Viti Levu

Het veelzijdige hoofdeiland

Viti Levu is aan alle kanten omgeven door eilanden. Aan de westzijde liggen de Mamanuca-eilanden en de Yasawa eilanden, aan de zuidzijde liggen Beqa Island en Vatulele Island en aan de oostzijde ligt Ovelau Island.

Aan de oostzijde wordt Viti Levu geflankeerd door de Korozee, die voor een groot deel wordt omsloten door Vanua Levu in het noorden en de Lau-eilanden in het oosten. Ook in de Korozee liggen tal van eilandenresort (zoals Toborua IR en de Wakaya Club), die vaak allen per watervliegtuig zijn te bereiken.

Aan de noordzijde wordt Viti Levu geflankeerd door de zeestraat Bligh Water, die voor een groot deel wordt omsloten door Vanua Levu en de Yasawa-eilanden. De zee is ongeveer 9.500 km² groot en vernoemd naar de Britse kapitein William Bligh (kapitein van de HMS Bounty, vanwege z'n hachelijke tocht in een open sloep na de muiterij op de Bounty). De zee is relatief ondiep en begroeid met koraal. Ook hier liggen een aantal eilanden resorts (zoals Volivoli Beach Resort).

Wilt u meer informatie over Viti Levu , ga dan naar:

Hotels Viti Levu | Vakantie Fiji

Hotels

Hotels in Viti Levu

Op zoek naar een mooi verblijf in Fiji? Wij bieden een groot scala aan diverse accommodaties in verschillende prijsklasse.

Beqa Island | Vakantie Fiji

Beqa Island

Mooi gelegen Beqa Island

Beqa Island ligt op ongeveer 6 mijl van het hoofdeiland Viti Levu. Bij Beqa Island kunt u prachtig snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken.

Coral Coast | Vakantie Fiji

Coral Coast

De veelzijdige Coral Coast

De Coral Coast is gelegen tussen Sigatoka en Suva op het hoofdeiland Viti Levu. De Coral Coast wordt veel bezocht door toeristen. Veel accommodaties zijn gelegen aan deze kustlijn met prachtige stranden.

Golf baan Denerau | vakantie Fiji

Denarau

Havenstadje Denarau

Denarau ligt op ongeveer 10 km van Nadi en beschikt over verschillende grote resorts, prachtige stranden en een golfbaan.

Lautoka | vakantie Fiji

Lautoka

Breng een bezoek aan Lautoka Market

Lautoka is de op één na grootste stad van Fiji. Het ligt op ongeveer 24km ten noorden van Nadi in het westen van Viti Levu.

Strand Matamanoa | Vakantie Fiji

Mamanuca Group

De idyllische eilanden van de Mamanucas

De Mamanuca eilanden liggen naast het hoofdeiland Yasawa. U ervaart hier echt de paradijselijke eilanden met palmbomen en een hagelwitte stranden.

Fiji cultuur | vakantie Fiji

Nadi

Een dagje struinen door Nadi stad

Nadi is de op drie na grootste plaats van Fiji. Nadi heeft de grootste concentratie van hotels in Fiji en de internationale luchthaven van Fiji ligt in Nadi.

Strand van Natadola | vakantie Fiji

Natadola Beach

De zandstranden van Natadola Beach

Natadola Beach is het mooiste zandstrand op Viti Levu. Het strand ligt in het zuidwesten van Viti Levu en bereikbaar via een geasfalteerde weg.

Nausori | vakantie Fiji

Nausori

Off the beaten track in Nausori

Nausori is een buitenwijk van Suva. Voor degene die echt van de gebaande paden wilt en een authentieke ervaring wilt beleven is Nausori "the place to be"!

Viti Levu | Vakantie Fiji

Noordkust

De fraaie noordkust van Viti Levu

De weg langs de noordkust van Viti Levu is fraai en brengt u door heuvels, plantages, bergen en langs de kust door een nauwelijks toeristisch ontwikkeld gebied.

Pacific Harbour | Vakantie Fiji

Pacific Harbour

De prachtige natuur bij Pacific Harbour

De Pacific Harbour bestaat uit een aantal eilandjes die met mangrove en jungle zijn begroeid. Tussen de eilandjes in zijn paradijselijke zandstrandjes te vinden.

Rakiraki

Rakiraki

Snorkelen bij Rakiraki

Rakiraki ligt aan de Vanua Levu. Vanuit Rakiraki kunt u boottochten maken naar paradijselijke eilanden voor de kust, hier kunt u uitstekend snorkelen.

Sigatoka Markt | Vakantie Fiji

Sigatoka

De levendige markt van Sigatoka

Sigatoka is de hoofdstad van de provincie Nadroga-Navosa. Het is het centrum van de Coral Coast, met een levendige en kleurrijke markt.

Suva | Vakantie Fiji

Suva

Metropolitisch Suva

Suva heeft samen met zijn buitenwijken ongeveer 200.000 inwoners en is hierdoor de 'metropool' van de Pacific te noemen. U vindt hier koloniale architectuur, rustige parkjes en kleurrijke markten.

Vatulele | vakantie Fiji

Vatulele

Exclusief Vatulele

Vatulele is vooral bekend vanwege één van de meest exclusieve resorts van Fiji, die zich op het eiland bevindt. De belangrijkste bestaansbronnen zijn de teelt van kokosnoten en taro.

Westkust Viti Levu | Fiji

Westkust

Zonsondergangen aan de Westkust

De westkust is het vlakste gebied van Viti Levu, vandaar dat de luchthaven hier is gevestigd.

Viwa Island Resort | vakantie Fiji

Yasawa Eilanden

De prachtige eilanden van de Yasawas

De Yasawa eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn bergachtig, met toppen tussen de 250 en 600 meter. U vindt hier ook prachtige zandstranden.

Zuidkust van Viti Levu | vakantie Fiji

Zuidkust

De gevarieërde zuidkust van Viti Levu

De zuidkust van Viti Levu is erg gevarieërd. U kunt er traditionele huizen, glooiende heuvellandschappen, prachtige stranden en mangrovebossen vinden.