Singapore duur? Niet met deze tips van een echte local!

Omdat de reis naar de bestemmingen in de Pacific zo lang is, wordt er vaak voor een stopover in Azië of Amerika gekozen. Het is een goed idee om de reis te onderbreken, je komt niet alleen uitgeruster aan op de bestemming, maar het is ook leuk om een andere stad of gebied beter te leren kennen. Niet onbekend is Singapore - de ministaat en super leuke Metropool aan het zuidelijkste puntje van het Maleisische schiereiland. Singapore heeft het imago van een dure stad, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. In Singapore is veel leuks te beleven en te zien dat niets of weinig kost. We nemen je mee naar Singapore, met tips van ons en die van een echte local.

Hotel

Een van onze favoriete plekken om te verblijven zijn de hotels langs de Singapore River. Je vindt hier zowel grote ketens als kleinere boutique hotels. Het is er rustig en van het hotel loop je zo naar de terrasjes met lekkere koffie en ontbijtgerechtjes. Je kunt gaan wandelen naar Roberston Quay en Clarke Quay waar heel veel restaurants en baretjes zijn, en wellicht nog verder naar Boat Quay en dan via het legendarische Fullerton Hotel naar de iconische Merlion fontein.

Transport Voordelig rondreizen in deze stad kan je met een Grab, de Aziatische variant van een Uber. Download de app, voor een paar dollar per ritje kom je veilig en in een schone auto in alle uithoeken van de stad en ook naar de luchthaven. Een ander voordeel van deze app is dat je door de hele stad op vaste punten elektrische stepjes kunt huren, zo zoef je makkelijk door de hele stad. Een ov-kaart (Net-5 Card) aanschaffen is nog voordeliger, je koopt deze bij alle 7-eleven winkels of in de metrostations. Met deze pas reis je voordelig met zowel de bus als de metro.

Wijken

Deze stad is een ware smeltkroes van verschillende nationaliteiten. Een bezoek aan Chinatown, Little India en Arab Street zijn zeker aan te bevelen. Je maakt als het ware een reis naar deze gebieden, niet alleen visueel, maar ook de geuren en de sfeer zijn zeer authentiek. Breng ook een bezoek aan een moskee, een Hindu tempel en proef de lekkernijen in de restaurants!

Natuur

Even genoeg van de drukte, of zin om even lekker uit te rusten in de natuur? Ga dan naar de Botanische Tuin. Hier kan je lekker ontspannen en wandelen tussen veel exotisch groen en prachtige bloemen, en het kost helemaal niets. Als je naar een park wilt in het centrum dan is het Fort Canning Park een waardig alternatief. Heb je meer zin in een wandeling, doe dan de treetop-walk, hier heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht en misschien maak je wel kennis met een van de aapjes die door de bomen slingeren.

Singapore City Gallery

Voor geïnteresseerden van de geschiedenis van Singapore is dit kosteloze museum aan te bevelen. Er zijn talloze kaarten, maquettes en andere informatie die de ruimtelijke ontwikkeling van deze indrukwekkende stad op een toegankelijke manier aan je laten zien. Maak na dit bezoek een wandeling door de wijk rond de Ann Siang Hill met z’n vele mooie huizen en cafétjes. Ook een bezoek aan de Buddha Tooth Temple en de Chinatown Street Markets dichtbij de City Gallery is een belevenis.

Hawker Centers

Lekker eten voor weinig? Niet alleen wij Hollanders maar ook Singaporezen vinden dat heerlijk. Ga daarvoor naar een van de vele Hawker Centers. Dat is een soort Food Court waar je van alle Aziatische keukens gerechten kunt proeven. Voor maar een paar dollar kun je heerlijk eten in een informele setting. Lau Pa Sat en Satay by the bay zijn aanraders. Voor een unieke ervaring kan je ook naar de populaire dumpling keten ‘Din Tai Fung’, hier eet je relaxt en met airconditioning!

Marina Bay Sands

Niet te missen is natuurlijk het Marina Bay Sands – het mega hotel met zijn boot-achtige form dat van bijna elke hoek van de stad te zien is. Elke avond is in de tuinen aan de voet van de pijlers een bezienswaardige sound and light show. Deze show in de ‘Gardens By the Bay’ aan de achterzijde van de MBS kost je helemaal niets en vindt tweemaal per avond plaats (om 19:45 en 20:45). Een show was nog niet genoeg, want aan de voorzijde vindt iedere avond (om 21:00) een fontein- en lichtshow plaats. Als je daarna nog een kijkje wilt nemen over de stad, ga je bij voorkeur direct met de lift die je naar bar 'Ce La Vie’ brengt: zo bespaar je een kaartje voor het dure uitkijkpunt dat een verdieping lager ligt, een drankje in deze imposante rooftop-bar kost bijna hetzelfde.

Laat je tijdens een stopover betoveren door de sfeer van deze unieke stad!