Honolulu Academy Of Arts

Honolulu Academy of Arts in Honolulu, Oahu (Hawaii)

 

Aan de overzijde van Thomas Square staat de Honolulu Academy of Arts. Met zijn schuine pannen daken, ruw gemetselde muren en lanais en loggia's met zuilen, is het een van de fraaiste bouwwerken van de stad. Aan de uitnodigende binnenplaatsen met tuinen zijn galeries gevestigd. De academie bezit een prachtige collectie Aziatische kunst: schilderijen, kamerschermen, beelden, lakwerk, porselein en meubels.

Verbluffend mooie tentoonstellingen weerspiegelen de verschillende culturen die deel uitmaken van de hedendaagse Hawaï, onder meer één van de mooiste Aziatische kunstcollecties van het Amerika, zoals Japanse houtsnede door Hiroshige en Chinese kaligrafie uit het Ming-dynastie-tijdperk, tempel houtsnijwerk en beelden uit Cambodja en India . Een ander hoogtepunt van het museum is de hedendaagse Hawaiiaanse kunstwerken van het bovenste niveau, maar ook moderne kunstwerken van ondermeer Henri Matisse en Georgia O'Keeffe. 

Hoewel de meer traditionele collecties lang niet zo uitgebreid zijn als in het Honolulu Bishop Museum, kunt u nog steeds worden betoverd door de Stille Oceaan en de Polynesische artefacten, zoals ceremoniële maskers, oorlog clubs en lichamelijke versieringen.

 

Bezoek het museum

Plan om een ​​paar uur in het museum, misschien een combinatie van een bezoek met lunch in het Honolulu Museum of Arts Cafe of een tour van Shangri La, betoverende landgoed Doris Duke's. Toegangskaarten zijn ook geldig voor dagtochten naar Spalding House. Controleer de website van het museum voor de komende speciale evenementen, waaronder galerie tours en kunst lezingen; filmvoorstellingen en concerten in de Doris Duke Theater; ARTafterDARK (www.artafterdark.org) partijen met eten, drinken en live entertainment op de laatste vrijdag van enkele maanden; en familie-vriendelijke kunst-en culturele programma's op de derde zondag van de maand.

Adres

900 S Beretania Street, Honolulu (City Centre), Oahu

Tel. +1 808 532 8700

Website: www.honolulumuseum.orghttp://www.honolulumuseum.org/

Openingstijden: Di - Za: 10.00 - 16.30 / Zo 13.00 - 17.00 uur / op bepaalde vrijdagen ook 18.00 - 21.00 uur

Entree: 10 US$ volw (5 US$ kind), gratis elke 1e woensdag en 3e zondag v/d maand.