Vakantie op Bora Bora - vakanties om bij weg te dromen

Grillige skyline en turquoise lagunes

Bora Bora is onderdeel van de bovenwindse eilanden van de Society Islands en ligt 264 km ten noordwesten van Tahiti. Het eiland wordt door menigeen het mooiste eiland van de Pacific genoemd.

Het zijn vooral de grillige skyline en de turquoise lagune die op veel bezoekers een onvergetelijke indruk maken. Het eiland wordt gedomineerd door twee steile en weelderig begroeide vulkanen en wordt omringd door prachtig wit zandstrand.

In het jaar 2017 telde het eiland ca. 11.000 inwoners. De grootste plaats op het eiland is Vaitape, hier is ongeveer de helft van het totale aantal inwoners van Bora Bora woonachtig. De oorspronkelijke naam van Bora Bora luidde Pora Pora, dit betekent  'eerstgeborene' in het Tahitiaans.

Bora Bora werd waarschijnlijk in de 4e eeuw door Polynesiërs gekoloniseerd. Hoewel Bora Bora al in 1722 werd ontdekt door de Nederlander Jakob Roggeveen, duurde het tot 1777 voordat James Cook als eerste Europeaan voet aan wal zette. In 1842 werd Bora Bora een Frans protectoraat.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vestigde de Verenigde Staten er een grote legerbasis. Er werden o.a. een landingsbaan en een oliedepot aangelegd en het werd een basis voor watervliegtuigen. Ofschoon er tijdens de Tweede Wereldoorlog nooit om het eiland is gevochten, was het voor de geallieerden één van de belangrijke bastions in de Stille Zuidzee. De legerbasis werd na de oorlog - op 2 juni 1946 - opgeheven. De faam die Bora Bora had verworven bij de vele Amerikaanse soldaten die het eiland passeerden, was echter enorm. Zelfs zozeer dat een groot aantal soldaten weigerden om te vertrekken. Sommige Amerikanen zijn uiteindelijk met harde hand van het eiland verwijderd, anderen trouwden met lokale vrouwen.

Lange tijd bleef Bora Bora het enige internationale vliegveld van Frans-Polynesië. Het vliegveld kon echter nooit grote vliegtuigen aan. Deze situatie hield aan tot 1962 toen Faa'a International Airport werd geopend in Papeete, op Tahiti.

Op huwelijksreis naar Bora Bora?

Bora Bora is als bestemming voor een huwelijksreis niet voor iedereen weggelegd. Extremen van luxe en natuurlijke schoonheid ontmoeten elkaar hier. Maar voor wie dit eiland weet te bereiken, staat een bijzonder verblijf te wachten.

De meest ultieme ervaring bestaat uit een verblijf in een overwaterbungalow op een Motu, met uitzicht op het hoofdeiland met z'n enorme klifpartij. Terwijl het privé vijfgangendiner op uw balkon onder de sterren wordt opgediend, ziet u in het verlichte water onder uw bungalow duizenden kleurrijke vissen wegschieten op zoek naar voedsel tussen het koraal. Ondanks deze afleiding weten de topchefs van Bora Bora uw zintuigen perfect te bespelen. De bijbehorende service uiteraard is subliem.

De resorts staan in privélagunes. De hutjes staan op palen in het ondiepe water van de lagune. Vanuit uw slaapkamer hoeft u slechts een trapje af te dalen naar zee, voor een eerste frisse ochtendduik. Maar fris is een relatief begrip als het water in de lagune vrijwel constant 25°C is. U kunt een canoe breakfast bestellen, dat wordt per kano naar uw bungalow gebracht.

Overdag hoef je eigenlijk niks te doen om van het betoverende landschap te genieten. De oogverblindende - bijna fluoriserend - turquoise lagune wordt overzien door de messcherpe bergtoppen van het vulkanische Bora Bora. Bedekt met ondoordringbaar oerwoud reiken ze naar de hemel. Het samenspel van de kalme zee en de woeste bergen zorgt voor één van de mooiste plekken op aarde.

Ondanks het ook voor Polynesische begrippen hoge prijspeil, zijn de resorts op Bora Bora zeer geliefd bij de bezoekers.

Hotels en resorts op Bora Bora

Een greep uit het totale aanbod, om alvast bij weg te dromen!

Le Meridien Bora Bora | vakantie bora bora

Le Meridien Bora Bora

Gelegen op Motu Tape, aan een mooie lagune met uitzicht op Mt. Otemanu. Modern en hedendaags design met grote glazen vloer in de Overwater Bungalows. Uniek aan dit resort is de schildpaddenkwekerij.

Bora Bora Pearl Beach Resort

Bora Bora Pearl Beach Resort

Betaalbare luxe. Resort met een authentieke Polynesische flair en design, verschillende activiteiten en de koralen van To'a Nui.

Intercontinental Bora Bora and Thalasso Spa | vakantie bora bora

Intercontinental Bora Bora and Thalasso Spa

Fenomenaal uitzicht op Mount Otemanu. Mooie, frisse en elegante inrichting, alsmede de "Deep Ocean Spa" kenmerken dit luxe resort.

Bora Bora vakantie boeken

Wilt u uw Bora Bora vakantie boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.