Bishop Museum

Bishop Museum in Honolulu, Oahu (Hawaii)

Het internationaal bekende Bishop Museum - dat in 1889 werd gesticht ter ere van prinses Bernice Pauahi Bishop, een afstammeling van de Kameha-meha dynastie - heeft één van de mooiste etnologische collecties ter wereld. Het toont de belangrijkste herinneringen aan de Hawaïaanse monarchie. Een belangrijk onderdeel van het Bishop Museum is de Hawaiian Hall : In de drie verdiepingen hoge Hawaiian Hall ziet u veren capes van de ali'i, met juwelen ingelegde kronen en tronen, dreigende akua's of tiki-goden, muziekinstrumenten en waardevolle documenten.

Een expositie over de culturele geschiedenis van Hawaï bestaan uit een pili hut met rieten dak, gebeeldhouwd Ki'i Akua (tempel beelden), Kahili (gevederde koninklijke staf), haai-getande oorlog clubs en traditionele tapa doek gemaakt van het schors van de moerbeiboom. 

U mag de gevederde mantel, gedragen door King Kamehameha de Great - en die geheel gemaakt is van de gele veren van de tegenwoordig uitgestorven mamo, niet missen. Hiervoor werden zo'n 80.000 vogels gevangen en geplukt om dit ene koninklijke sieraad te maken. Op de bovenste verdieping van het museum wordt aandacht besteed aan de ali'i (koninklijke) geschiedenis, het traditionele dagelijkse leven van de polynesische bevolking van Hawaii en de relaties tussen de Inheemse Hawaiianen en hun natuurlijke omgeving.

In de naastgelegen Polynesian Hall ziet u een fascinerende tentoonstelling over de vele culturen van Polynesië, Micronesië en Melanesië. U ziet verbazingwekkende en zeldzame rituele voorwerpen, van ingewikkelde dans maskers tot ceremoniële kostuums en gesneden kano's. In het Castle Memorial gebouw worden wisselende tentoonstellingen gehouden.

Aan de andere kant van de tuin ligt het opzienbarende Science Adventure Center, waar kinderen kunnen lopen door een uitbarstende vulkaan, of met een ​​minisubmarine een duik in de oceaan kunnen nemen en spelenderwijs bezig kunnen met de interactieve multimediale tentoonstellingen. De Bishop Museum biedt ook onderdak aan het Planetarium, waar de traditionele Polynesische methoden van navigatie wordt uitgelegd. De Polynesiers navigeerden met behulp van golfpatronen en de positie van de sterren om duizenden mijlen ver te reizen over de open oceaan in hun traditionele kano's. Maar ook de moderne astronomie en de cutting-edge Observatorium bovenop Mauna Kea op het Big Island komen aan de orde. De shows beginnen elke dag meestal om 11:30, 13:30 en 03:30 (behalve op dinsdag), en zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Adres en openingstijden

1525 Bernice Street, Honolulu, Oahu
Tel. +1 808 847 3511
Openingstijden: 9.00 - 17.00 wo - ma (di gesloten)
Entree: 20 US$ volw (15 US$ kind)

De cadeauwinkel in de grote lobby verkoopt boeken over de Stille Oceaan, die niet gemakkelijk elders gevonden kunnen worden, evenals een aantal hoogwaardige Hawaiianse kunstobjecten, kunstnijverheid en souvenirs. Controleer de website van het museum voor speciale evenementen, waaronder populaire 'Moonlight Mele' zomerconcerten, gezinsvriendelijke Hawaiiaanse culturele festiviteiten en after-dark planetarium shows (online tickets kopen of te reserveren door te bellen naar 848-4168).

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!