Noordkust

De fraaie noordkust van Viti Levu

De weg langs de noordkust van Nadi langs het havenstadje Lautoka naar het marktplaatsje Ba (aan de gelijknamige rivier). Vervolgens slingert de weg over de heuvels, door plantages en langs de kust naar het mooie lagunegebied bij Rakiraki. Daarna slingert de weg verder landinwaarts door de bergen naar Suva. Dit laatste stuk weg is zeer fraai en voert langs een aantal traditionele dorpjes, maar is nog voor ongeveer 50km onverhard. De noordkant van Viti Levu is nauwelijks toeristisch ontwikkeld. Af en toe moet u misschien stoppen voor een overstekende suikerriettrein of voor op de weg staande varkens, runderen en paarden.

Hoogtepunten van de Noordkust

Ba
Ba is de hoofdplaats van de provincie Ba in de divisie Western. Ba heeft ongeveer 16.000 inwoners. Ba ligt aan de noordkust, ten oosten van Lautoka. Ba ligt aan de oever van de Ba rivier, die vanuit het midden van Viti Levu naar de noordkust stroomt. De stad leeft van de opbrengst van de omliggende suikerrietplantages, het ligt in een zeer vruchtbare vlakte.

Vaileka
Vaileka is de hoofdplaats van de provincie Ra in de divisie Western. Vaileka heeft ca. 3400 inwoners. Ra ligt aan de noordkust van Viti Levu, en vormt het belangrijkste agrarische centrum in het noordoosten van Viti Levu.Wilt u meer informatie hebben over de Noordkust ga dan naar: