via de lucht wel rechtstreeks te bereiken vanuit Papeete, Tahiti, dat wel over een internationaal vliegveld beschikt. Tevens is er een frequent varende ferry-verbinding tussen Tahiti en Moorea.

Geschiedenis

In 1767 werd Moorea ontdekt door de Britse kapitein en ontdekkingsreiziger Samuel Wallis. Hij ging echter niet aan land. Jaren later, in 1777, bezocht James Cook Moorea. Pas in 1817 vestigden zich de eerste Engelse missionarissen zich op het eiland. Zij vestigden zich om de bewoners te bekeren en er een suiker- en textielfabriek te stichten. Enkele tientallen jaren later, in 1843, werd Moorea bij Frans-Polynesië gevoegd.

Persoonlijke tips van onze reisspecialisten

"Haaien en roggen spotten is zeker geen moeilijke opgave. De kleur van de lagune is zo blauw en helder dat ze eenvoudig te spotten zijn. Voor een extra bijzondere ervaring pak je in Moorea, ter hoogte van het Intercontinental Resort, vroeg in de ochtend een kajak en peddel je de laguna in. Voor je het weet word je omgeven door roggen en nieuwsgierige maar ongevaarlijke rifhaaien. Na terugkeer stap je op de fiets, op weg naar een foodtruck met de naam 'A l'Heure du Sud' om te genieten van een verse visburger met ananas van de lokale plantage."

Vakantie Moorea boeken

Wilt u uw reis naar Moorea boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.