Camper huren in Australië

Per camper door Australië cruisen

Wilt u een camper huren in Australië? Australië is een ideaal vakantieland om een camperreis te maken. De wegen zijn goed, de richtingen staan duidelijk aangegeven en het verkeer is rustig. Met een zorgvuldige planning van uw camperreis in Australië laten de grote afstanden zich vaak probleemloos in uw schema inpassen. Let erop dat u op sommige routes te maken krijgt met tolwegen en ferry-oversteken. Bij de selfdrive-routes treft u een groot aantal routebeschrijvingen aan die u een idee geven van de mogelijkheden voor uw camperreis in Australië.

Opties voor uw camperreis in Australië

U kunt kiezen uit een ruim assortiment campers voor uw camperreis in Australië! Pacific Island Travel biedt van 2 tot 6 persoons campers aan, dus voor elk wat wils. Nog geen idee waar u uw camperreis in Australië wilt starten?. De camperverhuurders beschikken over depots in de grotere steden van Australië, zoals Adelaide, Alice Springs, Brisbane, Cairns, Darwin, Melbourne, Perth, Sydney en Hobart Sommige maatschappijen hebben ook een depot in Broome. De ervaring leert dat een camper huren in Australië zeer gewild is in de Australische zomer (m.n. half december tot eind januari). We raden u aan vroegtijdig te reserveren.

Verschillende verhuurders voor uw camperreis in Australië

Op deze website bieden we campers en motorhomes aan van een groot aantal verhuurders. Apollo, Britz en Maui bieden de modernste voertuigen en beste service. Apollo en Britz bieden de beste prijskwaliteit verhouding en hebben zeer gunstige huurtarieven en -voorwaarden. Daarnaast bieden we ook budget campers aan van Cheapa, Hippie en Mighty, welke eenvoudiger zijn ingericht en wat ouder zijn.

Waar moet je rekening mee houden bij camper huren Australië?

Bij camper huren in Australië dient u er rekening mee te houden dat bij de meeste camperverhuurders standaard slechts een basisverzekering is inbegrepen met een relatief hoog eigen risico (excess). We adviseren u dit eigen risico te verminderen door het afsluiten van een aanvullende verzekering. Indien u bij ons een offerte aanvraagt voor uw camperreis Australië dan vermelden wij dit op de offerte.

4x4 camper huren in Australië

De Outback van Australië leent zich bij uitstek om per terreinauto met vierwielaandrijving (4WD of 4x4) te verkennen. U komt op plaatsen, waar u met een gewone auto niet kunt komen. Op verzoek geven we van een groot aantal "4wd Tracks" gedetailleerde beschrijvingen, met onder meer:

  • Birdsville Track (SA-NSW)
  • Canning Stock Route (WA)
  • Gibb River Road (WA)
  • Gunbarrel Highway (NT-WA)
  • Mereenie Loop Road (NT)
  • Oodnadatta Track (SA-NT)
  • Tanami Track (NT-WA)

Voor deze serieuze "4wd Tracks" adviseren we u een zgn. "longwheelbase" terreinauto (zoals de Toyota Landcruiser). Bovendien vereist het berijden van deze "Tracks" een goede voorbereiding. U dient rekening te houden met het seizoen (regen) en het beperkte aanbod van benzine/diesel langs deze routes. U dient met name zeer voorzichtig te zijn bij het oversteken van riviertjes. In bepaalde situaties en op een aantal trajecten is schadedekking van de auto's zeer beperkt (bijv. het traject naar Jim Jim en Twin Falls in het Kakadu National Park). Laat u zich vooraf goed informeren over de te volgen route.

Camper Australië - de verschillende aanbieders

Apollo Campers Australië | camper Australië

Apollo Campers

Jonge campers van goede kwaliteit

De campers van Apollo zijn 0-3 jaar oud en worden gebouwd in Apollo's eigen fabriek in Brisbane. Het serviceniveau is hoog en de campers zijn van een goede kwaliteit.

Britz Campers Australië | camper Australië

Britz Campers

Goed uitgeruste campers

De campers van Britz zijn 0-5 jaar oud. Britz maakt samen met Maui en Mighty deel uit van de THL groep. Deze groep verhuurt de meeste voertuigen in Australië en beschikt over het grootste aantal depots. Alle voertuigen zijn schoon, goed uitgerust en in uitstekende conditie.

Cheapa Campa Australië | camper Australië

Cheapa Campa Campers

Oudere modellen voor een voordeliger tarief

Cheapa Campa is een dochterbedrijf van Apollo. De campers van Cheapa zijn de oudere Apollo modellen. Ze zijn 3-6 jaar oud en hebben meer kilometers op de teller en zijn intensiever gebruikt dan de campers van Apollo.

Crikey Australië | camper Australië

Crikey Camper

Stoere 4x4 voertuigen met kampeeraanhangwagen

Robuuste en praktische Offroad campers, met kampeeraanhangwagen, voor een verblijf in de meest afgelegen gebieden van Australië.

Cruisin camper huren in Australië | camperreizen Australie

Cruisin Campers

Cruisin campers huren in Australië doet u bij de specialist!

Campers van Cruisin' zijn maximaal 4 jaar oud. Cruisin' is een Australisch familiebedrijf en leveren een persoonlijke service goed onderhoude campers.

Let's Go Motorhomes in Australië | camper huren in Australië

Let's Go Motorhomes

Let's Go camper huren in Australië doet u bij de specialist!

Campers van Let's Go Motorhomes zijn maximaal 4 jaar oud. Alle voertuigen hebben een campinggids en gratis 24/7 pechhulp!

Maui Camper Australië | camper Australië

Maui Campers

Jonge campers in een uitstekende conditie

De campers van Maui zijn 0-2 jaar oud. De Elite modellen zijn zelfs max. 1 jaar oud. Maui maakt samen met Britz en Mighty deel uit van de THL groep. Deze groep verhuurt de meeste voertuigen in Australië en beschikt over het grootste aantal depots. Alle voertuigen zijn schoon, goed uitgerust en in uitstekende conditie.

Mighty Camper Australië | camper Australië

Mighty Campers

Oudere campers voor een voordeliger tarief

De campers van Mighty zijn de oudere Britz modellen. Zij zijn min. 4 jaar oud, hebben meer kilometers op de teller en zijn intensiever gebruikt.

Spaceship Australië | camper Australië

Spaceships

Minivan met camperuitrusting

De Spaceships zijn geschikt voor bestuurders vanaf 18 jaar. De vans zijn tussen de 7 en 15 jaar oud en zijn goed uitgerust.

Adventure Rentals | Pacific Island Travel

Adventure Rentals

Adventure Rentals

Adventure Rentals is een camper maatschappij waar u terecht kunt voor 4WD campers om van de gebaande paden te gaan en de wereld wilt ontdekken zoals u wilt.

4WD verhuurders voor uw camperreis Australië

Hieronder vindt u de verschillende verhuurders die ook 4WD voertuigen aanbieden. De voorwaarden en informatie omtrent verzekeringen, eigen risico en bijkomende kosten van camper huren in Australië staan vermeld bij de betreffende huurmaatschappij.

Neem contact op met de specialist voor uw camperreis Australië

Wilt u genieten van een fantastische camperreis Australië? Onze specialisten helpen u graag met een op maat gemaakte camperreis door Australië. Voor meer informatie over het huren van een camper in Australië kunt u onze kantoren in Amsterdam en Breda elke werkdag bereiken tussen 09:00 uur en 17:00 uur. U krijgt een reisspecialist aan de telefoon die u helpt met het uitzoeken van de meest geschikte route en bijpassende mogelijkheden voor uw camperreis in Australië!

Camperreis Australië - reis- en routevoorbeelden

Britz Hitop in Australië | rondreis Australië

Flycamper Australie Qantas

27-daagse Australië rondreis per camper

Vrijheid ten top! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. Incl. vlucht, twee hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur.

Brisbane | selfdrive Australië

Brisbane - Cairns Selfdrive

14-daagse route langs de kust van Queensland

Een heerlijke route langs de oostkust van Australië. Vanaf Brisbane door Queensland naar het tropische noorden, langs het kleurrijke Great Barrier Reef.

Twelve Apostles op de Great Ocean Road

Melbourne - Adelaide Selfdrive

8-daagse selfdrive Melbourne naar Adelaide

Deze route leidt u langs de Zuidkust van Australië. Great Ocean Road mag niet ontbreken. Na bezoek aan het prachtige binnenland verblijft u nog enkele dagen op Kangaroo Island.

Campings in Australië

Met het plan er individueel op uit te trekken in Australië - bijv. met een camper - vragen klanten ons vaak naar de kampeermogelijkheden. Dit is bijzonder goed geregeld: er is een ruime keuze aan mooi gelegen en goede campings in Australië. Ze liggen verspreid over het land en beschikken vaak over voorzieningen als elektriciteit voor uw voertuig, goede sanitaire voorzieningen, wasserettes en veel ruimte. Vaak beschikken de campings ook over een 'campkitchen', een uitstekend uitgeruste ruimte vol kookvoorzieningen. Een erg leuke optie om met de andere kampeerders in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.  

Kampeerders uit Europa zijn vaak onder de indruk van de schone en mooie sanitaire voorzieningen en de ruime faciliteiten op campings in Australië. Vaak liggen de campings op fraaie, aantrekkelijke en goed bereikbare locaties. Het management helpt u graag bij het plannen van lokale excursies of openbaar vervoersmogelijkheden.

Kampeermogelijkheden

In principe mag u in Australië vrij kamperen, maar dat betekent niet dat u overal zomaar mag gaan staan met uw camper of tent. Zo mag u niet vrij parkeren in de bebouwde kom en ook niet in natuurparken (vaak wel na het voldoen van een kleine 'park fee' die ter plaatse gecommuniceerd wordt). Op het terrein van particulieren mag u alleen kamperen nadat u vooraf goedkeuring heeft gevraagd. Met het oog op uw comfort, het millieu-effect en de veiligheid adviseren we u zoveel mogelijk gebruik te maken van de campings onderweg.

Voor meer informatie over kamperen in Australië, verwijzen wij u graag naar:

Reis Australië boeken

Wilt u uw reis naar Australië boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.