Cruises

Per cruise door Australië

Ferry / veerboot verbindingen

Australië telt een groot aantal eilanden en eilandengebieden. Als u deze wilt bezoeken kunt u vaak een veerbootverbinding gebruiken. Onderstaand geven we een overzicht van de mogelijkheden.

 • Fantasea Cruises (dagelijks van Shute Harbour naar de Whitsunday Islands v.v.)
 • Fraser Island Ferry (dagelijks vanuit Hervey Bay naar Fraser Island v.v.)
 • Rottnest Island Ferry (dagelijks van Perth naar Rottnest Island v.v.)
 • Sealink Kangaroo Island Ferry (dagelijks van Penneshaw naar Kangaroo Island v.v.)
 • Sealink Magnetic Island Ferry (dagelijks van Townsville naar Magnetic Island v.v.)
 • Sealink Port Phillip Bay (dagelijks tussen Portsea (Mornington Peninsula) en Queenscliff (Great Ocean Road)
 • Spirit of Tasmania Ferry (dagelijks van Melbourne naar Tasmanië)
 • Sydney Harbour Ferries (dagelijks vanuit Circular Quay naar Manly, Darling Harbour en de voorsteden van Sydney)
 • Tongalooma Island Ferry (dagelijks vanuit Brisbane naar Moreton Island v.v.)

Cruises en Ferries in Australië

Australië telt een aantal gebieden die het beste per cruiseschip kunnen worden verkent, zoals het Great Barrier Reef, de kust van de Kimberleys en de Murray River. Onderstaand treft u onze cruise mogelijkheden aan in deze gebieden. Daarnaast telt Australië tal van eilanden en eilandgebieden, zoals Tasmanië, Kangaroo Island, Fraser Island en de Whitsunday Islands.

Verschillende cruise mogelijkheden in Australië

Great Escape Charter Company Boot

Ontdek de kust van Kimberley in stijl

De ruige, verlaten Kimberley Coast ontdekt u het beste tijdens een cruise. Bij hoog water kan er in de baaien worden gevaren en is er de mogelijkheid om aan land te gaan. Maak kennis met de flora en fauna, de rotsschilderingen of geniet eenvoudigweg van een ontspannen cruise.

PS Emmylou in haven Echuca

Boutique riviercruise op de Murray River

Beleef spectaculaire uitzichten op een van de langste rivieren van Australië, de Murray, aan boord van de unieke raderboot, PS Emmylou. Deze comfortabele reis toont u de schoonheid en pioniersgeschiedenis van de Murray River.

Great Barrier Reef | rondreis Australië

Leren duiken in het Great Barrier Reef incl acco

7-daagse duiktour

Wilt u leren duiken? Pak uw kans en leer duiken in het Great Barrier Reef. Tijdens deze 7-daagse excursie leert u duiken in een van de grootste riffen ter wereld!

Great Barrier Reef Cruises

Het Great Barrier Reef is beslist het populairste duikgebied van Australië. Met z'n 2000 kilometer lengte is dit zogenaamde achtste wereldwonder voor de oostkust van het land een duikparadijs zonder weerga. Het is het enige levende wezen dat vanaf de maan zichtbaar is. Het is het grootste rifsysteem op aarde en bestaat uit 2500 riffen en meer dan 900 koraaleilanden. U treft er meer dan 400 koraalsoorten, 1500 tropische vissoorten en 4000 weekdiersoorten aan. In dit gigantische ecosysteem leven overigens ook 23 soorten zeezoogdieren en 6 soorten zeeschildpadden. Nergens anders ter wereld treffen duikliefhebbers zo'n uitbundig onderwaterleven aan. Sinds 1981 staat het Great Barrier Reef op de UNESCO lijst voor Wereldnatuurmonumenten. Voor meer informatie over Great Barrier Reef cruises, ga naar:

 • Quicksilver Cruises (dagcruise vanuit Port Douglas)
 • Ocean Spirit Cruises (dagcruise vanuit Cairns)
 • Coral Princess Cruises (meerdaagse cruise vanuit Cairns)
 • Pro Dive Cairns (duikcursus en duikcruise vanuit Cairns)

Kimberley Cruises

In het noordwesten van het Australische continent vindt u de meest unieke en eigenzinnige landschappen. De Kimberleys regio - met zijn oeroud – gedurende miljoenen jaren zijn de rotsen zo verweerd dat deze steenkoepels, plateau's en gorges (kloven) konden ontstaan. Het is een van de interessantste en bovendien meest afgelegen gebieden die u kunt bedenken. De kuststrook en de eilanden in dit gebied zijn alleen per cruise makkelijk bereikbaar.

 • Coral Princess Cruises(meerdaagse cruise tussen Broome en Darwin)
 • Northstar Cruises (meerdaagse cruise vanuit Darwin)
 • Great Escape (meerdaagse cruise vanuit Broome)

Murray River Cruises

De murray rivier is de grootste rivier van Australië. Er varen een aantal historische raderstoomboten op de rivier, maar u kunt de rivier ook verkennen per houseboat. Een aangename manier om een indruk te krjgen van stroomgebied van de Murray is door een riviercruise te maken. Deze varen vooral op de benedenloop in South Australia van de Murray, tussen Murray Bridge, Mannum, Echuca en Renmark.