Yasawa Eilanden

De prachtige eilanden van de Yasawas

De Yasawa eilanden liggen ten noordwesten van het hoofdeiland Lautoka in ongeveer 80 kilometer in noordoostelijk richting uit. Samen met het Great Sea Reef vormt het de natuurlijke grens tussen de Stille Oceaan en Bligh Water. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn bergachtig, met toppen tussen de 250 en 600 meter.

Ten zuiden van de eilanden liggen de Mamanuca eilanden. De Yasawa eilanden zijn vernoemd naar het grootste eiland Yasawa. De archipel heeft een oppervlakte van ongeveer 135 km². Bestuurlijk valt het onder de Western divisie en daaronder de provincie Ba. Als gevolg van de muiterij op de Bounty werd de archipel in 1789 ontdekt door kapitein William Bligh. Na een bezoek van de HMS Arthur onder leiding van kapitein Barber in 1794 werden de eilanden pas in 1840 in kaart gebracht door Charles Wilkes.

Op enkele van deze koraaleilanden is een luxe Island resort gevestigd, maar de meeste van deze eilanden zijn onbewoond en ongerept. Meest waarschijnlijk is dat als u er eenmaal bent u er nooit meer weg wilt gaan. De Yasawa eilanden zijn te bereiken per boot (met de snelle catamaran Yasawa Flyer), per helikopter of per watervliegtuig. Een aantal eilanden van de Yasawa-archipel waren het decor voor de film "The Blue Lagoon".

Yasawa eilanden

The Blue Lagoon

De bekende Amerikaanse speelfilm met Brooke Shields en Christopher Atkins speelt zich af in Fiji, op de prachtige Yasawa eilanden. 

Een bijzondere manier om de Yasawa eilanden te ontdekken is met een cruise, bijvoorbeeld de Blue Lagoon Wanderer Cruise of Blue Lagoon Escape to Paradise Cruise van Blue Lagoon Cruises.  

Een aanrader!