Diamond Head

Diamond Head, bij Waikiki, Oahu (Hawaii)

Waar u ook staat in Waikiki, overal kunt u de 232 meter hoge berg Diamond Head zien. Diamond Head kreeg haar Engelse naam in de 19e eeuw door Britse zeelieden die calciet kristallen in de rotsen aanzagen voor diamant. De Hawaïaanse naam Leahi komt waarschijnlijk van lae (schiereiland) en ahi (tonijn), wegens de vorm van de berg die op de rugvin van een tonijn lijkt. Via trappen en een tunnel bereikt u de top van Diamond Head, een vulkaan die niet meer werkt. De inspannende wandeling wordt beloond met een weids uitzicht over een groot deel van de zuidkust van O’ahu. Met name tijdens zonsopgang is dit een spectaculair en adembenemend schouwspel. Bovenop de berg zijn bunkers gebouwd die stammen van voor de Tweede Wereldoorlog voor de verdediging van het eiland.

Theehuis Urasenke

Mocht u op tijd weer zijn afgedaald dan kunt u op woensdag en zaterdag morgen deelnemen aan een traditionele Japanse theeceremonie bij theehuis Urasenke. Deze meditatieve ervaring brengt u in een ontspannen sfeer waarna een heerlijke dag aan het strand voor u ligt.

Geologie

Diamond Head is deel van een complex van vulkaankegels, die ontstaan zijn door erupties van de Ko'olau Range vulkaan - lange tijd nadat die vulkaan slapend geworden is. Naast Diamond Head werden toen Punchbowl Crater, Hanauma Bay, Koko Head, en Manana Island gevormd. Terwijl de Ko'olau Range 2,6 miljoen jaar oud is, wordt de leeftijd van Diamond Head geschat op 150.000 jaar. De eruptie die Diamond Head vormde was waarschijnlijk zeer kort, niet meer dan een paar dagen. De eruptie was ook explosief omdat het zeeniveau toen waarschijnlijk hoger was dan nu en de kegel op de plaats van een koraalrif gevormd werd, waarbij de lava in contact kwam met zeewater. De korte duur van de eruptie is de oorzaak van de symmetrische kegel. Een nieuwe uitbarsting van Diamond Head wordt niet verwacht.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!