Mamanuca Group

De idyllische eilanden van de Mamanucas

Ten westen van het hoofdeiland Yasawa eilanden liggen de Mamanuca eilanden, paradijselijke eilanden waar u een echte Stille Zuidzee ervaring opdoet. De kleine eilanden zijn met palmbomen begroeid en hebben aan de omtrek een hagelwit strand. Op de eilanden is altijd wel een strand te vinden voor u zelf en in de omgeving van uw resort liggen vaak ook onbewoonde eilanden – waar u bijvoorbeeld met een zeilboot heen kunt gaan.De lagune heeft een licht turquoise kleur, en biedt een kleurrijk onderwaterleven. U ziet er een grote variatie aan tropische vissen, mantaroggen, zeeschildpadden, reuzenschelpen en harde- en zachte koralen. Het gebied is dus ideaal om te snorkelen en duiken, maar u kunt er ook uitstekend surfen catamaran zeilen en vissen.De Mamanuca-eilanden zijn een populaire toeristen-bestemming; het toeristisch centrum van de eilanden is Malololailai. De onderstaande resorts hebben allemaal een eigen karakter en specialisatie. Het verschil zit 'm in de ligging en landschap, prijs en comfort, activiteiten en rust en de intimiteit en hoeveelheid faciliteiten. De eilanden zijn ideaal om te relaxen, een boek te lezen in een hangmat en u lekker te laten verwennen met lekker eten en massage. Op de volgende eilanden zijn eiland resorts gevestigd:

 • Beachcomber Island (Beachcomber IR)
 • Kadavulailai Island (Bounty IR)
 • Malolo Island (Funky Fish IR, Malolo IR, Likiliku IR, Walu Beach Resort)
 • Malololailai Island (Musket Cove IR, Plantation IR en Lomani IR)
 • Mana Island (Mana IR en Tadrai IR)
 • Matamanoa Island (Matamanoa IR)
 • Namotu Island (Namotu Surf Resort)
 • Navini Island (Navini IR)
 • Qalito (Castaway IR)
 • South Sea Island (South Sea IR)
 • Tavarua (Cloudbreak Surf Resort)
 • Tokoriki Island (Tokoriki IR)
 • Treasure Island (Treasure IR)
 • Vomo Island (Vomo IR)

De eilanden van de Mamanuca group zijn te bereiken per boot (met de snelle boten van South Sea Cruises, die 3x per dag varen vanuit Denarau Marina), per helikopter of watervliegtuig. Het wat grotere eiland Malololailai heeft zelfs een kleine luchthaven, waardoor het met een (goedkopere) gewone vlucht vanuit Nadi is te bereiken. De Mamanuca eilanden zijn zonder uitzondering klein. Malolo eiland is met zijn tien vierkante kilometer veruit de grootste. En zelfs dat is nog meer dan drie keer zo klein als Vlieland. Het duurde dan ook lang voordat de Europeanen deze stipjes op de kaart ontdekten. De zon schijnt de hele dag onverstoord door. Dit deel van Fiji heeft de hoogste zon factor van het hele Stille Zuidzee gebied. Om de dieren onder water te zien, hoeft u nauwelijks nat te worden. Vanaf de boot kunt u al babyhaaien zien jagen op kleine visjes. Waterslangen glijden het strand op. Als je niet oppast stap je in het ondiepe water op een rog. De Mamanucas zijn één groot aquarium.

De accommodaties op de Mamanuca's

Castaway Island Resort | Vakantie Fiji

Castaway Island Resort

Castaway Island is een klein privé-eiland in de Mamanuca eilandengroep. Populair en toch rustig en groot genoeg voor een wandeling op het eiland.

Likuliku Lagoon Resort | Vakantie Fiji

Likuliku Lagoon Resort

Elegant resort met hoog comfort. Likuliku ligt ietwat beschermd en biedt ook prachtige Overwater Bungalows aan!

Lomani Island Resort | Vakantie Fiji

Lomani Island Resort

Romantisch resort met fijn zandstrand, ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. Het kleine resort met 24 verblijven ligt op Malolo Lailai ingesloten door palmen en een tropische tuin met een prachtig zandstrand met rif.

Malolo Island Resort | Vakantie Fiji

Malolo Island Resort

Malolo Island ligt in de Mamanuca eilandengroep en is te bereiken per boot (2 uur varen). Gelegen aan een prachtig zandstrand met turkooisblauwe water.

Matamanoa Island Resort | Fiji vakantie

Matamanoa Island Resort

Matamanoa is een klein juweel. Sympathiek, klein en overzichtelijk, een ideaal eilandresort voor een ontspannen vakantie op Fiji. Het is hier prachtig om te snorkelen.

Musket Cove Island Resort | Vakantie Fiji

Musket Cove Island Resort

Het mooie aan Musket Cove is dat u naast de culinaire verwennerij en de Mandara Spa ook kunt genieten van activiteiten en excursies over het hele eiland.

Tropica Island Resort Pool | hotels in Fiji

Tropica Island Resort

Het pas gerenoveerde Tropica Island Resort is een oase van rust voor stellen, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Tokoriki Island Resort | Vakantie Fiji

Tokoriki Island Resort

Tokoriki staat voor romantiek & betaalbare luxe. Het meest noordelijke resort van de Mamanucas is een romantisch paradijs met een luxueuze uitstraling.

Treasure Island Resort | Vakantie Fiji

Treasure Island Resort

Gelegen op een privé eiland, volledig omgeven door een mooi wit zandstrand en een prachtige lagune. Het eiland is per boottransfer van ca. 40 minuten vanuit Denarau of per helikopter in ca. 10 minuten te bereiken.

Vomo Island Resort | Vakantie Fiji

Vomo Island Resort

Onlangs gerenoveerd resort, gelegen op een privé-eiland met mooie zandstranden, uitstekende gerechten en spa, kindvriendelijk. De rustige zee en het koraalrif rondom het eiland vormen een extra meerwaarde voor het luxueuze Vomo.

Beachcomber Island Resort | Pacific Island Travel

Beachcomber Island Resort

Beachcomber Island Resort, een van de eerste accommodaties in Fiji, heeft een frisse uitstraling. Het is een klein eilandresort met ontspannen sfeer.

Nakelo Treasure Island Resort

Nakelo Treasure Island Resort

Het gezinsvriendelijke resort straalt rust uit. De moderne bungalows en een beschermd gebied voor schildpadden staan tussen de palmbomen. Een waar paradijs voor kinderen.

Castaway en Tom Hanks

Op Monuriki werd een groot deel van de film "Castaway" opgenomen opgenomen, met Tom Hanks in de hoofdrol. Sinds de film is het eiland een toeristische attractie geworden. Monuriki is een onbewoond eiland, het is maar zo'n 1000 bij 500 meter groot. Het eiland wordt omringd door een koraalrif. Het bestaat verder uit rotsen en heeft een aantal kleine stranden. Het is dicht begroeid. Het hoogste punt ligt op ongeveer 125 meter. Op het eiland groeit de Pandanus en de kokospalm. Op Monuriki komt de bijna uitgestorven Gekamde Fiji Leguaan (Brachylophus vitiensis) voor. Deze vormt een geslacht binnen de Fiji leguanen. Daarnaast is het een broedplaats voor de karet schildpad.