North Shore Of Oahu

De noordkust van Oahu - met de Sunset Beach en Bansai Pipeline Beach

Aan de noordkant vindt u de stranden van North Shore, een waar legendarisch surfersparadijs. Vooral in de winter worden hier de belangrijkste wedstrijden op surf-gebied ter wereld gehouden bij Waimea Bay, Ehukai en Sunset Beach.

Sunset Beach

 

Wie aan de drukte van Honolulu wil ontsnappen moet op Oahu naar het noorden rijden. Een groter contrast is bijna ondenkbaar. De gele stranden zijn hetzelfde, maar de hoogbouw maakt hier plaats voor extreem steile bergen die als een muur verrijzen langs de kust.

U vindt hier Sunset Beach. Het is een fraai zandstrand met een stevige branding. De golven kunnen hier flink hoog zijn, en in de branding wordt je gemakkelijk onderuit getrokken door het terugtrekkende water. Langs Sunset Beach staan her en der huizen en restaurantjes. Hier wonen de Hawaiiaanse surfkampioenen.

Banzai Pipeline Beach

Iets oostelijker van Sunset Beach ligt de Bansai Pipeline Beach. Hier zwellen de golven meters hoog op en rollen langs het rif waarbij een soort tunnel van water onstaat waar de surfers doorheen surfen. Banzai Pipeline wordt daarom gezien als één van de beste surflocaties ter wereld. De golven kunnen een hoogte van elf meter bereiken. Dit in combinatie met de onderliggende riffen, met vele puntige rotsen, maakt het ook tot een gevaarlijke locatie, ook voor professionele surfers. U kunt dit schouwspel vanaf het strand waarnemen.

Makua Beach

Aan Makua Beach bij het meest noordwestelijke punt van O’ahu, even voor het einde van de Farrington Highway, ligt de indrukwekkende Kaneana Cave.

Papukea Beach Park

Het Papukea Beach Park is met z'n diepblauwe wateren, een gevarieerde kustlijn en een mix van lava en wit zand é'n van de mooiste stranden aan de noordkust van Oahu, Het lange strand omvat drie gebieden: Shark's Cove in het noorden, de oude steengroeve in het midden en drie tafels naar het zuiden. De wateren voor de kust Pupukea Beach zijn allemaal beschermd als marine reserve.

Het rif bij Shark's Cove biedt een uitstekende habitat voor het zeeleven, waaronder zeeschildpadden. Bij een rustige zee is dit een prachtige plek om te snorkelen, maar zorg ervoor dat u altijd schoenen dragen om te beschermen tegen scherpe koraal. En nee, ondanks de naam van de baai zijn de witte-tipped reef sharks zijn meestal geen probleem. Houd gewoon afstand tot de rifhaaien en ga ze niet provoceren. Een van de populairste grot duikenvan Oahu kunt u hier doen. Sommige van de grotten zijn zeer diep en labyrintisch. Duikers mogen uitsluitend met een lokale expert. Dit gebied staat bekend voor diefstal, dus zorg ervoor dat u uw spullen achterlaat in een gehuurde locker van de North Shore Surf Shop. Het verhuurt ook surfplanken, snorkel sets en fietsen.

De rotsformaties op Old Quarry zijn gebeeldhouwd alsof ze werden gesneden door mensenhanden. De natuurlijke zwembaden vormen interessant microhabitats, die u het beste kunt bezoeken bij laag water tijdens kalme zomer zeeën. Wees voorzichtig, want de rotsen zijn haarscherp. Er zijn douches en toiletten aan de voorkant van de oude steengroeve; bus 52 stopt voor de deur.

De vlakke richels die boven het water uitsteken geven de drie tafels zijn naam. In de zomer is het gebied goed voor snorkelen en duiken. Hoewel het mogelijk is om vissen en koralen te zien rond de tafels, ziet u het beste koraal en vissen, evenals enkele kleine holen, lava buizen en bogen, in dieper water verder uit de kust.  Toegang tot drie tafels is net voorbij Old Quarry, waar u een paar ongemarkeerde parkeerplaatsen vindt.

Big Wave Surfing

Big Wave Surfen is de meest extreme vorm van het golfsurfen, waarbij gesurft wordt op golven van 8 meter of hoger. De snelheid van de golf is afhankelijk is van de hoogte van de golf, waardoor bij Big Wave Surfing de surfers op het juiste moment op snelheid worden gebracht door een jetski. De surfboards die bij het Big Wave Surfen gebruikt worden zijn met 2 meter veel korter dan het gewone wave surfen, en voorzien van voetbanden om sprongen mogelijk te maken. Dit zgn. "tow-in" surfen en Big Wave Surfing is zeer spectaculair om te zien.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!