Pro Dive Cairns

Leer duiken in het Great Barrier Reef

De fascinerende duiksport is in Australië op een prettige manier en voor een gunstige prijs te leren. Met het internationaal erkende duikcertificaat PADI kunt u overal ter wereld aan duiktochten en live-aboards deelnemen en een duikuitrusting huren. Het Great Barrier reef vormt een ideaal oefenterrein om duiken te leren of om verworven duikervaring te vergroten. De watertemperatuur daalt niet onder de 22 graden Celsius en het zicht onderwater bedraagt in het algemeen tussen de 10 en de 30 meter.Pro Dive is de bekendste duikschool van Australië en heeft een uitstekende reputatie als het gaat om veiligheid, professionaliteit en prijs/kwaliteit verhouding. Het Pro Dive duikcentrum in Cairns is uitgerust met zwembad, douches en klaslokalen en biedt de beste mogelijkheden om het duiken vanaf de basisbeginselen te leren of aan een gevorderden duikcursus deel te nemen. Informatie over de duikcursussen voor gevorderden (Instructor, Rescue Diver, etc) wordt op aanvraag toegestuurd. De cursussen worden in de Engelse en Duitse taal gegeven, Nederlandstalig lesmateriaal is beschikbaar. Op alle Pro Dive schepen kan onbeperkt worden gesnorkeld. Alle duikuitrusting en maaltijden aan boord zijn inbegrepen. Alle Pro Dive schepen beschikken over ruime hutten met eigen badkamer (max. 32 pers.). Het reisverloop en de details over de schepen vindt u in de prijsbijlage.

4/5 daagse "Learn to Dive" (PADI)
Gedurende de eerste twee dagen leert u de grondbeginselen van het duiken in het klaslokaal en het zwembad van het duikcentrum. Op de 3e, 4e en 5e dag gaat u met een Pro Dive schip naar het Great Barrier Reef. U maakt u in totaal 9 duiken, waarvan er 4 op het behalen van het PADI Gold Open Water Certificaat zijn gericht. De andere 5 duiken zijn recreatief. Er worden 1 duik 's-nachts gedaan. Voorwaarden voor de cursus zijn een goede zwemvaardigheid, leeftijd tenminste 12 jaar, een goede lichaamsconditie en een op de eerste dag te verkrijgen doktersverklaring (AS 4005-1). Om teleurstellingen te vermijden wordt aangeraden reeds in Nederland een sportkeuring te doen.

3 daagse "Advanced PADI Course"
Deze duikcursus voor gevorderde duikers (met een PADI referal) vindt geheel plaats aan boord van één van de Pro Dive schepen. U maakt u in totaal 11 duiken, waarvan er 5 op het behalen van het PADI Gold Open Water Certificaat zijn gericht. De andere 6 duiken zijn recreatief. Er worden 2 duiken 's-nachts gedaan.

3 daagse Dive to Adventure cruise
Pro Dive biedt niet alleen duikcursussen aan, maar biedt ook liveaboard cruises aan. De 3-daagse cruise is geschikt voor gecertificeerde duikers. De avond voorafgaand aan de cruise wordt voorlichting gegeven over oceaanbiologie. Zes maal per week vaart een Pro Dive schip vanuit Cairns naar het buitenrif, waar op een bijzonder mooie en exotische locatie wordt gedoken. U ziet allerlei koraalsoorten, schelpdieren en tropische vissen in alle kleuren van de regenboog in dit gebied. Er worden 11 duiken gemaakt, waarvan twee 's nachts.

Eventuele tours en excursies van Pro Dive

Great Barrier Reef | rondreis Australië

Leren duiken in het Great Barrier Reef incl acco

7-daagse duiktour

Wilt u leren duiken? Pak uw kans en leer duiken in het Great Barrier Reef. Tijdens deze 7-daagse excursie leert u duiken in een van de grootste riffen ter wereld!

Dienstregeling

Afvaartijden meerdaagse cruises vanaf Cairns
* 3 dagen Great Barrier Reef Liveaboard Dive Trip vertrek maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 07.00 uur
* 3 dagen Cod Hole & Ribbon Reefs Liveaboard vertrek elke maandag om 12.00 uur
* 4 dagen Coral Sea Liveaboard vertrek elke donderdag om 08.30 uur
* 7 dagen Cod Hole, Coral Sea & Ribbon Reef Liveaboard vertrek elke maandag om 12.00 uurPro Dive heeft ook verschillende duik -en snorkel trips voor een dag: Silverswift (kleinere groepen) - 5 uur op het Outer Great Barrier Reef met dagelijks vertrek dagelijk vanuit Cairns
Tusa - 5 uur op het Great Barrier Reef met dagelijks vertrek vanuit Cairns
Silversonic - 5 uur op het Great Barrier Reef met dagelijks vertrek vanuit Port Douglas

Faciliteiten en service aan boord

Alle luxe catamarans van Pro Dive zijn van alle gemakken voorzien. Alle snorkel en duik spullen zijn aanwezig, mocht u niet willen snorkellen of duiken kunt u gebruik maken van het zonnedek. Er zijn toiletten en douches aan boord om het zouten water van u af te spoelen en na een frisse duik kunt u een verkoelend drankje halen in de bar.

Voorwaarden en belangrijke informatie

Voor de actuele voorwaarden en belangrijke informatie kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers, wij helpen u graag met het organiseren van uw cruise.