Kadavu

Één van de beste duiklocaties in de Pacific

Het meest zuidelijk gelegen grote eiland van Fiji is Kadavu.

Het eiland staat bekend om zijn ongerepte natuur, prachtige zandstranden en schitterende koraalriffen. U vindt hier een ruig gebergte, regenwoud, watervallen, bergmeertjes, zeekliffen, grotten en traditionele dorpjes. Op het eiland leven zeldzame roodgroene papegaaien. Op de verlate stranden nestelen zeeschildpadden. Op het eiland komt slechts één zoogdier voor, de Tongavleerhond (Pteropus tonganus), en zelfs dat is onzeker. 75% van het eiland is bedekt met tropisch regenwoud.

De hoofdattractie van Kadavu is het Great Astrolabe Reef, één van de beste duiklocaties in de Pacific. Het rif ligt ten noordoosten van het eiland. U ziet er prachtige koraaltuinen en veel grote vissen.

Het hoofdplaatsje van Kadavu is Vunisea, gelegen in een vlakke strook land die het bergachtige oostelijke en westelijke deel met elkaar verbindt. Bij Vunisea ligt de airstrip en een klein haventje en vormt daarmee de enige toegangspoort tot Kadavu. Het eiland Kadavu heeft nauwelijks wegen en kan daardoor het beste te voet of per watertaxi worden verkend. De vlucht naar Kadavu vanuit Nadi duurt ongeveer 1 uur. Het eiland Kadavu ligt ten zuiden van het hoofdeiland Viti Levu, en is het hoofdeiland van de Kadavu-archipel. Het eiland is 417 km² groot en het hoogste punt is 838 m. Het eiland is 93 kilometer lang en varieert tussen 365 meter en dertien kilometer in breedte. Er wonen zo'n kleine 10.000 mensen verspreid over verschillende dorpjes. William Bligh was de eerste Europeaan die het eiland ontdekte op zijn tweede reis in 1792.

De provincie Kadavu beslaat de volledige Kadavu-archipel, heeft een oppervlakte van 478 km² en heeft ongeveer 10.000 inwoners. Kadavu is een van de veertien provincies van Fiji, in de divisie Eastern. De Kadavu archipel bestaat naast het hoofdeiland Kadavu uit de eilanden Galoa, Ono en een aantal kleine eilanden van het Great Astrolabe Reef.

Hotels op Kadavu

Matava Honeymoon Bure

Matava Resort

Matava Resort

Kleine oase in ongerepte natuur,, prachtig om te duiken. Klik hier voor meer informatie over dit resort.

Great Astrolabe Reef

De hoofdattractie van Kadavu is het Great Astrolabe Reef, één van de beste duiklocaties in de Pacific. Het rif ligt ten noordoosten van Kadavu. U ziet er prachtige koraaltuinen en veel grote vissen.

Hoogtepunt van Kadavu

Ono

Ono is een eiland in de Kadavu-archipel in Fiji, tussen Kadavu en het Great Astrolabe Reef. Het heeft een oppervlakte van 30 km² en het hoogste punt meet 354 meter.