Cruises

Cruises en Ferries in Frans Polynesië

Het eilandengebied van Frans Polynesië leent zich uitstekend voor een cruise. Deze vakantieformule, het cruisen, beleeft een sterke opkomst in Polynesië en is geschikt voor zowel degene die in alle rust in de lagunes wil ronddobberen als voor degene die willen ontdekken hoe onderscheidend de verschillende eilandengroepen nu precies zijn.

Op Tahiti, Moorea en vooral ook bij Bora Bora, Huahine en Raiatea kunt u voor een weekend, enkele dagen of een hele week een zeilboot of catamaran huren met of zonder schipper of gastvrouw. Een eigen privé-schip, een mooi alternatief voor wie zijn hotel altijd bij zich wil hebben!

Her en der verspreid in de Polynesische wateren, vindt u ook heel wat luxe cruise mogelijkheden. Grote luxe schepen bieden cruises aan tussen de verschillende Genootschapseilanden (Society Islands), terwijl kleinere, maar daarom zeker niet minder luxueuze maatschappijen vanaf Raiatea kortere, op maat gemaakte tochtjes van 4 of 5 dagen voorstellen.

Via verkenningstochten naar de Benedenwindse Eilanden (Bora Bora, Huahine en Raiatea) en de Tuamotu Eilanden of met "avontuurlijke duikexcursies" aan boord van comfortabele catamarans, maakt u kennis met alle aspecten van deze overweldigende eilanden. Voor wie op ontdekking wil naar de betoverende Marquesas Eilanden, is er een mogelijkheid om per vrachtschip (Aranui V Cruise) de zes grootste eilanden van deze verafgelegen archipel, met z'n schitterende landschappen en panorama's, te ontdekken.

Tussen Papeete en Moorea v.v. vaart een ferry; de 'Aremiti'. De Aremiti vaart, afhankelijk van de weekdag en het jaargetijde, 2 a 3 keer per dag tussen de eilanden. Bij boeking kunnen wij de ferry voor u reserveren, dan krijgen we direct de actuele tijden door.

Een overzicht van enkele prachtige cruises in Frans-Polynesië:

 

  • Archipel Cruises
    • Blue Lagoon Dream Cruise (4 dagen)
    • Bora Bora Pearl Dream Cruise (4 dagen)