Kahalui Airport

Kahalui Airport op Maui (Hawaii)

Kahului Airport ligt aan de noordzijde van het eiland Maui, 5 km ten oosten van het plaatsje Kahului. De luchthaven beslaat 1391 hectare grond en ligt op de vlakte tussen de Haleakala vulkaan en de West Maui Mountain Range. Het is in omvang de 2e luchthaven van Hawaii en verwerkt jaarlijks ongeveer 5,5 miljoen passagiers. De verbinding van Kahului Airport naar Honolulu International Airport is één van de drukste van de Verenigde Staten, met vluchten vrijwel elk half uur.

De luchthaven heeft twee kruisende startbanen en volledige luchtvaartmaatschappij faciliteiten voor binnenlandse, buitenlandse en interisland vluchten. Daarnaast biedt Kahului Airport ook ruimte aan vrachtvliegtuigen, privéjets en helicopters. De luchthaven heeft een grote lange terminal met moderne faciliteiten, zoals winkels, restaurants, lounges, ATM's, etc.. Er zijn dagelijks meerdere directe vluchten van Kahalui Airport naar luchthavens op het vaste land van Amerika, zoals Los Angeles en San Francisco.

De IATA code van het vliegveld (OGG) is genoemd naar luchtvaartpionier Bertram J. Hogg, die van de jaren 1930 tot de jaren 1960 voor Hawaiian Airlines werkte. De luchthaven vormt de thuisbasis van de lokale airline Pacific Wings. Het personeel van Kahului Airport is ook verantwoordelijk voor de exploitatie en beheer van de andere twee vliegvelden op Maui - Hana Airport en de luchthaven Kapalua-West Maui - , de twee vliegvelden op het eiland Molokai - Molokai Airport en Kalaupapa Airport - en het vliegveld op het eiland Lanai (Lanai Airport).

Geschiedenis
Kahului Airport werd in 1948 opengesteld voor de burgerluchtvaart. Daarvoor was het een vliegveld van de US Navy; vanaf 1938 landden commerciële vluchten op Maui Airport bij Puunene, die in 1955 gesloten werd.

Kahalui Airport

IATA code: OGG
Opgericht: 1948
Hoogte: 16 m
Coördinaten: 20°53'55"N 156°25'50"W
Adres: 1 Kahului Airport Rd, Kahului, Maui, HI 96732, USA
Telefoon: +1 808 8723830
Website: hawaii.gov/ogg

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!