Punchbowl

National Memorial Cemetery of the Pacific - Punchbowl, Oahu (Hawaii)

 

Ongeveer een mijl ten noordoosten van het centrum van Honolulu en omringd door snelwegen en woonwijken ligt een komvormige krater, bijgenaamd de Punchbowl, gevormd door een lange uitgedoofde vulkaan. Hawaiianen noemde de krater Puowaina ('heuvel van menselijke offers'). Het verhaal gaat dat bij een oude heiau hier de vermoorde lichamen van kapu (taboe) breakers ceremonieel werden gecremeerd op een altaar.

Tegenwoordig delen de overblijfselen van de aan de goden opgeofferde oude Hawaiianen de kratervloer met de lichamen van bijna 50.000 soldaten, waarvan velen werden gedood in de Stille Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen in Korea en Vietnam. De overblijfselen van Ernie Pyle, de voorname oorlogscorrespondent die werd geraakt door mitrailleurvuur ​​op Ie-shima tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, liggen in sectie D, graf 109 Vijf stenen naar links, bij het graf van D-1, is de marker voor astronaut Ellison Onizuka, de Big Island astronaut die bij de 1986 Challenger space-shuttle ramp is omgekomen.

Zelfs zonder de oorlogbezienswaardigheden, is de Punchbowl de moeite van een bezoek waard vanwegehet prachtige uitzicht over de stad en op Diamond Head. Na het bereiken van de begraafplaats, houd links aan en ga naar de top van de heuvel, waar er een prachtig uitzicht is op de oceaan. Er worden speciale evenementen gehouden op de begraafplaats op Memorial Day en een traditionele Easter Sunrise dienst rond Pasen.

Bezoek aan de Punchbowl

Neem vanaf Waikiki bus 2, 13 of B CityExpress! in de richting van het centrum van Honolulu en stap uit bij Beretania en Alapa'i Sts. Loop een blok langs Alapa'i Street en stap op bus 15 naar Pacific Heights, die stopt bij de ingang op de hoek van Puowaina Dr en Ho'okui St, dan lopen bergopwaarts voor ongeveer 15 minuten. Als u rijdt, neemt u de H1 Fwy in westelijke richting naar de Pali Highway - er is een duidelijke afslag rechts bijna onmiddellijk na het oprijden van de Pali Highway. Dan volg de borden via kronkelende, smalle woonstraten.

Adres

2177 Puowaina Drive, Honolulu (Pacific Heights), Oahu

Website: https://www.cem.va.gov/cems/nchp/nmcp.asp

Openingstijden: 8.00 - 17.30 uur (30sep - 1mrt) en 8.00 - 18.30 (2mrt - 29sep). 7.00 - 19.00 op de laatste maandag in mei.

Entree: gratis.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!

Algemene en Praktische reisinformatie over Hawaii