Oostkust Van Oahu

De oostkust van Oahu (Hawaii)

De oostkust van Oahu bestaat uit een kleine kustvlakte in het centrale deel van de kust, en een smalle kuststrook ten noorden en zuiden daarvan, waar de kustweg langs strandjes, kliffen en mangrove bossen slingert. Langs de gehele oostkust schieten de Ko'olau Maintains omhoog. Vanwege de prefalerende oostenwind vormt de oostkust de regenkant van het eiland. In de bergen zijn tal van wandelpaden aangelegd, door het regenwoud naar uitzichtpunten en watervallen.

Een aantal hoogtepunten van Oahu liggen langs de oostkust, zoals het Polynesian Cultural Center, Sea Life Park, de Byoda-In Temple, Langs de oostkust strekt zich in zee een koraalrif uit, die in het centrale deel de fraaie Kaneohe Bay heeft gevormd. In deze baai ligt een paradijselijk eiland dat Chinaman's Hat wordt genoemd.

Sea Life Park

Dichtbij Makapu’u Point ligt het Sea Life Park, een mooi oceanarium dat in samenwerking met het nabijgelegen Oceanic Foundation Research Center wordt beheerd. Er is een van de mooiste tentoonstellingen over de zee ter wereld, onder andere over vroegere visserijtechnieken op Hawaï. Ook is er een koraalbassin, een enorme zaal met glazen wand waarachter u pinguïns en zeeschildpadden ziet en een lagune met de zeldzame grote schilpadden van Hawaï.

Valley of the Temples (Byoda-In Temple)

In de Valley of the Temples, staat de Byodo-In Temple. De omgeving is overweldigend: majestueuze pali torenen boven de tempel uit en het vredige weerspiegelende meer zit vol met koi.

Aan de noordoever van de rivier de Waimea, ligt het idyllische 730 ha grote Waimea Falls Park, een van mooiste natuurparken van O’ahu. Deze koele, groene vallei is al honderden jaren bewoond. De beheerders van het park hebben met succes de Hawaïaanse tradities, folklore en cultuur in stand gehouden.

Ko'olau Range

 

Ook het gebied van de Ko’olau Mountains is prachtig en trekt menige wandelaars door de vele schitterende valleien en tropische regenwouden. Andere populaire paden bevinden zich in de Tantalus & Makiki Valley waar u onder andere de Manua Falls Trail kunt bewandelen. De Ka’ena Point Trail is een tocht die u van de noordkust naar het westen van O’ahu voert en er zijn een aantal korte routes te vinden in de Ho’omaluhai Botanical Garden.

Kolekole Pass

In 1941 vlogen Japanse toestellen door deze pas om op weg naar Pearl Harbor de slapende Schofield Barracks en Wheeler Air Force Base aan te vallen. Van de parkeerterreinen lopen paden naar uitkijkpunten met een weids uitzicht op het groene centrale plateau.

Nu'uanu Pali Lookout

Een zijweg van de Pali Highway leidt naar de Nu’uanu Pali Lookout. Vanaf een betonnen uitkijkpunt in een winderige kloof, aan beide zijden geflankeerd door ruige rotsen van meer dan 100 m hoog, hebt u een spectaculair uitzicht over de kust aan de loefzijde van O’ahu en de brede dalen die zich uitstrekken tot de Kaneohe Bay.

 

Ho'omaluhia Botanical Gardens

De Ho'omaluhia Botanical Garden is een botanische tuin in Kaneohe (Oahu, Hawaï). De tuin maakt deel uit van de Honolulu Botanical Gardens, een netwerk van vijf tuinen op Oahu. In 1982 is de tuin voor het publiek geopend.

De botanische tuin heeft een oppervlakte van circa 16 hectare. De tuin is gratis toegankelijk en omvat een terrein voor dagjesmensen, een camping en een bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum beschikt over een leeszaal, een tentoonstellingsruimte, een ruimte voor workshops en een botanische bibliotheek. In de tuin bevindt zich een meer van circa 1,3 hectare.

De tuin richt zich op planten die van nature voorkomen in Hawaï en verder op tropische planten uit de Filipijnen, Afrika, India, Sri Lanka, Polynesië, Melanesië, Maleisië en de neotropen (tropisch Amerika). De planten staan gerangschikt op geografische herkomst. Hiernaast zijn er nog speciale collecties waaronder palmen, aronskelken, Heliconia en etnobotanische items.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!

Algemene en Praktische reisinformatie over Hawaii