Vatulele

Exclusief Vatulele

Vatulele is vooral bekend vanwege één van de meest exclusieve resorts van Fiji, die zich op het eiland bevindt (Vatulele IR). Het resort ligt aan een prachtig mooi en paradijselijk zandstrand, en biedt vele sport en excursie-mogelijkheden op het eiland. Het resort werkt nauw samen met de communities op het eiland, waardoor u ook de gelegenheid heeft om de dorpjes te bezoeken.

Vatulele ligt 30km voor de zuidkust van Viti Levu. Het is 31,6 km² groot en ligt 30 kilometer ten zuiden van Viti Levu. Het hoogste punt meet 34 meter. Op het eiland liggen vier dorpen, Ekubu, Taunovo, Lomanikaya en Bouwaqa. De belangrijkste bestaansbronnen zijn de teelt van kokosnoten en taro.

Aan de noordwestkust van Vatulele bevindt zich een bijzondere attractie. In een grot - die een onderaardse verbinding heeft met de oceaan - leven grote rode garnalen, die door de lokale bevolking als heilig worden vereerd. Zoals u weet - wordt de rode kleur bij garnalen alleen verkregen na koken van de garnalen. De garnalen zijn beschermd en kunnen dus niet gevangen of gegeten worden.