Chinatown

Chinatown, Honolulu op Oahu (Hawaii)

Het commerciële hart van Chinatown in Honolulu draait om haar markten en voedingswinkels. In kraampjes langs de straat en in restaurants worden verse noodles gemaakt en heerlijke maaltijden bereid. Het is er altijd druk, vooral op de kleurrijlke Chinese Oahu Market, waar sinds 1904 alles te koop is wat een Chinese kok nodig heeft: gemberwortel, verse octopus, kwarteleitjes, jasmijn rijst, platen van tonijn, lange bonen en gezouten kwallen.  Aan het begin van het nabijgelegen voetgangersgebied is de nieuwere, maar even levendig, Kekaulike Market. Aan de bovenkant van het voetgangersgebied is Maunakea Marketplace, met zijn populaire food court.

Vietnamees, Laotiaans, Chinees, Japans, Thais, Filipijns, Hawaïaans, Koreaans en blanke handelaren werken harmonieus samen, die hun waren verkopen en hun culturele tradities hier voortzetten. Dagelijks trekken bezoekers en bewoners massaal naar Chinatown om verse producten, vis, vlees, manapua, gekonfijte vruchten en groenten, noedels, thee, eendeneieren, char siu en andere Aziatische lekkernijen in te kopen. In de middag trekken kantoormensen uit de binnenstad massaal naar de nabije omgeving voor dim sum, of een lunch in een van de heerlijke en goedkope specialiteitenrestaurants.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!