Yasawa Eilanden

De prachtige eilanden van de Yasawas

De Yasawa eilanden liggen ten noordwesten van het hoofdeiland Lautoka in ongeveer 80 kilometer in noordoostelijk richting uit. Samen met het Great Sea Reef vormt het de natuurlijke grens tussen de Stille Oceaan en Bligh Water. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn bergachtig, met toppen tussen de 250 en 600 meter.

Ten zuiden van de eilanden liggen de Mamanuca eilanden. De Yasawa eilanden zijn vernoemd naar het grootste eiland Yasawa. De archipel heeft een oppervlakte van ongeveer 135 km². Bestuurlijk valt het onder de Western divisie en daaronder de provincie Ba. Als gevolg van de muiterij op de Bounty werd de archipel in 1789 ontdekt door kapitein William Bligh. Na een bezoek van de HMS Arthur onder leiding van kapitein Barber in 1794 werden de eilanden pas in 1840 in kaart gebracht door Charles Wilkes.

Op enkele van deze koraaleilanden is een luxe Island resort gevestigd, maar de meeste van deze eilanden zijn onbewoond en ongerept. Meest waarschijnlijk is dat als u er eenmaal bent u er nooit meer weg wilt gaan. De Yasawa eilanden zijn te bereiken per boot (met de snelle catamaran Yasawa Flyer), per helikopter of per watervliegtuig. Een aantal eilanden van de Yasawa-archipel waren het decor voor de film "The Blue Lagoon".

Yasawa eilanden

The Blue Lagoon

De bekende Amerikaanse speelfilm met Brooke Shields en Christopher Atkins speelt zich af in Fiji, op de prachtige Yasawa eilanden. 

Een bijzondere manier om de Yasawa eilanden te ontdekken is met een cruise, bijvoorbeeld de Blue Lagoon Wanderer Cruise of Blue Lagoon Escape to Paradise Cruise van Blue Lagoon Cruises.  

Een aanrader!

Accommodaties op de Yasawa Eilanden

Navutu Stars Resort | hotels Fiji

Navutu Stars Resort

Het kleine boutique resort ligt mooi beschermd in een baai, op het vriendelijke eiland van Yaqeta. Ideaal voor een romantisch verblijf onder de sterren of voor een duikvakantie. Geniet van de mooie tuin. Het bestaat uit slechts 9 bungalows, die verspreid liggen aan 3 ongerepte, witte zandstranden.

Paradise Cove Resort | Hotels Fiji

Paradise Cove Resort

Het Paradise Cove Resort ligt op het eiland Naukacuvu, centraal in de Yasawa’s. In de indrukwekkend mooie baai wacht een gouden strand met een kristalheldere lagune op u.

Viwa Island Resort | hotels Fiji

Viwa Island Resort

Viwa Island is een typisch Fijiaans resort met een exotische uitstraling. Het is gelegen aan een fijn zandstrand. Een mix van moderne en Fijiaanse tradities. Geniet van een cocktail bij het zwembad of neem deel aan activiteiten zoals snorkelen, kajakken, vissen of zeilen.

Yasawa Island Resort | hotels Fiji

Yasawa Island Resort

Het resort ligt op Yasawa Island aan het strand en is omgeven door natuur. U bereikt het boutique resort per klein vliegtuig. De Blue Lagoon grotten moet u beslist gezien hebben! Verse zeevruchten worden dagelijks in het restaurant geserveerd. Dineer met z’n tweeën onder de sterrenhemel of onder de palmbomen.

Barefoot Manta Resort

Barefoot Manta Resort

Van mei tot oktober kunt u met reuzenmantra's snorkelen. Klik hier voor meer informatie over deze accommodatie.

Barefoot Kuata Resort

Barefoot Kuata Resort

Natuurliefhebbers voelen zich in dit resort in hun nopjes! Ga naar onze website voor meer informatie!

Blue Lagoon Beach Resort

Blue Lagoon Beach Resort

Ontspannen resort met bare foot atmosfeer. Ga naar onze website voor meer informatie over dit hotel.