USS Missouri

USS Missouri, Battleship Museum in Pearl Harbor op Oahu (Hawaii)

De USS Missouri (BB-63) (bijgenaamd "Mighty Mo" of "Big Mo") is een Amerikaans Iowa-klasse slagschip. Het was het 14e slagschip van de Amerikaanse Marine dat werd vernoemd naar de staat Missouri. De Missouri behoorde tot de laatste slagschepen die gebouwd werden door de Verenigde Staten.

Het schip werd besteld in 1940, en opgeleverd in 1944. In de Tweede Wereldoorlog vocht het schip in onder andere de Landing op Iwo Jima en de Slag om Okinawa. Op 2 september 1945 werd aan boord van de Missouri de overgave van Japan getekend, waarmee officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

De Missouri werd tevens ingezet tijdens de Koreaanse Oorlog van 1950 tot 1953. In 1955 werd het schip uit de vaart genomen en verplaatst naar de reservevloot van de marine, maar in 1984 werd het schip in verbeterde toestand toch weer in de vaart genomen. De Missouri werd na haar terugkeer in de marine onder andere ingezet in de Golfoorlog van 1991.

De Missouri kreeg in totaal elf dienststerren. In 1992 werd het schip definitief uit de vaart genomen. In 1998 werd het schip geschonken aan de USS Missouri Memorial Association, en werd een museumschip in Pearl Harbor, Hawaï.

USS Missouri kerngegevens

Besteld: 12 juni 1940
Werf: Brooklyn Navy Yard
Tewaterlating: 29 januari 1944
In de vaart genomen: 11 juni 1944
Uit de vaart genomen: 31 maart 1992

Deplacement: 45.000 ton
Lengte: 270 meter
Breedte: 33 meter
Snelheid: 33 knopen
Bemanning: 2,700 koppen

Bezoek aan de USS Missouri

De USS Missouri is nu aangemeerd op Ford Island, op slechts een paar honderd meter van het gezonken resten van de USS Arizona. Tijdens een self-guided audiotour kunt u dwalen door de ruimtes van de officieren, de tentoonstelling over de geschiedenis van het schip bekijken en lopen over het dek waar Generaal MacArthur de Japanse overgave op 2 september 1945 aanvaarde. De begeleid battle-station tours, die soms onder leiding van een goed geïnformeerde Amerikaanse militaire veteraan worden uitgevoerd, zijn de extra tijd en kosten waard.

Voor een bezoek aan het schip dient u gebruik te maken van bezoekerspendelbus die buiten het bezoekerscentrum van Aloha Court op u staat te wachten.

Adres

63 Cowpens Street, Honolulu (Pearl Harbour - Ford Island), Oahu

Tel. +1 808 455 1600

Website: www.ussmissouri.com

Openingstijden: 8.00 - 16.00 uur (en tot 17.00 uur in de zomer van jun-aug)

Entree: 22 US$ volw. (11 US$ kind) incl. rondleiding.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!

Algemene en Praktische reisinformatie over Hawaii