Austral Eilanden

Onondekte paradijsje

In de Stille Oceaan bestaan nog onontdekte paradijsjes, waar ruige mannen tientallen kilometers in kano's afleggen en vis vangen met speren. De Austral archipel is zo'n eilandengroep.De Austral eilanden (Frans: Îles Australes of Archipel des Australes) vormen een eilandengroep in het zuidwesten van Frans-Polynesië. In totaal bedraagt het landoppervlak van de Austral eilanden tesamen 140 km². De groep bestaat uit zeven eilanden, verdeeld in twee administratieve regios, de Tubuai-eilanden (bestaande uit: Îles Maria, Rimatara, Rurutu, Tubuai en Raivavae) en de Bass-eilanden (bestaande uit: Rapa Iti en Marotiri).Er wonen zo'n 7000 mensen op de Austral eilanden, waarvan ongeveer 2000 op het hoofdeiland Tubuai. Op de Bass-eilanden is bijna geen vegetatie te vinden en hier wonen dus zeer weinig mensen.De Austral-archipel ligt zeer afgelegen. Weinig toeristen maken de lange reis vanaf hoofdeiland Tahiti naar Rurutu, Raivavae of Tubuai. De bewoners vinden het wel best. De bezoekers worden warm onthaald, maar het leven in de Pacific is goed genoeg zonder de drukte van het toerisme.De eerste bewoners vestigden zich waarschijnlijk rond het jaar 900 na Christus. Waarschijnlijk waren zij afkomstig van de Society Islands (Tahiti).Wilt u meer informatie over de , ga dan naar:

De kleinere eilanden van de Austral Eilanden

Îles Maria
De Îles Maria (ook wel Maria, Hull Island of Nororotu genoemd) is een atol, bestaande uit vier kleine eilanden, die deel uitmaken van de Tubuai eilanden in de Austral Group. De eilandjes zijn onbewoond, maar in het verleden was er een strafkolonie aanwezig. Het dichtstbijzijnde eiland is Rimatara, dat op 205 kilometer van het atol ligt. Het eiland heeft slechts een landoppervlak van 4.3 km².

Marotiri
Marotiri (ook wel Bass Rocks genoemd) is een groep van vier eilanden, die deel uitmaken van de Bass eilanden in de Austral Group. Het grootste eiland is Southern Rock (22.400 m²). Het dichtstbijzijnde eiland is Rapa Iti, dat 75 kilometer ten noordwesten van de eilandengroep ligt. Alle eilanden zijn onbewoond. De vier grote rotseilandjes bereiken een hoogte van maximaal 105 meter boven de zeespiegel, de kleinere zijn zo laag dat ze voortdurend worden overspoeld door de branding. De eilandjes liggen 1,5 tot 3 kilometer uit elkaar. Bij elkaar hebben de eilandjes een landoppervlakte van 4.3 km². De eilanden van Marotiri worden niet permanent bewoond.

Rapa Iti
Rapa Iti is een afgelegen eiland, dat deel uitmaakt van de Bass eilanden in de Austral Group. Het heuvelachtige en met jungle begroeide eiland heeft een oppervlakte van 40 km² en het hoogste punt op het eiland is Mont Perau, die 650 meter hoog is. Er zijn twee dorpen: Ahurei (de hoofdplaats met ca. 350 inwoners) en Area (ca. 130 inwoners). In 1791 bezocht George Vancouver als eerste Europeaan het eiland.

Rimatara
Rimatara is een eiland, dat deel uitmaakt van de Tubuai eilanden in de Austral Group. Rimatara heeft een oppervlakte van 9 km² en het hoogste punt van het eiland is Mont Uahu, die 83 meter hoog is. Er wonen ongeveer 800 mensen op het eiland. Er zijn drie dorpen op Rimatara: Amaru (de hoofdplaats), Anapoto en Mutuaura. Samuel Pinder Henry ontdekte Rimatara in 1821.


Raivavae | vakantie Frans Polynesië

Raivavae

Raivavae - Austral Eilanden

Raivavae (vml. Vavitu) is een eiland, dat deel uitmaakt van de Austral Eilanden. Door de sterke familiebanden, ieder kind op Raivavae heeft honderden ooms en tantes, zorgt iedereen voor elkaar. Met dezelfde warmte en openhartigheid wordt u ontvangen als u aankomt op de eilanden.

Rurutu | vakantie Frans Polynesië

Rurutu

Een oase van rust

Tussen juni en oktober trekken bultrugwalvissen met hun jongen door het warme water van Frans-Polynesië. Bij het eiland Rurutu komen ze uitrusten. Maar Rurutu is dan ook een oase van rust, niet alleen op het eiland. Op de veranda's van kleine pensionnetjes in Moerai zitten de vrouwen op een rij. Met snelle handbewegingen vlechten ze de schors van de kokospalm, waar ze manden en hoeden van maken.

Kindje in Tubuai | vakantie Frans Polynesië

Tubuai

Het kleine Tubuai

Het is een klein eiland. Het omvat ongeveer 45 km² en er wonen zo’n 2.000 mensen. De hoofdstad heet Mataura. Het hoogste punt van het eiland is Mont Taita, deze berg is 422 meter hoog.