Vakantie Molokai

The Friendly Island

Na aankomst op Molokai wordt iets meteen duidelijk: Hang loose! Hier kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en de ontspannen sfeer. Molokai is het meest Hawaiiaanse, het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig Polynesisch tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Spiritualiteit en godsdienst zijn vroeger op Molokai zeer ontwikkeld geweest en het eiland stond bekend om de effectiviteit van de gebeden die er uitgesproken en de rituelen die er opgevoerd werden. Een heerlijke toevoeging aan uw vakantie Hawaii!

Hoogtepunten van Molokai

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Molokai.

Molokai Ranch

Aan de droge westkant strekt zich de enorm grote Molokai Ranch uit, ooit van King Kamehameha V, vervolgens een landgoed met gastenverblijven dat helaas in 2008 haar deuren sloot. In het rustige plaatsje Kaunakakai ontmoet de bevolking elkaar, worden boodschappen gedaan, gegeten en het laatste nieuws verspreid.

Molokai Coffee Plantation

Een paar kilometers verder vindt u de Molokai Coffee Plantation, waar u naast een rondleiding verse koffie van de verschillende soorten koffiebonen die er groeien kunt proeven en van koffiespecialiteiten kunt genieten

Schiereiland Kalaupapa

Heel teruggetrokken leven de mensen op het schiereiland Kalaupapa, waar de Belgische Pater Damian een leprakolonie leidde. Er wonen nog steeds mensen, voormalige patiënten en hun verzorgers. De enige toegang tot het schiereiland is met een muildiertocht via een steile weg. Over de steile, begroeide zeekliffen aan de noordkust storten watervallen honderden meters naar beneden. Dit ruige, maar beeldschone landschap, is ontoegankelijk en kan alleen per boot of helikoptervlucht worden gezien.

Halawa Valley

Langs de kustweg vanuit het zuiden bereikt u over een deels onverharde weg het afgelegen Halawa Valley. De vallei bestaat uit twee baaien, adembenemend mooi gelegen en met een indrukwekkend achterland vol watervallen. Het is niet zo verwonderlijk dat de Polynesiërs hier in 650 n.C. zijn neer gestreken. Op de terugweg naar Kaunakaki vindt u mooie strandjes die samen Kama'alaea en Kawilli Beach vormen die tot zwemmen uitnodigen.

Hawaii vakantie boeken

Wilt u uw vakantie naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.

Wilt u uw reis combineren met een bezoek aan Amerika? Dit kunnen wij samen met de Hawaii vakantie boeken, u krijgt dan een combinatiereis op maat.