Beste reistijd Fiji

De beste tijd om naar Fiji te gaan is tussen mei en november, in de winter van Fiji. Het is dan het droge seizoen, met een vrijwel onbewolkte lucht. De temperatuur ligt zelfs in de winter rond een zeer aangename 25 graden.

Gedurende deze periode trekken echter veel toeristen naar Fiji. In oktober én in februari en maart is Fiji een stuk minder druk, omdat dan de schoolvakanties in zelf Fiji en in Australië voorbij zijn. Eind oktober en begin november is de temperatuur heerlijk en het is bovendien nog droog. Bovendien vindt dan het hindoefestival Diwali plaats. Het hele land staat op zijn kop en de feestvierende aard van de inwoners van Fiji komt bovendrijven. Als u rond deze tijd in Fiji bent, ziet u het allerbeste dat het land te bieden heeft.

Het tropische klimaat met de pasaatwinden maakt het Fijiaanse weer redelijk voorspelbaar. Aan de regenkant van de hogere eilanden kan het in de droge tijd 1 à 2 keer in de week regenen, in de natte tijd regent het er elke dag. Aan de droge kant van het eiland regent het in de droge tijd sporadisch en in de natte tijd 2 à 3 keer in de week. Tropische stormen komen alleen in de regentijd voor.

Feestdagen in Fiji

Op de Fiji eilanden gelden de volgende officiële feestdagen (in aanvulling op de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, Pasen en Kerst):

  • Laatste maandag in mei - Ratu Sekuna day
  • Vrijdag in midden juni - Queen Elizabeth's Birthday
  • Laatste zaterdag in juli - Constitution day
  • 2e maandag in october - Fiji day

Daarnaast worden de geboortedag van de profeet Mohammed, de geboortedag van Prince Charles en het Diwali (Hindu festival) gevierd (oct - nov).

Ook nieuwjaarsdag wordt uitgebreid gevierd in Fiji. De festiviteiten duren soms wel enkele weken. De feestelijkheden vinden voornamelijk op straat plaats: er wordt gedanst op het oorverdovende geluid van trommels, vuurwerk en gezang. In Suva vindt de jaarlijkse straatparade plaats, waarbij alle inwoners zich uitbundig aankleden om het nieuwe jaar in te luiden. Het feest rond Oud & Nieuw in Fiji is het grootste feest in de Pacific.