Ioa Valley

Ioa Valley State Park op Maui (Hawaii)

Als je vanuit Kahalui naar het westen rijdt, dan bevindt u zich - zodra u de bebouwing achter u laat - plotseling in het regenwoud. De vallei "muren" worden steeds hoger en op een gegeven moment bereikt u de 750 meter hoge Ioa Needle (Kukaemoku in het Hawaiiaans). In 1790 vocht het leger van Kamehameha I hier de "Battle of Kepaniwai", waarbij hij de inwoners van Maui onderwierp aan zijn heerschappij.

Vanaf de parkeerplaats kunt u een kort wandelpad volgen naar een fraai uitzichtpunt bij Ioa Needle, maar u kunt ook een 10 km lang lusvormig wandelpad volgen door de vallei langs de rivier, watervallen en tal van uitzichtpunten. Er leven prachtige tropische vogels in de vallei en u ziet orchideeën en tal van andere schitterende bloemen. Rond de Iao Needle verrijzen de getande rotsen van de Pu’u Kukui, een slapende vulkaan die minder beroemd is dan de Haleakala.

Bij het bezoekerscentrum aan het begin van de vallei wordt uitleg gegeven over het ontstaan van de vallei en de 'Needle', en u kunt er afspreken om een Guided Walk te doen met een park ranger. An het begin van de vallei bevindt zich ook een architectonisch park met een Japans theehuis met Koi vijver, een Chinese pagoda, een koloniaal huis in de New England Style, een Hawaiiaanse Hale en een Portugeese tuin. Het geheel vormt een ideale plek voor een picknick.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!

Iao Needle Lookout Trail en Ethnobotanical Loop

Trail Lengte: 1 km.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Terrein: Natte vallei
Hoogteverschil: 70 meter

Omschrijving: Een verharde wandelpad biedt een schilderachtig uitzicht over Kuka'emoku ('Iao Needle), een door erosie gevormde basalt rots die 400 meter oprijst uit de vallei. Een korte verhard wandelpad slingert door de beboste vallei langs Iao Stream.

Route: Het wandelpad begint bij de parkeerplaats - net voorbij het bezoekerscentrum. Het pad kruist een brug over de beek en klimt naar het uitzichtpunt, waar een kleine shelter is gebouwd.

Routebeschrijving: Einde van 'Iao Valley Road (Highway 32),' Iao Valley.

Extra Info: Mountainbiken is niet toegestaan ​​op dit pad. Blijf op het pad. Geen honden toegestaan.