Ala Moana Center

op Oahu (Hawaii)

Het Ala Moana Shopping Center is het grootste winkelcentrum van Hawaï en het grootste openluchtwinkelcentrum ter wereld. Ala Moana ligt tussen Waikiki en het centrum van Honolulu. Het winkelcentrum opende in 1959, u vindt er zo'n 310 winkels en restaurants, met een totale verhuurbare oppervlakte van 200.000 m². Alle grote mode- en juwelen merken zijn vertegenwoord in het winkelcentrum. De tuinen in het winkelcentrum met palmen en prachtige bloemen zorgen voor een aangename ambiance.

Ala Moana Beach Park

Tegenover het Ala Moana Shopping Center ligt het Ala Moana Beach Park - een stadspark met een breed gouden zandstrand van bijna een mijl lang en afgeschermd van het passerende verkeerslawaai door een bos van statige palmbomen. Zwemmers moeten zich ervan bewust dat bij eb het strand overgaat in een diep kanaal dat plotsteling afloopt in de diepte.

Ala Moana is enorm populair, maar toch groot genoeg zodat het nooit te druk aanvoelt. Dit is waar veel lokale bewoners komen om te gaan lopen na het werk, beachvolleyballen en te genieten van een picknick. Het park beschikt over alle faciliteiten, waaronder verlichte tennisbanen, voetbalvelden, picknicktafels, drinkwater, toiletten, buitendouches en badmeester torens.

Het schiereiland dat uitsteekt aan de zuidoostkant van het park is Magic Island. De outrigger kano-teams van omliggende scholen oefenen hier in de late namiddag. In de zomer is het een hot surfstrand. Het hele jaar door kunt u een idyllische zonsondergang zien tijdens een wandeling rond de omtrek van het schiereiland, terwijl zeilboten de naburige Ala Wai Yacht Harbor invaren.

Adres

1201 Ala Moana Boulevard
Entree: gratis

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!