De rond de wereld reis van Lara!

Een van de meest gevarieerde reis die ik gemaakt heb, letterlijk een rondje om de wereld. 
Hong Kong is een moderne bruisende metropool. Een uitstapje naar Victoria Peak mocht zeker niet ontbreken tijdens deze stopover. Victoria Peak gaf een adembenemend uitzicht over de skyline. Tevens bezit de stad over een van de mooiste natuurlijke havens van de wereld. We hebben toen aan het eind van de dag ergens sushi gehaald met een lekker drankje om die vervolgens te nuttigen bij de Avenue of the Stars op Kowloon, een echte aanrader! Vanaf daar is er namelijk een prachtig uitzicht op de skyline van Hong Kong Island. 
 

Noordereiland Nieuw-Zeeland

Na Hong Kong zijn we doorgevlogen naar Auckland, Nieuw-Zeeland waar wij met de camper in 10 dagen een mooi rondje op het Noordereiland hebben gemaakt. Het Noordereiland heeft veel te bieden, zo zijn hier de meest mooie stranden, de oude bekende Kauri bomen, Geisers en reden we continu door vulkaanlandschap. De hoogtepunten van deze reis waren toch wel de Tongariro Alpine Crossing en een tour naar White Island. (Helaas is deze tour tijdelijk niet te maken ivm recente aardbeving) 

De Tongariro Alpine Crossing is de mooiste hike die we op het Noordereiland gemaakt hebben. Tijdens deze hike, wandelde we door het prachtige vulkanische landschap, waarbij we een gigantische krater zagen, de bekende Mount Ngauruhoe en de Emerald Lakes. In het begin was het nog redelijk plat en wandelde we door een soort heide veld. Vervolgens kwamen we bij de bekende Devil’s Staircase, de lange trap omhoog. Na deze trappen, bevonden we ons ineens in een soort maanlandschap. Aan het einde volgt er nog de laatste klim om de bekende Red Crater te spotten. Het was pittig, maar absoluut waard! 

Hoe krachtig de natuur kan zijn ervaarde wij tijdens een bezoek aan White Island. Dit vulkaaneiland ligt in de Bay of Plenty, vlak boven het Noordereiland. Wij hebben een dagexcursie vanuit Whakatane gemaakt. Eenmaal aangekomen op White Island gingen wij bepakt met een gasmasker en helm een spannende wandeling over de maanlandschappen maken. Onder begeleiding van een gids maakten wij een wandeling over de binnenste krater van deze actieve vulkaan en kwamen we onder andere borrelende modderpoelen en oude machines van de zwavelwinning tegen.  

Cook Islands

Vanaf Auckland vlogen wij door naar Rarotonga het hoofdeiland van de Cook Islands. Rarotonga is groen en bergachtig en er is maar één weg. We hebben hier lekker gefietst, gewandelt en natuurlijk genoten van de mooie stranden. De markt op zaterdag is een must see en een wandeling met Pa is een must do! Pa is een eilandbewoner die ons alles kon vertellen over het eilandleven en de natuur. De wandeling met Pa naar de top was een uitdaging vanwege het weer maar zeker de moeite waard.  

Na 4 nachten op Rarotonga vlogen wij naar Aitutaki. Mooier dan dit wordt het niet!! Aitutaki heeft echt een spectaculaire lagoon, die tot de mooiste van de wereld behoort. Wij hebben een scooter gehuurd en hebben op een heel rustig tempo het eilandleven op Aitutaki ontdekt. De lagoon cruise naar het prachtige One Foot Island & Honeymoon Island was wel echt het hoogtepunt van onze reis. Tip! Vergeet je paspoort niet ;-), zodra je bij One Foot Island bent krijg je een leuke stempel in je Paspoort als herinnering. 

Santa Monica

Om het rondje compleet te maken zijn wij via Los Angeles gevlogen om nog 2 nachten in Santa Monica te verblijven. Santa Monica is een badplaatsje waar wij al vaker zijn geweest en wij vinden het altijd heerlijk om weer even terug te zijn. Wij huren altijd een fiets om even langs de boulevard te fietsen en naar autoloze winkelstraat. Vreselijk toeristisch maar wij slaan hem nooit over, een bezoekje aan de pier. Deze pier staat vol met oude kermisattracties van over de hele wereld en is vaak het decor in films.