Yoni vertelt over haar favoriete manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken

Nieuw-Zeeland is een van de meest fantastische bestemmingen ter wereld om naartoe te reizen. Het land heeft van alles te bieden: aardige mensen, fantastische (inheemse) dieren, prachtige en ongerepte natuur, stranden en nog zoveel meer! Onze collega Yoni heeft drie weken per camper door Nieuw-Zeeland gereisd. U kunt natuurlijk op meerdere manieren door Nieuw-Zeeland reizen, maar mijn favoriete manier is per camper door een land te reizen. Om te ultieme ervaring te beleven en alles uit uw reis te halen staan hieronder de voordelen om per camper door deze prachtige bestemming te reizen.

 

Het eerste voordeel om per camper te reizen in Nieuw-Zeeland is de vrijheid. U kunt uw hele route zelf bepalen van te voren, maar wanneer u onderweg ergens langer of korter wilt blijven kan dit ook gewoon! U zit namelijk niet ‘vast’ aan geboekte accommodaties die van te voren al zijn geregeld en u heeft uw eigen huis op wielen. Daarnaast kunt u er voor kiezen om uiteten te gaan, maar u heeft natuurlijk ook altijd te mogelijkheid om te koken en de avond door te brengen naast een kampvuur op een camping.

Ten tweede zijn er meer dan genoeg campings overal te vinden. In de drukkere periodes, zoals de zomer in Nieuw-Zeeland of wanneer de ‘Kiwi’s’ zelf vakantie hebben is het aan te raden om de campings van te voren te boeken. Maar omdat er genoeg zijn hoeft dit ook niet weken van te voren. Toen ik zelf aan het reizen was heb ik twee keer een camping twee dagen van te voren geboekt, zodat ik zeker wist dat ik een plek had. Maar toen ik aan kwam waren er toch nog wat plekken op de camping over. Wanneer u zelfvoorzienend bent met uw camper is het toegestaan om ‘in het wild’ te kamperen. Zelfvoorzienend houdt in dat u beschikt over een (draagbaar) toilet in uw camper. U krijgt dan een sticker op de camper. Eigenlijk mag u dan overal in de natuur kamperen in Nieuw-Zeeland mits dit veilig kan en er geen borden staan dat het op die plek verboden is. 

 

Nog een reden is dat de wegen goed begaanbaar zijn per camper. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn allemaal heel breed waardoor u geen problemen heeft met het rijden. Snelwegen zoals wij die kennen zijn er bijna niet. Alleen rondom Auckland kan het soms wat druk op de weg zijn. Sommige steden beschikken zelfs over aparte parkeerplaatsen voor campers, zodat u ook geen problemen heeft met parkeren omdat een camper over het algemeen wat groter is dan een auto. Ook is het zo dat er geen enkele weg is in Nieuw-Zeeland waarop u niet mag rijden met de camper. Wanneer dit echt niet mag is dat omdat het een gravelweg is waardoor er schade kan ontstaan. Maar ook met een normale huurauto mag u hier niet op rijden, omdat ook hier schade kan ontstaan en geen enkel verhuurbedrijf staat dit toe.

Nieuw-Zeeland blijft een fantastisch land om te ontdekken. Het maakt niet uit of dit per camper, auto of bus is: u zult een fantastische reis beleven! Maar ik heb een lichte voorkeur voor een camper, omdat dit uw ervaring nog wat avontuurlijker maakt en dit echt bij het ongerepte Nieuw-Zeeland past.