Fiji Tonga Reis Paradise Lost

24 dagen in paradijs, prijs op aanvraag.

Een mix tussen Polynesië (veel eilanden) en Melanesië (zwarte eilanden, genoemd naar de huidskleur van de bevolking) is mogelijk wanneer u Tonga - het enige Koninkrijk in de Stille Zuidzee - combineert met Fiji. Deze reis met vertrek vanaf Amsterdam combineert een bezoek aan Fiji met het Koninkrijk Tonga.

Reisprogramma

De Tonga archipel heeft 172 eilanden, die allen ten zuiden van de evenaar liggen. Daarvan zijn er slechts 40 bewoond. Omdat de datumgrens in de onmiddellijke nabijheid ligt begroet dit koningrijk als eerste land ter wereld elke nieuwe dag. Het oostelijke deel van de archipel bestaat uit vlakke of heuvelachtige koraaleilanden, terwijl de westelijk gelegen eilanden van vulkanische oorsprong zijn. Een absoluut hoogtepunt is zwemmen met een bultrug walvis, in Tonga mogelijk van juli t/m oktober.

Op Fiji is in tegenstelling tot Tonga het toerisme hoog ontwikkeld. Wil je Fiji ontdekken buiten de gebaande paden dan raden wij je aan Taveuni eiland te bezoeken. Dit vulkanische eiland met hoge pieken, jungle en watervallen biedt fantastische mogelijkheden tot hiken. De wateren rondom Taveuni behoren dat de beste duikplekken ter wereld.

Deze reis met vertrek vanaf Amsterdam combineert een bezoek aan Fiji met het Koninkrijk Tonga.  U vliegt met Cathay Pacific naar Hong Kong waar u overstapt op de Fiji Airways vlucht naar Nadi, gelegen op het hoofdeiland Viti Levu in Fiji. Bij aankomst wordt u naar Volivoli Beach Resort gebracht dat ligt aan de afgelegen noordelijkste punt van het hoofdeiland. Het resort biedt een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan en spectaculaire zonsondergangen. U kunt er goed duiken, snorkelen en relaxen. U verblijft 2 nachten in de omgeving van Raki Raki en neemt vervolgens het vliegtuig naar Tonga.

Bij aankomst overnacht u eerst 2 nachten op het hoofdeiland Tongatapu alvorens u door vliegt naar de paradijselijke buiteneilanden Ha'apai en Vava'u. U overnacht 4 nachten in het Sandy Beach Resort dat ligt op het eiland Foa op ca. 10km ten noorden van Pangai, op het eiland Lifuka dat behoort tot de eilanden groep Ha'apai. U kunt er goed snorkelen, duiken en kajakken, daarnaast kunt u op de fiets het eiland verkennen. Op Vava'u verblijft u 4 nachten in het paradijselijke Mounu Island Resort dat u vanaf de luchthaven via een ander resort per boot bereikt. Het resort heeft maar 3 bungalows welke in een moderne versie van de lokale stijl zijn gebouwd. U kunt vanuit het resort (juli t/m okt.) met de eigenaar op pad om de bultrug walvis van heel dichtbij te spotten en wellicht, als de gelegenheid zich voordoet, met deze giganten te zwemmen.

Na uw verblijf op de buiteneilanden vliegt u terug naar Tongatapu vanwaar u de volgende ochtend vertrekt naar Fiji. U komt laat in de avond aan in Nadi en vliegt de volgende ochtend naar Taveuni eiland waar u 5 nachten verblijft in het Paradise Taveuni Resort. Geniet van de schitterende jungle, doe de Lavena Coastal walk en bezoek de Bouma Falls. Even genoet van de jungle? Voor de deur van uw resort kunt u prachtig snorkelen en diverse interessante duiken maken. U verlaat Taveuni en verblijft nog een nacht op het hoofdeiland van Viti Levu voordat u vroeg in de ochtend met Fiji Airways en Cathay Pacific via Hong Kong Kong terugvliegt naar Amsterdam.

Prijzen en reisdata Fiji & Tonga Paradise Lost

Reisdata: vrijdag

Beste reistijd in de Pacific is van april t/m december. In Tonga loopt het walvissen seizoen van juli t/m oktober.

Prijs: is momenteel op aanvraag.

Voor alleenreizenden geldt een toeslag. De accommodatie en vluchtbeschikbaarheid zijn op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van boeking. Op bestemmingen in de Pacific wordt vooraf niet ingekocht. Houdt u rekening met mogelijke toeslagen. 

Inclusief 

 • Vliegreis vanaf Amsterdam  via Hong Kong naar Nadi en Tongatapu met Cathay Pacific en Fiji Airways en lokale vluchten met Real Tonga en Pacific Sun van Tongatapu naar Ha'apai en Vava'u en van Nadi naar Taveuni v.v.;
 • Alle transfers op Fiji en Tonga per minbus, auto, boot en vliegtuig;
 • 2 overnachtingen in Raki Raki in het noorden van het hoofdeiland Viti Levu (Volivoli  Beach Resort - studio vale kamer op basis van logies);
 • 2 overnachtingen in Tongatapu, het hoofdeiland van het Koninkrijk Tonga (Waterfront Lodge - garden view kamer op basis van logies);
 • 4 overnachtingen op Ha'apai (Sandy Beach Resort - superior beach bungalow op basis van logies);
 • 4 overnachtingen op Vava'u (Mounu Island Resort - superor bungalow op basis van logies);
 • 1 overnachtingen in Tongatapu, het hoofdeiland van het Koninkrijk Tonga (Waterfront Lodge - garden view kamer op basis van logies);
 • 1 overnachting in de omgeving van Nadi (Novotel Nadi - Novotel Guestroom op basis van logies;
 • 5 overnachtingen op Taveuni eiland ten noorden van Viti Levu (Paradise Taveuni Resort - tropical bure op basis van volpension);
 • 1 overnachting in de omgeving van Nadi (Novotel Nadi - Novotel Guestroom op basis van logies;
 • Reserveringskosten (60 euro) en de variable tickettoeslagen voor luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslagen (ca. 706 euro p.p.).

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven;
 • Maaltijden anders dan aangegeven;
 • Excursies;
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering of omboekverzekering.