Camper huren in Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland met camper

Heeft u het idee om een camperreis Nieuw-Zeeland te maken? Nieuw-Zeeland is het ideale vakantieland om per camper te verkennen. Niets is meer ontspannend dan het land in circa drie tot zes weken met een camper te ontdekken. U kunt zelf uw route en reistempo bepalen, de wegen zijn goed en het verkeer is rustig.

Bij het huren van een camper in Nieuw-Zeeland dient u er rekening mee te houden dat Nieuw-Zeeland uit twee hoofdeilanden bestaat. Indien u zowel het Noordereiland als het Zuidereiland bezoekt, kunt u gebruikmaken van de Interislander ferry. Bij de selfdrive routes treft u een aantal routebeschrijvingen om u te inspireren voor uw camperreis in Nieuw-Zeeland.

Camper in Nieuw-Zeeland

Pacific Island Travel heeft een breed assortiment aan campers in Nieuw-Zeeland. Zo kunt u kiezen van 2-persoons tot 6-persoons campers en een basic tot een comfortabele uitrusting, voor ieder wat wils! 

De camperverhuurders beschikken over een depot in zowel Auckland als Christchurch. Wij raden u aan om uw camperreis door Nieuw-Zeeland vroegtijdig te reserveren: camperreizen in Nieuw-Zeeland zijn zeer populair. Vooral tijdens de Nieuw-Zeelandse zomer (half december tot eind februari) is er veel vraag naar campers. Als u tijdig boekt, voor deze drukke periode liefst al een klein jaar van tevoren, heeft u een ruime keuze en kunt u profiteren van voordeligere tarieven.

Camper verhuurders Nieuw-Zeeland

Door ons jarenlange specialisme in het samenstellen van complete camperreizen in Nieuw-Zeeland, hebben wij een schat aan kennis en ervaring met bovendien langlopende samenwerkingen met de toonaangevende verhuurders. Vanuit deze ervaring kunnen wij de volgende verhuurders van harte aanbevelen.

Moderne voertuigen en uitstekende service:

 • Apollo 
 • Britz 
 • Maui

Goede prijs-kwaliteitverhouding met zeer gunstige huurtarieven en -voorwaarden:

 • Apollo 
 • Britz

Cheapa en Mighty bieden budget campers. Deze aanbieders verhuren oudere campers die over een eenvoudigere inrichting beschikken en meer gebruikssporen vertonen. 

Overzicht van de verschillende verhuurders

Apollo Campers | camper huren Nieuw-Zeeland

Apollo Campers

Jonge campers van goede kwaliteit

De campers van Apollo zijn 0-3 jaar oud en worden gebouwd in Apollo's eigen fabriek in Brisbane. Het serviceniveau is hoog en de campers zijn van een goede kwaliteit.

Britz Campers | camper huren Nieuw-Zeeland

Britz Campers

Goed uitgeruste campers

Britz maakt samen met Maui en Mighty deel uit van de THL groep. Deze groep verhuurt de meeste voertuigen in Nieuw-Zeeland en beschikt er over 3 depots. Alle voertuigen van Britz zijn tussen de 0-5 jaar oud, ze zijn goed uitgerust en in prima conditie.

Cheapa Campa| camper huren Nieuw-Zeeland

Cheapa Campers

Oudere modellen voor een voordeliger tarief

Cheapa Campa is een dochterbedrijf van Apollo. De campers van Cheapa zijn de oudere Apollo modellen. Ze zijn 3-6 jaar oud en hebben meer kilometers op de teller dan de Apollo campers.

Maui Campers | camper huren Nieuw-Zeeland

Maui Campers

Jonge campers in een uitstekende conditie

De campers van Maui zijn 0-2 jaar oud. De Elite modellen zijn zelfs max. 1 jaar oud. Maui maakt samen met Britz en Mighty deel uit van de THL groep. Deze groep verhuurt de meeste voertuigen in Nieuw-Zeeland en beschikt over het grootste aantal depots. Alle voertuigen zijn schoon, goed uitgerust en in uitstekende conditie.

Mighty Campers | camper huren Nieuw-Zeeland

Mighty Campers

Oudere campers voor een voordeliger tarief

De campers van Mighty zijn de oudere Britz modellen. Zij zijn min. 4 jaar oud, hebben meer kilometers op de teller en zijn intensiever gebruikt.

Spaceships | camper huren Nieuw-Zeeland

Spaceships

Minivan met camperuitrusting

De Spaceships zijn geschikt voor bestuurders vanaf 18 jaar. De vans zijn tussen de 7 en 15 jaar oud en zijn goed uitgerust.

Waar moet je rekening mee houden?

 • Bij de meeste camperverhuurders is standaard slechts een basisverzekering met een relatief hoog eigen risico (excess) inbegrepen.
 • De bestuurder dient minimaal 21 jaar oud te zijn.
 • Een Nederlands rijbewijs voldoet om te mogen rijden, echter een internationaal rijbewijs is raadzaam.
 • De voorwaarden en informatie omtrent verzekeringen, eigen risico en bijkomende kosten van camperhuur staan vermeld bij de betreffende maatschappij. Let op: de voorwaarden verschillen per maatschappij. 
 • Houd er rekening mee dat u een deposit moet stellen bij afhalen van de camper (per creditcard). Check vooraf of het limiet op uw creditcard hoog genoeg is voor deze deposit.

Overnachtingsmogelijkheden tijdens uw reis

Voor overnachtingen tijdens uw camperreis zijn er vele mogelijkheden. Wij adviseren, in het belang van uw comfort en veiligheid, gebruik te maken van de veelvuldig aanwezige campings. U kunt kiezen voor particuliere campings (zoals de Top 10 Holiday Parks) en campings in de nationale parken van Nieuw-Zeeland.

De campings hebben vaak uitstekende faciliteiten en bevinden zich op de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland. U kunt ook overnachten op de DOC, Department of Conservation, campings die veelal midden in de natuur gelegen zijn. Bij DOC worden vier categoriën gehanteerd: serviced, scenic (schilderachtig), standard en basic. De serviced campings zijn qua faciliteiten vergelijkbaar met normale campings (kraanwater, warme douche en toilet zijn aanwezig), de scenic en standard campings hebben een iets lager niveau qua faciliteiten. Er is water aanwezig (kraanwater of water uit een riviertje of meertje), een douche (koud water) en toilet. De scenic campings zijn populair en iets duurder dan de standard campings, vanwege de prachtige ligging. De basic campings beschikken alleen over een basic toilet en water uit een tank, riviertje of meertje.

Daarnaast zijn er ook nog Backcountry campings en Great Walk campsites met variërende niveau's van comfort. Voor een compleet overzicht van de verschillende niveau's en bijbehorende faciliteiten kijkt u op de website van het Department of Conservation. Hier vindt u ook de ligging van deze campings. 

Campings in Nieuw-Zeeland

Als u er individueel op uit trekt in Nieuw-Zeeland - bijv. met een camper - zijn de kampeermogelijkheden ter plaatse van belang. Er is een ruime keuze aan mooi gelegen en goede campings in Nieuw-Zeeland. Ze liggen verspreid over het land en beschikken vaak over voorzieningen als elektriciteit voor uw voertuig, goede sanitaire voorzieningen, wasserettes, camp kitchens en veel ruimte.

Kampeerders uit Europa zijn vaak onder de indruk van de schone en mooie sanitaire voorzieningen en de ruime faciliteiten op campings in Nieuw-Zeeland. Vaak liggen de campings op fraaie en aantrekkelijke locaties en het management helpt u graag bij het plannen van lokale excursies of de mogelijkheden qua openbaar vervoer.

Vrij kamperen in Nieuw-Zeeland

In principe mag u in Nieuw-Zeeland vrij kamperen, maar dat betekent niet dat u overal zomaar mag gaan staan met uw camper of tent. Zo mag u niet vrij kamperen in de bebouwde kom en ook niet in natuurparken. Op het terrein van particulieren mag u alleen kamperen nadat u vooraf goedkeuring heeft gevraagd.

Na een aantal jaren waarin veel gebruikgemaakt is van de mogelijkheid om vrij te kamperen, heeft de Nieuw-Zeelandse overheid (per 1 januari 2018) regels in het leven geroepen om het vrij kamperen beter te reguleren. Om schade aan de natuur en inbreuk op de privacy van de Nieuw-Zeelandse bevolking te beperken, kunt u daarom alleen nog vrij kamperen als u deze regels in acht neemt.  

Alvast enkele belangrijke regels op een rijtje:

 • U dient vers water voor eigen gebruik bij u te hebben (min. 4 liter per persoon per dag)
 • De camper dient over een toilet te beschikken
 • De camper dient over een opslagtank voor afvalwater te beschikken met een minimale capaciteit van 4 liter per persoon per dag
 • U dient over een afsluitbare afvalbak te beschikken

Voor meer informatie over 'freedom camping' kunt u op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid terecht.

Met het oog op uw comfort, het millieu-effect en de veiligheid adviseren wij u zoveel mogelijk gebruik te maken van campings onderweg.

Neem contact op met de specialist voor uw camperreis Nieuw-Zeeland

Spreekt het u aan om zo’n onvergetelijke camperreis door Nieuw-Zeeland te maken? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag met een op maat gemaakte camperreis door Nieuw-Zeeland. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00 uur om u te adviseren over uw camperreis Nieuw-Zeeland. Ook kunt u op afspraak langskomen bij ons kantoor in Amsterdam of Breda. Wij vertellen u graag uit eigen ervaring over een camperreis door Nieuw-Zeeland!

Uitgelichte camperreizen

27-daagse rondreis met een camper in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland Flycamper

27-daagse rondreis met camper

Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te verkennen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de nationale parken. Met deze reis kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.

Cathedral Cove | Rondreis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland flycamper en Fiji

35-daagse rondreis met camper incl. verlenging op Fiji

Verken per camper Nieuw-Zeeland. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de nationale parken. U sluit de reis af met 6 dagen strandverlenging op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.

Camperreis Nieuw-Zeeland boeken?

Spreekt het u aan om zo’n onvergetelijke camperreis door Nieuw-Zeeland te maken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw individuele reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op. Wij vertellen u graag uit eigen ervaring over een camperreis door Nieuw-Zeeland!

N.b. Pacific Island Travel boekt complete camperreizen inclusief internationale vluchten en, indien gewenst, accommodatie bij aankomst en vertrek. De basis van uw reis wordt daarmee compleet ontzorgd!