Excursies

Op excursie naar de bezienswaardigheden

Als u in Australië bent gaat het erom attracties en hoogtepunten te bezoeken en beleven. Uiteraard kunt u er zelf op uit trekken, maar soms is het beter om een excursie te reserveren. Dat kan vooraf - als onderdeel van uw totale rondreis Australië- of ter plekke. We bieden u wat mogelijkheden ter overweging. Bekijk hieronder onze excursies en dagtours. 

New South Wales

Bridge Climb | excursies Australië

Bridge Climb

Harbour Bridge beklimmen in Sydney

Tijdens deze dagexcursie ga je de beroemde Harbour Bridge beklimmen in Sydney en kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de stad.

Bonza Bike Tour | excursies Australië

Fietstocht Sydney Classic Bonza Bike Tour

Fietstocht door Sydney

Stap op de fiets met een ervaren gids en verken de bruisende stad Sydney al fietsend met tussendoor een aantal stops bij de hoogtepunten.

Blue Mountains | excursie Australie

Inside Blue Mountains Tour

Dagexcursie van/naar Sydney

Ontdek het Blue Mountains National Park, ten westen van Sydney. Een prachtig natuurgebied dat behoort tot het werelderfgoed.

Sydney Opera House | excursies Australië

Sydney Opera House

Rondleiding of backstagetour

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de binnenkant van dit prachtige bouwwerk? Leer het Sydney Opera House tijdens een rondleiding of een backstagetour kennen.

Whale Watching Sydney | excursies Australië

Whale Watching Sydney

Halve dagexcursie van/naar Sydney

Tussen mei en december kunt u bultrugwalvissen observeren en bestaat er ook de kans zuidelijke noordkapers en dolfijnen evenals grote albatrossen en vele andere zeevogels te zien.

Sydney Harbour Boat Tour ©Salty Dingo | excursies in Sydney

Sydney Icons, Bays & Beaches Cruise

Een sensationele boottocht in de haven van Sydney. Laat u overweldigen door de imponerende buitenwijken van de stad en maak een wandeling op een afgelegen strand in het nationale park.

Dingo Tours Australia, Bridge Long reef Northern Beaches

Sydney Highlights Tour

U krijgt alle iconen van de stad te zien waaronder Sydney Harbour Bridge, Opera House, Mrs Macquarie Chair, Rushcutters Bay, Bondi Beach, China Town etc. Naast uitgebreide info krijgt u ook talrijke tips; wat zijn de beste stranden, fijne wandelingen, goede restaurants of leukste pubs.

Queensland

Daintree NP | excursies Australië

Daintree Dreaming

4WD Safari vol avontuur en cultuur

Een vol dagprogramma waarin u veel leert over de Aboriginals en hun tradities. Ga speervissen en neem een duik in het frisse water van de Mossman River. Klik hier voor meer informatie.

Daintree and Cape Tribulation | excursies Australië

Daintree Cape Tribulation

Cruises over de Daintree River

Maak een boottocht op de Daintree River en sta oog in oog met krokodillen en leer over het mangrovewoud en zijn bewoners. Klik hier voor meer informatie.

Ocean Free Great Barrier Reef | excursie Australië

Ocean Free Dagexcursie Great Barrier Reef

Dagexcursie van/naar Cairns & Northern Beaches

Tijdens deze dagexcursie van/naar Cairns gaat u met een tweemaster naar Pinnacle Reef voor Green Island. U kunt op Green Island het regenwoud verkennen of genieten van het prachtige zandstrand. Klik hier voor meer informatie.

Motorcatamaran Tusa Dive | excursies Australië

Motorcatamaran Tusa Dive

Dagexcursie van/naar Cairns & Northern Beaches

Motorcatamaran Tusan Dive, ontdek het Great Barrier Reef tijdens een dagexcursie vanuit Cairns met een motorcatamaran. Bekijk hier het volledige programma!

Great Barrier Reef | excursies Australië

Poseidon duiken of snorkelen

Dagexcursie van/naar Port Douglas & Cairns

Poseidon Cruises is een dagexcursie om te duiken of snorkelen bij het Great Barrier Reef. Ervaar de prachtige onderwaterwereld van Queensland. Boek op tijd!

Sailaway Iv | excursies Australië

Sailaway Iv

Dagexcursie van/naar Port Douglas

De luxe zeilcatamaran brengt u naar de Low Isles, een dieper gelegen kleine eilandengroep aan het begin van het Great Barrier Reef. Een tenderbootje brengt u naar het strand.

Wooroonooran Regenwoud | excursies Australië

Wooroonooran Regenwoud Canopy Walk

Dagexcursie van/naar Cairns & Northern Beaches

De excursie in het Wooroonooran regenwoud met Canopy Walk is een leuke dagexcursie van/naar Cairns! Tip: bij de Millaa Millaa Falls kunt u een verfrissend bad nemen. Klik hier voor meer informatie.

Kuranda Range

Kuranda ontdekken

Ontdek het bergdorp Kuranda op eigen initiatief. U maakt een rit met de historische trein naar het bergdorp. In Kuranda heeft u even de tijd om het dorpje te ontdekken. Later gaat u met de kabelbaan naar Smithfield.

Whitehaven Beach

Whitehaven Beach & Hill Inlet

Ontdek een van de mooiste stranden ter wereld. U maakt een boottocht naar het noordelijke uiteinde van het strand, naar Hill Inlet. Na een begeleide wandeling in de sporen van de Aboriginals bereikt u een spectaculair uitzichtpunt met een adembenemend panorama op Hill Inlet.

Lady Musgrave ©Tourism Queensland

Lady Musgrave Island

Ontdek het zuidelijke Great Barrier Reef. U kunt snorkelen, duiken, het eiland te voet verkennen of een boottocht maken met glazen bodem. Hier ontdekt u o.a. schildpadden, reuzenmanta’s en rifhaaien. Afhankelijk van het seizoen kunt u ook bultruggen spotten.

Fraser Island Discovery

Fraser Island & Cooloola NP

Beleef zowel het Great Sandy National Park als Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. In het Cooloola National Park gaat u over het strand naar de Coloured Sands en verder via Rainbow Beach naar Fraser Island. U ontdekt de natuurlijke schoonheid van het eiland. U ziet regenwoud en kunt afkoelen in Lake McKenzie.

Noosa Everglades, Kanotocht

Noosa Everglades

Ontdek met de boot het nationaal park, een van de belangrijkste wildreservaten op aarde. Bij deze tour kunt u er ook voor kiezen om al kanoënd de rest te ontdekken. Boottour naar Fig Tree Point, waar kano-deelnemers hun materiaal ontvangen en stroomopwaarts door subtropisch regenwoud peddelen. De boot-deelnemers verkennen de boardwalk.

Fietsen door Brisbane

Fietstour in Brisbane

Ontdek de stad aan Brisbane River met de fiets. U bezoekt alle belangrijke stadsdelen en maakt regelmatig stops voor verhalen en natuurlijk ook foto’s.

Whitsundays per watervliegtuig

Whitsundays per watervliegtuig

Beleef de eilandenwereld van de Whitsundays vanuit de lucht en de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef tijdens het snorkelen. U vliegt met een watervliegtuig over het Great Barrief Reef naar Whitehaven Beach. Na een picknick-lunch vliegt u verder naar een privélagune in de rustige wateren van Hardy Reef, het rif in hartenvorm.

Great Beach Drive 4WD

Great Beach Drive bij Noosa

4WD-safari op de prachtige zandstranden tussen Noosa en Rainbow Beach, door zandduinen en regenwoud. Stops bij de Coloured Sands, aan de Red Canyon, de Honeymoon Bay en de vuurtoren van Double Island Point, waar u een adembenemend uitzicht heeft.

Great Barrier Reef

Great Barrier Reef met motorboot en drijvend ponton

Ontdek het Great Barrier Reef vanaf een drijvend ponton. Gedurende 4 uur beschikt u over een glasbodemboot, onderwater observatorium, zonnedek, een snorkelplatform en de nieuwste snorkel- en duikuitrusting (optioneel).

Te voet door de Rocks in Sydney | excursie in Sydney

Te voet door de Rocks in Sydney

Te voet door The Rocks in Sydney is een excursie in Sydney waar u de de Rocks, de oudste wijk van Sydney, te voet gaat verkennen.

K’gari Fraser Island ervaring | excursie Fraser Island

K’gari Fraser Island ervaring

Tijdens deze excursie verkent u het noordwestelijke deel van Fraser Island, een vrijwel onaangetast deel van het eiland dat op de Werelderfgoedlijst staat.

Northern Territory

Kata Tjuta | excursies Australië

Kata Tjuta Sunrise

Halve dagexcursie van/naar Ayers Rock Resort

Vertrek al vroeg in de ochtend naar de wonderschone Kata Tjuta en maak de warm gekleurde zonsopgang mee onder het genot van een heerlijk ontbijt. Klik hier voor meer informatie.

Yellow Waters Cruise Australië

Yellow Waters Cruise

Geniet van een 90- of 120 minuten durende boottocht

Geniet van een boottocht op de Billabong en spot de zoutwaterkrokodil oftewel ‘salties’. Naast krokodillen kunt u er ook talrijke vogelsoorten waarnemen. Tip; boek de ochtend cruise! Klik hier voor meer informatie.

Corroboree Billabong boottocht

Corroboree Billabong boottocht

Ontdek de flora en fauna van het Mary River National Park. Geniet van een 1 à 2,5 uur durende boottocht en ervaar de flora en fauna van het tropische noorden.

Arnhemland

Arnhemland Tour

Ervaar de Aboriginal cultuur met de adembenemende landschappen en bijzondere plaatsen met oeroude rotsschilderingen. U krijgt er tevens informatie omtrent het leven in de bush, de jacht, zoektocht naar eten en het koken.

Katherine Gorge boottocht

Katherine Gorge boottocht

Ontdek het kloofsysteem van de Katherine Gorge. De Katherine Gorge is een 12 km lange kloof met rotswanden tot 70 km hoog en ligt middenin het Nitmiluk Park. Klik hier voor meer informatie.

Ballonvaart Alice Springs

Ballonvaart Alice Springs

Outback aan de rand van de spectaculaire MacDonnel Ranges. Beleef tijdens de zonsopgang een fantastisch licht-spektakel uit een ander perspectief. Zodra u in de lucht bent, betovert het landschap u.

Te voet rond Uluru

Te voet rond Uluru

Verken de mythische berg van Australië. Langs het 12 km lange pad rondom Uluru maakt u de zonsopgang mee, bezoekt u waterholes en rotsschilderingen, en leert u bij over het culturele belang van Uluru voor de Anangu Aboriginals.

Field of Light Star Pass

Field of Light Star Pass

Onder de indrukwekkende sterrenhemel van de outback verkent u het spirituele centrum van Australië terwijl het wordt omgetoverd tot een imposante lichtzee met 50.000 lichten.

Twin Falls

Jim Jim & Twin Falls

Ontdek de mooiste plekken in het Kakadu National Park. U wandelt vanaf de parking van de Twin Falls naar de kloof. Daar ervaart u de watervallen met een motorboot.

Uluru zonsondergang en barbecue

Uluru zonsondergang & barbecue

Geniet van een glas wijn terwijl u de prachtige zonsondergang over Uluru kunt bewonderen en het beroemde kleurenspektakel kunt beleven. Daarna wordt u naar uw stijlvolle diner onder de sterrenhemel gebracht, aan de voet van de Uluru.

Kangaroo Sanctuary | excursie in Alice Springs

Kangaroo Sanctuary

Het Kangaroo Sanctuary is een plaats waar wilde kangoeroes worden gekweekt en verzorgd om later te worden vrijgelaten.

Tali Wiru | excursie in Northern Territory

Tali Wiru

Tali Wiru is een eetervaring op een verlaten duin met uitzicht op Ayers Rock. Geniet van een onvergetelijk romantisch diner in de outback.

The Red Centre per helikopter | excursie in Australië

The Red Centre per helikopter

Verken de mythische berg van Australië. Langs het 12 km lange pad rondom Uluru maakt u de zonsopgang mee, bezoekt u waterholes en rotsschilderingen, en leert u bij over het culturele belang van Uluru voor de Anangu Aboriginals.

Victoria

Grampians National Park Excursie

Grampians National Park Excursie

Dagexcursie van/naar Immigration Museum. Een wild, rotsachtig park met rotsschilderingen, wandelpaden door eucalyptuswouden en een rijkdom aan dieren.

Melbourne | excursies Australië

Melbourne City Walk

Halve dagexcursie

Melbourne City Walk is een halve dagexcursie in Melbourne. Ontdek de prachtige stad te voet

Wilsons Promontory National Park | excursies Australië

Wilsons Promontory National Park

Dagexcursie van/naar Melbourne

Bezoek het nationale park nabij Melbourne; een paradijs voor natuurliefhebbers. Het meest Zuidelijke punt van het Australisch vasteland is een must-see!

Melbourne by bike

Melbourne by Bike

Ontdek de verschillende stadswijken van Melbourne per fiets. Klik hier voor meer informatie.

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Ontdek tijdens deze excursie de hoogtepunten van de panoramische Great Ocean Road. U observeert surfers of zelfs koala’s, rijdt door het regenwoud van Otway National Park en ziet o.a. de rotsformatie 12 Apostles en Lord Ard Gorge.

Philip Island Nature park

Philip Island & Pinguïns

Beleef de Penguïn Parada, een apart spektakel. Geniet van uw tocht op het water en de korte wandeling in Nobbies. ’s Avonds kunt u de dwergpinguïns zien wandelen

Mornington Peninsula

Mornington Peninsula

Breng een bezoek aan een aardbeienkwekerij. Vanaf Arthur’s Seat heeft u een fantastisch panorama over de kust. Fotostop bij kleurrijke strandhuisjes, bezoek aan een aardbeienkwekerij, een geitenkaas-melkerij, verschillende wijngaarden en een chocolaterie.

Wilsons Prom Boottocht

Wilsons Prom Boottocht

Ontdek de granietkust en de unieke wildernis van het national park per boot. U ziet het legendarische South Point, het zuidelijkste punt van het Australische vasteland, en vaart door Bass Strait.

Western Australia

Perth | excursies Australië

Perth Fremantle Swan River

Dagexcursie van/naar Perth

Tijdens deze excursie ontdekt u de metropool Perth aan de oevers van de Swan River. Met gids ontdekt u het historische Fremantle!

Pinnacles | Excursies Australië

Pinnacles 4wd Safari Van Naar Perth

Dagexcursie van/naar Perth

Op weg naar het Nambung National Park - met z'n kalksteenzuilen - stopt u bij het Caversham Wildlife Park om koala's en kangoeroes te voeren. Vervolgens 4WD-tocht over de zandduinen in Lancelin. U kunt er ook surfen op het zand.

Rottnest Island Tour

Rottnest Island

Verken het eiland per fiets en begroet er de quokka, een kleine wallaby en tevens het symbool van dit eiland. Klik hier voor meer informatie.

Walvissen spotten in het zuidwesten

Walvissen spotten in het zuidwesten

Een seizoen attractie van mei tot december. Ontmoet bultruggen, zuidkapers, dolfijnen en zeehonden in hun natuurlijke omgeving. Tijdens de ca. 3 uur durende tour krijgt u meer informatie over de dieren en hun gewoonten.

Snorkelen met walvishaaien ©KISSthedolphin

Snorkelen met walvishaaien

Duik in het tropische en kleurrijke Ningaloo Reef Marina Park en ontmoet de grootste vis ter wereld - de walvishaai. Klik hier voor meer informatie.

Horizontal Falls

Horizontal Falls vliegsafari

Bewonder de adembenemende Kimberley kust vanuit de lucht en de Horizontal Falls van heel dichtbij. Klik hier voor meer informatie.

Cape Leveque vliegsafari

Cape Leveque vliegsafari

U bezoekt de Cygnet Bay Pearl Farm en leert de Aboriginal gemeenschap in Beagle Bay en One Arm Point kennen.

Bungle Bungle vliegsafari ©Paul Pichugin

Bungle Bungle vlucht-/4WD-safari

Ontdek de veelzijdige natuur van de Bungle Bungle. Klik hier voor meer informatie.

Lake Hillier per helikopter | Excursie Western Australia

Lake Hillier per helikopter

Excursie (2 u.) van/naar Esperance airstrip Orleans Farm. Ontdek de pittoreske kustlijn vanuit vogelperspectief en wandel naar Pink Lake.

Francois Peron 4x4 Safari

Francois Peron 4x4-safari

Een safari-avontuur door spectaculaire landschappen. Klik hier voor meer informatie.

Tiwi Island Aboriginal Cultural Experience

Tiwi Island Aboriginal Cultural Experience

Tiwi Island Aboriginal Cultural Experience

Een unieke en interactieve culturele ervaring! De Tiwi-eilanden bestaan uit Bathurst en Melville Island en nog 5 andere eilanden.

Tasmanië

Bruny Island Cruise | excursies Australië

Bruny Island Cruise

Cruise naar ruig Bruny Island

Aanschouw tijdens deze dagexcursie de hoogste Australische kliffen en de spectaculaire rotsen en grotten van Tasmanië.

Gordon River Cruise | excursies Australië

Gordon River Cruise

Cruise over de Gordon River

Aan boord van de Lady Jane Franklin II Cruise vaar je over de majestueuze kronkelende Gordon River en ontdek je alle wetenswaardigheden over de fauna en flora.

City Tour Hobart

City Tour Hobart

Ontdek Hobart met deze 3 uur durende tour door het centrum. Klik hier voor meer informatie.

Darlington, Maria Island

Freycinet & Maria Island

Freycinet & Maria Island

Ontdek de oostkust van Tasmanië en Maria Island per vliegtuig. Vlucht over het Freycinet schiereiland met roze granietbergen, afgelegen baaien, kristalhelder water en de Wineglass baai. Er wacht u een spectaculaire en onvergetelijke ervaring!

South Australia

Adelaide met de fietsriksja

Adelaide met de fietsriksja

Ontdek 60 tot 90 minuten lang Adelaide per fietsriksja. Tijdens de stadstocht ontdekt u meer over deze boeiende stad. ´Historisch Adelaide´ leert u alles over de belangrijkste historische sites.

Barossa Valley

Barossa Valley Dagexcursie

Dagexcursie van/naar Adelaide

De Barossa Valley is het oudste wijngebied van Australië. Het ligt net ten noorden van Adelaide, u vindt er belangrijke wijnhuizen zoals Jacobs Creek.

Coober Pedy

Coober Pedy Experience Tour

U bezoekt een opaalveld en leert hoe opaal wordt ontgonnen. U bezichtigt de Breakaways in de Painted Desert, de Dog Fence, een Servische ondergrondse kerk, fascinerend metselwerk uit zandsteen en een privéwoning, ook wel Dugout genoemd.

Meerdaagse begeleide tours door heel Australië

Top End | rondreis Australië

Camping adventure in Kakadu, Litchfield & Nitmiluk

5-daagse 4WD kampeersafari van/naar Darwin

Het ongerepte Noorden bestaat uit ongerepte natuurgebieden. Deze kunt u het beste bereiken per 4WD. Tijdens deze internationale groepsreis brengt de gids u buiten de gebaande paden.

Fraser Island Maheno Wreck | rondreis Australië

Fraser Island 4WD-safari

2 dagen van/naar Hervey Bay & Rainbow Beach

Internationale groepsreis naar het grootste zandeiland ter wereld. Fraser Island behoort tot het werelderfgoed en is alleen per 4WD te verkennen. Van augustus tot en met oktober kunt u hier walvissen observeren!

Gawler Ranges Organ Pipes | rondreis Australië

Gawler Ranges Natuurbeleving

4-daagse tour van/naar Adelaide

Ontdek Gawler Ranges met het reusachtige zoutmeer Lake Gairdner, steile granietrotsen en een unieke dierenwereld. Georganiseerde tour in kleine groep. Overnachting in deluxe permanent tentenkamp.

Aboriginal | rondreis Australië

Kakadu Arnhemland & Cobourg Peninsula

5-daagse safari in kleine groep van/naar Darwin

Ga op reis in het verleden en ontdek de heilige plaatsen van de Aboriginals. Deze tour vertrekt uit Darwin met een klein gezelschap en leidt langs de mooie natuur en cultuur van Australië.

Remarkable Rock | rondreis Australië

Kangaroo Island in Style

2-daagse fly/4WD rondreis van/naar Adelaide met kleine groep

Een bijzondere beleving van Kangaroo Island indien u weinig tijd heeft en toch buiten de gebaande paden wenst te komen. Deze tour biedt u de mogelijkheid om samen met uw gids alle hoogtepunten van het eiland en ook de afgelegen plaatsen te ontdekken.

Lord Howe Island Australië

Lord Howe Island Capella Lodge

5-daagse tour Lord Howe Island

Lord Howe Island ligt 780 km ten noordoosten van Sydney en is omgeven door de zuidelijkste koraalriffen ter wereld. Een unieke ervaring met beperkt aantal bezoekers per dag. Boek op tijd!

Lord Howe Island Australië

Lord Howe Island Milky Way Villas

5-daagse tour Lord Howe Island

Het uitzicht op het eiland met de omliggende riffen evenals de landing op de korte landingsbaan is bijzonder spectaculair. Een unieke ervaring met beperkt aantal bezoekers per dag. Boek op tijd!

Pure Outback - The Olgas | rondreis Australië

Camping Adventure Red Centre intensief

4-daagse groepsrondreis van/naar Alice Springs

Ontdek de adembenemende hoogtepunten van de Red Centre, zwem in rots poelen en geniet 's avonds bij het kampvuur.

Red Centre Ayers Rock | rondreis Australië

Camping Adventure Red Centre compact

3-daagse groepsrondreis van/naar Alice Springs of van Ayers Rock

Een avontuurlijke kampeersafari waarbij u alle hoogtepunten in de Red Centre bezoekt en slaapt in een swag onder de sterrenhemel.

Northern Territory kampeersafari | rondreis Australië

Camping Adventure in Kakadu & Litchfield

3-daagse groepsrondreis van/naar Darwin

In een groep van max.17 pers. gaat u per 4WD alle hoogtepunten van het Tropische Noorden ontdekken.