Buiteneilanden

De verschillende buiteneilanden van Fiji

onderwater wereld Kadavu | Vakantie Fiji

Kadavu

Één van de beste duiklocaties in de Pacific

Kadavu is het meest zuidelijk gelegen eiland van Fiji. Het staat bekend om zijn ongerepte natuur, prachtige zandstranden en schitterende koraalriffen.

Strand Lau Group | Vakantie Fiji

Lau Group

Vulkanische eilanden en atollen

De Lau-eilanden vormen een grote eilandengroep ten oosten van de Korozee. Het is een versnipperd eilandengebied, dat ligt halverwege Viti Levu en Tonga. Er zijn daarom cultureel gezien op de eilanden grote Tongaanse invloeden te zien.

Ovalau

Ovalau

Klein bergachtig eiland

Ovalau is een klein bergachtig eiland met een oppervlak van 102,3 km². Het eiland behoort tot de Lomaiviti- archipel. Het eiland ligt 20 kilometer uit de kust van Viti Levu, net oostelijk van de hoofdstad Suva.

Rabi Island | Vakantie Fiji

Rabi

Een stukje Kiribati in Fiji

Rabi is een eiland van de Vanua Levu eilandengroep. Het eiland heeft ongeveer 5.000 inwoners en de administratieve hoofdplaats is Tabwewa. Vrijwel alle inwoners op het eiland zijn Micronesiërs van Banaban Island in Kiribati.

Mensen in Rotuma | vakantie Fiji

Rotuma

Vulkanisch eiland Rotuma

De meeste oorspronkelijke inwoners van het eiland wonen elders in Fiji (ongeveer 10.000), en slechts iets meer dan een vierde deel woont nog op Rotuma. De cultuur van deze Rotumans verschilt ook van de rest van Fiji en is meer verbonden met de Polynesische eilanden die oostelijker liggen bij Kiribati.

Taveuni | Vakantie Fiji

Taveuni

Met het ene been op maandag en het andere op dinsdag staan

Taveuni heeft een ruig bergachtig binnenland dat met een regenwoud is begroeid. De omtrek bestaan uit prachtige witte zandstranden.

Vanua Levu | vakantie Fiji

Vanua Levu

Natuureiland Vanua Levu

Het tweede grootste eiland van Fiji, maar minder bezocht door toeristen. Het landschap wordt gedomineerd door plantages en bergen begroeid met een dicht regenwoud.

Fijiaanse kinderen | Vakantie Fiji

Yadua Taba

Staat bekend om de gekamde Fiji leguaan

Deze leguaan is een van de drie soorten Fiji leguanen uit het geslacht Brachylophus, die endemisch zijn in Fiji. De leguaan heeft een zeer klein verspreidingsgebied en komt alleen voor op een paar eilanden van Fiji, onder andere op Yadua Taba en Monuriki.