Coral Coast

De veelzijdige Coral Coast

Langs de zuidkust van Viti Levu strekt zich een barriere rif uit, dat de kust beschermt tegen hoge golven van de oceaan. U hoort dag en nacht het gebulder van de branding, enkele honderden meters uit de kust. Op enkele plaatsen wordt het rif onderbroken door een doorgang (channel) naar de kust, waar een fraaie baai is ontstaan met prachtige zandstranden en wuivende palmbomen. De lagune tussen de heuvelachtige kust en het rif is turqoise gekleurd. Het is het stereotype beeld van een Stille Zuidzee paradijs, de Coral Coast voldoet daar in alle opzichten aan. Het rif is een beschermd natuurgebied vanwege z'n zeldzame onderwaterfauna. Er kan hier uitstekend worden gedoken.

De kustweg slingert door het kustlandschap, langs prachtige baaien, traditionele dorpjes (Koro's) en uitzichtpunten. Halverwege de Coral Coast ligt het plaatsje Sigatoka, waar u de gelijknamige rivier oversteekt.

Langs Sigatoka, waar u de gelijknamige rivier oversteekt. De beste manier om de zuidkust te verkennen is per huurauto, de bezienswaardigheden kunnen vanaf de Queens Highway worden bereikt en staan goed aangegeven. De hotels liggen meteen langs de kustweg op een onderlinge afstand van 10 à 20 kilometer.

Hoogtepunt van Coral Coast

Navua

Aan de oostkant van de Coral Coast stroomt de Navua rivier in zee. Deze wildwaterrivier heeft een Gorge uitgesleten in de bergen. U kunt hier met kano’s door de jungle varen en stroomversnellingen trotseren. Aan de Navua River - nabij de kust - ligt het plaatsje Navua, dat ongeveer 5.000 inwoners heeft. Voor meer informatie over de Coral Coast, gaat u naar: