Vakantie Kauai

The Garden Island

In alle nuances van groen groeien de exotische planten op dit oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. De prachtige natuur en het gevarieerde landschap trekken niet alleen rustzoekende vakantiegangers, maar ook bekende regisseurs. Voor films zoals "Blue Hawaii", "South Pacific", "King Kong" en "Jurassic Park" was Kauai het decor. Kauai mag beslist niet ontbreken tijdens uw vakantie Hawaii.

Hoogtepunten van uw individuele rondreis op Kauai

  • Na Pali Coast
  • Poipu en Spouting Horn
  • Wailua River en Smith's Tropical Paradise
  • Hanalei en Ha'ena ligt Ke'e Beach

Na Pali Coast

De spectaculaire Na Pali Coast met zijn geplooide rotsen, die meer dan een kilometer loodrecht oprijzen van de diep blauwe oceaan, is van de noordkant per boot of op een inspannende trektocht over het Kalalau Trail te verkennen. Tussen december en april kunt u bovendien langs deze kust walvissen zien. De Na Pali Coast is daarnaast ook van bovenaf te zien, wanneer u langs de indrukwekkende Waimea Canyon rijdt. Tal van uitzichtpunten bieden een adembenemende zicht op deze "Grand Canyon van de Pacific" met zijn kleurrijke rotsen met een pallet van oranje, rood, paars en bruin.

Poipu en Spouting Horn

Aan de droge zuidkust, waar Captain Cook in Waimea voor het eerst voet zette op een Hawaiiaans eiland, lagen vroeger talrijke ananas-, suikerriet- en tro-plantages. Mooie witte stranden met uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en te zwemmen liggen bij Poipu, het meest zonnige gedeelte van Kauai. Een spektakel van de natuur is "Spouting Horn". Door een lavatunnel die in verbinding staat met de zee wordt water geperst, dat vervolgens hoog in de lucht spuit.

Wailua River en Smith's Tropical Paradise

Tropische planten in een schitterende omgeving zijn tijdens een boottocht op de Wailua River te zien. Hier vindt u ook Smith's Tropical Paradise (een openluchtmuseum met Polynesische hutten in een prachtige botanische tuin) en de beroemde Fern Grotto. Niet ver hier vandaan ligt Kapa'a, waar veel hotels aan mooie stranden gevestigd zijn.

Persoonlijke tips van onze reisspecialist

"Dol op stand-up-peddelen? Dit kan uitstekend op het eiland Kauai op de Wailua rivier. Een adembenemend stukje natuur. De rivier is erg rustig en maakt het daardoor een uitstekende plek om te gaan "suppen" door de tropische jungle.  " 

Sylvie bezocht Hawaii in 2018

Hanalei en Ke'e Beach

Het excentrieke plaatsje Hanalei is zeker een uitstapje waard. De velden van de taro- en rijstplantages, die als een lapjesdeken over de Hanalei vallei liggen bieden een oriëntaalse aanblik.

Aan het einde van de weg voorbij Ha'ena ligt Ke'e Beach. Een schitterend strand, waar de snorkelliefhebber zeker aan zijn trekken komt.

Hawaii vakantie boeken

Wilt u uw vakantie naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.

Wilt u uw reis combineren met een bezoek aan Amerika? Dit kunnen wij samen met de Hawaii vakantie boeken, u krijgt dan een combinatiereis op maat.