Zuidkust

De zuidkust van Maui, met La Perouse Bay en Molokini Island

Met de zuidkust van Maui wordt bedoeld de stranden en baaien langs La Perouse Bay.

La Pérouse Bay

Wie van plan is in zuidoostelijke richting naar La Pérouse Bay door te rijden, kan best een terreinwagen huren. De onverharde weg is moeilijk begaanbaar en ligt vol rotsblokken.Ook de kust van La Pérouse Bay is beschermd gebied. Hier – en in ‘Ahihi Bay – zijn de mooiste plekken om te duiken en snorkelen langs de zuidkust van Maui. La Pérouse Bay is een grimmige, woeste plek, waar niet te spotten valt met de krachten der natuur. De golven breken met groot geweld op de rotsen en de zee is er veel te ruw om te zwemmen.

Molokini Crater

De onderzeese vulkaankrater van Molokini is iets dat u absoluut moet gaan bekijken. Molokini is de beste en mooiste snorkel en duikplaats van Maui. De uit de zee rijzende rots, in de vorm van een maansikkel, is ontstaan door een vulkanische uitbarsting, die ongeveer 230.000 jaar geleden heeft plaats gevonden. Er is geen strand aanwezig op het eiland, maar een overvloed aan kleurrijke vissen, koralen, zeeschildpadden en zelfs diepzeevissen. Ook hier als tip - vertrek zo vroeg mogelijk in de morgen, dan is het water nog helder en ziet u de meeste dieren.

Pu’u Ola‘i
Wie niet tegen enige inspanning opziet, kan naar de top klimmen van de Pu’u Ola’i, een lavakegel met een weids uitzicht over de zuidwestkust van Maui. Vanaf de kam van de Pu’u Ola’i loopt een voetpad naar het blauwe water van Big Beach en Little Beach, twee fraaie stranden die uitermate geliefd zijn.

Uluapalakua Ranch
De indrukwekkende zwarte hellingen van de Haleakala rijzen steil op uit dit onherbergzame maar mooie deel van Maui. De ‘Uluapalakua Ranch en de Tedeschi-wijngaarden liggen hier dichtbij – wat overigens niet betekent dat ze gemakkelijk bereikbaar zijn.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!