Vakantie Big Island

The Big Island

Het jongste eiland van de archipel is nog niet af, door frequente lava erupties groeit het nog steeds.The Big Island, zoals het eiland Hawaii genoemd wordt om verwarring te voorkomen, is een eiland van enorme verschillen. U kunt op de zelfde dag in de sneeuw skiën en in de oceaan zwemmen, door groen, weelderig regenwoud wandelen en over de zwarte, barre lavavelden lopen.

Gezien de grote afstanden op "The Big Island" (het eiland is in oppervlakte groter dan alle andere eilanden samen) kunt u de bezienswaardigheden het beste per huurauto of excursie per bus bezoeken. De weg om het eiland is ruim 500 km lang en neemt, zonder stops onderweg, ongeveer 6 uur rijden in beslag. Een prachtig eiland om in tijdens uw vakantie naar Hawaii te bezoeken!

Hoogtepunten van uw individuele rondreis op Big Island

  • Hawaii Volcanoes National Park
  • Rainbow Falls
  • Waipio Valley en de Polynesische tempels
  • Kohala kust en de Parker Ranch
  • Pu'uhonua / Place of Refuge

Persoonlijke tips van onze reisspecialisten

"Een excursie die je niet mag missen op dit eiland, is snorkelen met de reusachtige mantaroggen. Hawaii is een van de beste plekken om deze reuzenmanta's te spotten. Door de aanwezigheid van de grote hoeveelheid plankton voor de kust van Big Island, komen deze mantaroggen hier elke avond voeden. En jij kan dit aanschouwen! Informeer bij ons welke organisatie dit op een ecologisch verantwoorde manier onderneemt!" 

Hawaii Volcanoes National Park

Het Hawaii Volcanoes National Park, met de meest constant actieve vulkaan ter wereld - de Kilauea, is zeker het hoogtepunt. U ziet rookkolommen opstijgen uit de krater en op tal van andere plaatsen op de vulkaanhelling. Lava stroomt langs de helling omlaag en stort met oorverdovend geweld in zee. Vaak is ook de kolkende rode lavastroom te zien nabij de zuidelijke kust. Hier huist de godin Pele, volgens de legende een in wit geklede vrouw. Haar stemmingen zouden de mate van de vulkanische activiteit bepalen en er worden haar regelmatig offers gebracht.

Rainbow Falls

Bij de Rainbow Falls, even buiten het stadje Hilo, waant u zichzelf in een heel andere wereld. Door het spel van de stralen van de zon en de nevel van de waterval kunt u hier vaak een regenboog boven de tropische bomen zien. De authentieke Japanse Lili'uokalani Gardens en de Hilo Tropical Gardens met prachtige orchideeën strelen de zintuigen op een geheel andere manier.

Waipio Valley en de Polynesische tempels

Aan de regenachtige noordoostzijde groeit de jungle tegen de steile berghellingen. Langs de schitterend gelegen kustweg ziet u talloze watervallen, prachtige baaien en een overvloed aan kleurrijke bloemen. Stop onderweg bij Waipio Valley voor een wandeltocht en bezichtiging van de Polynesische tempels.

Kohala kust en de Parker Ranch

Een heel droog klimaat heerst aan de westzijde. Aan de Kohala kust zijn beste stranden te vinden en de meeste resorts en hotels gevestigd. Landinwaarts liggen schilderachtige dorpjes en enorme boerderijen. De "Parker Ranch" is zelfs één van de grootste van Amerika. Hier kunt u Hawaiianse cowboys, Paniolo's genoemd, aan de slag zien en er vinden regelmatig rodeo's plaats.

Pu'uhonua / Place of Refuge

De zwarte rotsen aan de Kona kust bieden een scherp contrast met het donkerblauw van de oceaan, de lichtblauwe lucht en het groene van de vegetatie. Hier ligt de best bewaard gebleven Pu'uhonua (tempelcomplex), tegenwoordig bekent als Place of Refuge (vrijstad). Iemand die vroeger de heilige wetten had overtreden kon alleen de doodstraf ontkomen door een vrijstad te bereiken en vergiffenis krijgen van een kahuna-priester. Deze Pu'uhonua o Honaunau is de meest heilige plaats van de Hawaiianen, vanwege de opperhoofden die hier begraven liggen. Volgens de legenden blijft namelijk de spirituele kracht, de mana, ook na de dood in de beenderen bewaard.

Hawaii vakantie boeken

Wilt u uw vakantie naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.

Wilt u uw reis combineren met een bezoek aan Amerika? Dit kunnen wij samen met de Hawaii vakantie boeken, u krijgt dan een combinatiereis op maat.