Mauke

Southern Group - Cook Eilanden

Het eiland Mauke, 241 km ten noordoosten van Rarotonga gelegen, lijkt qua landschap veel op Atiu. Het eiland maakt onderdeel uit van de zuidelijke eilandengroep van de Cook eilanden. U treft er grotten, kliffen en prachtige witte stranden. De mogelijkheden om te zwemmen zijn echter beperkt vanwege het dicht op de kust gelegen koraalrif. Mauke (afgeleid van ma uke, "Uke's Land"; ook bekend als Akatokamanava) werd door de Europeanen aanvankelijk Parry's Island genoemd.

Geologie van Mauke

Mauke is een vrij vlak eiland; de centrale heuvel bevindt zich ongeveer 30 meter boven zeeniveau. Het eiland heeft een omtrek van 18 kilometer. De grond op het eiland is vruchtbaar en geschikt voor landbouw. Mauke wordt omringd door een barrièrerif.

 

Hoogtepunten van Mauke zijn:

Makatea
Mauke is een opgerezen atol ("raised atol"), d.w.z. het was ooit een volledige atol maar is door de tectonische werking van de aarde omhooggestegen boven zeeniveau. De koraalriffen - aan de omtrek van het eiland - die ooit net onder de zeespiegel lagen vormen nu steile en messcherpe zeekliffen, met grotten en verborgen witte stranden. De druipsteengrotten en kloven (de zgn. Makatea) kunt u bezoeken, er zijn een aantal wandelpaden over het het eiland aangelegd, maar het beste wel met een gids. De Makatea is namelijk dicht begroeit met jungle en vormt een dolhof waar je gemakkelijk de weg kwijt raakt.

Voor meer informatie over de buureilanden van Mauke, ga naar:

 

Aitutaki strand | cookeilanden

Aitutaki

Met Air Rarotonga vliegt u naar dit prachtige buiteneiland.

De lagune van Aitutaki, met een omtrek van 45 km, staat bekend als één van de mooiste ter wereld.

Bevolking op Atiu | vakantie Cook Eilanden

Atiu

Bezoek ook Atiu tijdens uw rondreis

Prachtig Atiu met steile en messcherpe zeekliffen, grotten en verborgen witte stranden.

Pa, eiland bewoner | vakantie Cook Eilanden

Rarotonga

Het enige bergachtige eiland van de Cook Eilanden

Steile bergtoppen, diepe valleien, witte zandstranden met azuurblauwe lagunes. Om van te genieten!

Mangaia Island | Cookeilanden

Mangaia

Geologisch één van de oudste eilanden van de Pacific

Mangaia is geologisch één van de oudste eilanden van de Pacific. Het eiland, een 'raised atol', wordt omringd door witte koraalkliffen (koraalrif dat boven water is gekomen), met in zee een smal koraalrif.

Manuae Island | Cookeilanden

Manuae

Een onbewoond atol

Dit eiland is een natuurpark en een belangrijke broedplaats voor zeevogels en zeeschildpadden in de centrale Grote Oceaan.

Mitiaro | vakantie Cook Eilanden

Mitiaro

Southern Group - Cook Eilanden

Mitiaro is een klein en vlak eiland met in het midden een moeras en enkele meren.

Bezoek Tukutea Cooks Islands

Tukutea

Southern Group - Cook Eilanden

Takutea is het enige eiland van de Cook Eilanden dat nooit permanente bewoning heeft gehad. Het eiland is eigendom van de bewoners van Atiu.